kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2014-15

22.9.2014


211-senttinen Jordan Henriquez Kataja Basketin korin alle

Jordan Henriquez Kuva: © Getty Images / NBA
 
Joensuulainen Kataja Basket alkaa olla miehistönsä osalta valmis kauteen 2014-15. Tuoreimpana kiinnityksenä joukkueeseen liittyy Kansas State -yliopiston kasvatti, korinaluspelaaja Jordan Henriquez. USA:n ja Panaman kansalaisuudet omaavalla sentterillä on meneillään toinen vuosi ammattilaisena. Viime kausi kului NBA-ryhmä Houston Rocketsin ja tämän farmijoukkueen Rio Grande Valley Vipersin riveissä. Päättyneenä suvena hän edusti NBA:n kesäliigassa toista NBA-joukkuetta, New York Knicksiä. Henriquezin sopimuksessa on kolmen viikon koeaika.
 
Kataja Basket -päävalmentaja Pekka Salminen on luonnollisesti hyvillään erittäin potentiaalisen pelaajan päätymisestä Suomeen ja Joensuuhun, mutta pitää myös jalkansa tiiviisti ns. maassa.
 
- Kyseessä on erinomainen heiton torjuja, jolla on takanaan tilastollisesti hyvä ura kovassa yliopistossa. D-liigassa hän ei oikein päässyt pelaamaan ja tarvitsee nyt nostetta uralleen.
 
- Itse asiassa tässä kohtaa Henriquezilla oli jo hieman kiire saada työpaikka ja meidän paketissamme sekä pelit Euroopassa että Suomen kasvava maine koripallomaana vaikuttivat varmastikin valintaansa.
 
- Isojen pelaajien kanssa on toisaalta aina omat riskinsä. Katsellaan taas kerran ihan rauhassa, Salminen juttelee.
 
Jordan Henriquez
Kuva: © Charlie Riedel/Associated Press
 
Sentteri teki kesällä 2013 NBA:n kesäliigapelien jälkeen sopimuksen NBA-joukkue Houston Rocketsin kanssa, mutta se purettiin lokakuussa.
 
Henriquez siirtyi pelaamaan Rocketsien farmijoukkueeseen NBA:n kehitysliigaan (NBDL), jonka 29 runkosarjaottelussa, keskimäärin 9 peliminuutissa tilastorivinsä kirjattiin lukemin 3,0 pistettä, 2,4 levypalloa ja 0,9 torjuntaa. Pelitilanneheitot upposivat 40-prosenttisesti ja vapaaheitot 49-prosenttisesti. Kahdessa playoff-matsissa keskiarvot olivat 3 minuutin peliajalla 2,0 pistettä ja 1,5 levypalloa.
 
Viime kesänä Henriquez esiintyi jälleen NBA-kesäliigassa, tällä kertaa New York Knicksin paidassa. Viidessä ottelussa peliaikaa kirjattiin keskimäärin 19 minuutin ja muita tilastoja 2,4 pisteen, 4,2 levypallon, 1,2 syötön ja 1,8 torjunnan edestä. Pelitilanneheittoprosentti oli 40 ja vapaaheittoprosentti 67.
 
Yliopistovuotensa (2009-13) Kansas Statessa olivat menestyksekkäät. Joukkueensa selvisi NCAA-lopputurnaukseen Henriquezin kaikkina neljänä opiskeluvuonna. Paras saavutus oli sijoittuminen kahdeksan parhaan joukkoon ("Elite Eight") vuonna 2010. Henkilökohtaisella tasolla Henriquez jätti jälkensä etenkin Wildcats-historian blokkitilastoihin ottaen nimiinsä lähes jokaisen eri osa-alueen.
 
Kokonaistilastollisesti paras kautensa oli 2011-12, jolloin keskiarvot 32 ottelun jälkeen kirjattiin 7,6 pisteeksi, 5,8 levypalloksi ja 2,4 torjunnaksi (konferenssin toiseksi paras torjuntakeskiarvo, koko maassa 22. paras). Kahden pisteen heitot osuivat 54- ja vapaaheitot 56-prosenttisesti. Kauden päätteeksi hänet valittiin konferenssin puolustustähdistöön (Big 12 All-Defensive Team).
 
Henriquez liittyy joukkueen vahvuuteen keskiviikkona. Samana iltana Kataja Basket esiintyy ensi kertaa kuluvalla kaudella kotiyleisölle, kun LähiTapiola Areenalla kohdataan harjoitusottelussa BC Nokia.
 
Kataja Basket kaudella 2014-15
 
Takamiehet Petri Virtanen, Teemu Rannikko, Kalle Naapi, Marius van Andringa ja Jussi Salmela; laitahyökkääjät Marcel Moore, Robert Arnold (USA), Garrius Holloman (USA), Jesse Niemi, Riku Heinonen ja Ken Horton (USA); korinaluspelaajat Tommi Huolila, Nicolai Hvidberg (DEN) ja Jordan Henriquez (USA/PAN). Valmennusjohto: Pekka Salminen ja Tuomas Oja.
 
Jordan Henriquez pähkinänkuoressa
 
Syntymäaika: 29.08.1989
Kansalaisuus: USA/PAN
Kotipaikka: Port Chester, New York, USA
Pituus/cm: 211
Paino/kg: 113
Pelipaikka: 5
Yliopisto: Kansas State University (Manhattan, Kansas), USA
Seurat, joita edustanut: Rice (High School) Raiders (CHSAA, USA), Long Island Lightning (AAU, USA), Port Chester (High School) Rams (NYSPHSAA, USA), Winchendon (High/Prep School) Wapiti (NEPSAC, USA), Kansas State Wildcats (NCAA I, USA), Houston Rockets (NBA-kesäliiga ja NBA-pre-season, USA), Rio Grande Valley Vipers (NBDL, USA), New York Knicks (NBA-kesäliiga, USA)
Kausi 2014-15 ammattilaisena: 2.
Kausi 2014-15 kansainvälisissä seurajoukkuekilpailuissa: 1.
Muuta: Koko nimensä on Anthony Jordan Luis Henriquez-Roberts. Lempinimi: J.O. Edustanut myös Panaman miesten maajoukkuetta.
 
> Henriquezin Kataja Basket -pelaajakortti (urakehitys, saavutukset, linkkejä)


< Takaisin | Sivun alkuun