kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2014-15

5.9.2014


Travis Wallace Kataja Basketin testattavaksi

Viime keväänä yhdysvaltalaisesta NCAA-yliopistosarjan North Florida -opinahjosta valmistunut Travis Wallace (22) ja joensuulainen Kataja Basket ovat sopineet kolmen viikon testijaksosta. 198-senttisen ison laitahyökkääjän tilastot seniorikaudeltaan 2013-14 olivat 12 pistettä ja 7 levypalloa.
 
Travis Wallace Kuva © Randy Rataj/UNFSpinnaker.com
 
Koko päätöskautensa tilastorivi kirjattiin lukemin 12,4 pistettä, 7,3 levypalloa, 1,0 syöttöä, 0,6 riistoa ja 1,0 torjuntaa. Pelitilanneheitot upposivat 50-prosenttisesti ja vapaaheitot 61-prosenttisesti. Tekemisensä palkittiin valinnalla konferenssin (Atlantic Sun) kakkostähdistöön.
 
Wallace on Kataja Basketin valmennusjohdolle entuudestaan tuttu. Kun pelaaja lisäksi oli jo valmiiksi Euroopassa, päätti päävalmentaja Pekka Salminen antaa hänelle mahdollisuuden.
 
- Wallacen nimi oli jo aivan ensimmäisellä listallamme. Kyseessä on aktiivinen ja fyysinen urheilija, joka pelaa kovaa. Syliväli on 211. Hän pystyy puolustamaan useamman eri pelipaikan pelaajia mikä mahdollistaisi meille erilaisten puolustustapojen käyttämisen mm. palloscreeneissä. Hyvä levypallopelaaja, osaa myös torjua heittoja, Salminen luettelee.
 
- Erik Murphy (Suomen miesten maajoukkue; toim. huom.) tuntee hänet ja vahvisti nämä ominaisuudet. Yhdessä Tuomaksen (apuvalmentaja Oja; toim. huom.) ja Teemun (Rannikko) kanssa olemme hankintoja pohtineet, niin Wallacea kuin vielä haussa olevaa neljättä ulkomaalaispelaajaakin.
 
- Katsotaan tämä kortti ihan rauhassa. Try-out on kuitenkin try-out eli jos hän ei ole riittävän hyvä, voimme tehdä seuraavan siirron. Annetaan tässä kohtaa kaverille mahdollisuus. Ominaisuuksiltaan hän on joka tapauksessa sellainen mitä vahvistuksiltamme haemme eli "urheilullisuutta ja Teemu" on homman nimi, Salminen tiivistää.
 
Päävalmentaja pääsee luotsaamaan seurajoukkuettaan täysipainoisesti ensi viikosta alkaen miesten maajoukkueen MM-kisataipaleen päätyttyä torstaina.
 
Travis Wallace on Kataja Basket -rosterin 11. pelaaja kaudelle 2014-15. Muut ovat Petri Virtanen, Teemu Rannikko, Kalle Naapi, Marius van Andringa, Marcel Moore, Robert Arnold (USA), Garrius Holloman (USA), Jesse Niemi, Tommi Huolila ja Nicolai Hvidberg (DEN). Valmennuksesta vastaavat Pekka Salminen ja Tuomas Oja.
 
Travis Wallace pähkinänkuoressa
 
Syntymäaika: 28.10.1991
Kansalaisuus: USA
Pituus/cm: 198
Paino/kg: 104
Kotipaikka: Marietta, Georgia, USA
Pelipaikka: 4-5
Yliopisto: University of North Florida (Jacksonville, Florida), USA
Seurat, joita edustanut: Campbell (High School) Spartans (GHSA, USA), Florida A&M Rattlers (NCAA I, USA), North Florida Ospreys (NCAA I, USA)
Kausi 2014-15 ammattilaisena: 1.


< Takaisin | Sivun alkuun