kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2014-15

6.8.2014


Garrius Holloman vahvistaa Kataja Basketia EuroChallengessa

Garrius Holloman Kuva: BCUAthletics.com
 
Korisliiga-finalisti, joensuulainen Kataja Basket, on kiinnittänyt joukkueeseensa toisen amerikkalaispelaajan. 198-senttinen Garrius Holloman edustaa seuraa lähtökohtaisesti tulevan FIBA EuroChallenge 2015:n alkulohkovaiheen ajan. Aiemmin 24-vuotias Bethune-Cookman -yliopiston kasvatti on pelannut kotimaansa lisäksi Uudessa-Seelannissa sekä Isossa-Britanniassa. Hollomanin sopimuksessa on kuukauden koeaika.
 
Holloman valmistui yliopistostaan USA:n Floridassa keväällä 2012. Päätöskauden tilastonsa kirjattiin 35 ottelun jälkeen numeroin 10,1 pistettä, 6,1 levypalloa, 2,1 syöttöä, 1,1 riistoa ja 0,5 torjuntaa. Pelitilanneheittojen tarkkuus oli 48 %, 3 pisteen heittojen 31 % ja vapaaheittojen 50 %.
 
Bethune-Cookman -yliopiston koripallojoukkue teki Hollomanin kaksivuotiskauden (2010-12) aikana historiaa voittamalla konferenssinsa (Mid-Eastern Athletic Conference) runkosarjan ja selviytymällä ensi kertaa opinahjon historiassa ns. post-season -peleihin, mikä tässä yhteydessä tarkoitti esiintymistä National Invitation Tournament (NIT) -turnauksessa.
 
Ammattilaisuransa käynnistyi alkuvuodesta 2013 kotimaansa pienehkössä PBL-liigassa, mutta jo muutaman pelin jälkeen Holloman sai tarjouksen Uudesta-Seelannista, sen NBL-liigasta. Aluksi hän paikkasi Hub Jetsien riveissä amerikkalaispelaajakollegaansa ja kun pesti päättyi, työpaikan tarjosi saman liigan Waikato Pistons. Kaikkiaan 17 NBL-ottelun jälkeen tilastonsa kirjattiin lukemin 17,7 pistettä, 6,5 levypalloa, 2,6 syöttöä, 1,4 riistoa ja 0,5 torjuntaa. Kakkosten tarkkuus oli 44, kolmosten 27 ja vapareiden 60 %.
 
Garrius Holloman. Kuva: Basketball.org.nz
Kuva: Basketball.org.nz
 
Viime vuoden elokuussa Hollomanin rekrytoi Ison-Britannian BBL-liigan Plymouth University Raiders, mutta pesti jäi ainoastaan pre-seasonin mittaiseksi. Tämän jälkeen laituri on harjoitellut kotimaassaan. Viime keväänä hän osallistui Virginiassa järjestettyyn Portsmouth Basketball Summit -tapahtumaan, jossa tuli valituksi turnauksen kakkostähdistöön.
 
Kataja Basket -päävalmentaja Pekka Salminen pitää Hollomanin kovasta asenteesta, jonka uskoo tässä kohtaa riittävän ns. nelosjenkin saappaisiin.
 
- Suurin vaikutus valintaan oli pelaajan esiintyminen noissa kevään testipeleissä, joissa hän oli vakuuttava. Vahvuuksiaan ovat perimeter-puolustus ja levypallot. Hän pystyy myös laittamaan palloa maahan.
 
- Pelaaja on erittäin motivoitunut. Uskon, että sen miten tulemme tulevalla kaudella joukkueena pelamaan, ei pitäisi aiheuttaa hänelle ongelmia, Salminen juttelee.
 
Garrius Holloman on Kataja Basketin kymmenes sopimuspelaaja kaudelle 2014-15. Muut ovat Petri Virtanen, Teemu Rannikko, Kalle Naapi, Marius van Andringa, Marcel Moore, Robert Arnold (USA), Jesse Niemi, Tommi Huolila ja Nicolai Hvidberg (DEN). Valmennuksesta vastaavat Pekka Salminen ja Tuomas Oja.
 
Ulkomaalaisvahvistusten osalta Kataja Basketilla on vielä verkot vesillä tavoitteenaan saalistaa kaksi 4-5 -paikan pelaajaa koko kauden kattavin sopimuksin.
 
Garrius Holloman pähkinänkuoressa
 
Syntymäaika: 13.12.1989
Kansalaisuus: USA
Pituus: 198
Paino: 95
Kotipaikka: Wichita, Kansas, USA
Pelipaikka: 3
Yliopisto: Bethune-Cookman University (Daytona Beach, Florida), USA
Seurat, joita edustanut: Wichita East High School Blue Aces (KSHSAA, USA), Cowley County Community College Tigers (NJCAA, USA), Hutchinson Community College Blue Dragons (NJCAA, USA), Bethune-Cookman University Wildcats (NCAA I, USA), Bloomington Flex (PBL, USA), Hub Jets (NBL/NZL I), Waikato Pistons (NBL/NZL I), Plymouth University Raiders (BBL/UK I)
Kausi 2014-15 ammattilaisena: 3.
Kausi 2014-15 Korisliigassa: 1.
Kausi 2014-15 kansainvälisissä seurajoukkuekilpailuissa: 1.


< Takaisin | Sivun alkuun