kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2014-15

28.7.2014


20-vuotiaiden maajoukkueen pistetykki Marcel Moore Kataja Basketiin

Marcel Moore Kuva: Basket.fi/Suomen Koripalloliitto
 
19-vuotias helsinkiläisen Warriorsin kasvatti aloittaa Korisliiga-uransa Joensuussa. 200-senttisen laiturin kanssa tehty sopimus on yksivuotinen.
 
Moore kuului reilu viikko sitten päättyneissä 20-vuotiaiden B-divisioonan EM-kisoissa Suomen avainpelaajiin. Hän oli joukkueen toiseksi paras sekä pisteissä että levypalloissa keskiarvoillaan 11,8 ja 5,0. Yhteispistemääränsä (94) oli joukkueen paras. Kahden pisteen heitot osuivat 47- ja kolmen pisteen heitot 37-prosenttisesti. Peliaikaa kirjautui kahdeksassa ottelussa keskimäärin 23 minuuttia.
 
Kauden 2013-14 Moore vietti USA:n Floridassa, jossa opiskeli ja pelasi Victory Rock Prep -koulussa (High School). Hän missasi kauden 43 ottelusta kymmenkunta loukkaantumisen vuoksi, mutta kokonaisuutena aika Yhdysvalloissa oli antoisa.
 
- Meno harjoituksissa oli välillä varmasti aivan college-tasoa. Kaikki hoidettiin erittäin tarkasti, valmistautumisista lähtien. Tarkoitus oli kehittyä pelaajana ja se tavoite toteutui, Moore kertoo.
 
Keväällä hänelle tarjottiin stipendiä ns. Junior College -tasolta (NJCAA), kun Floridan State College -yliopisto lähestyi, tarkoituksenaan rekrytoida Moore joukkoihinsa alkaen tulevasta kaudesta 2014-15.
 
Marcel Moore. Kuva: Francois Perthuis
Kuva: Francois Perthuis
 
- Jotta siirtyminen olisi ollut mahdollista, minun olisi pitänyt jäädä kouluhommien takia USA:han koko kesäksi. Se ei sopinut suunnitelmiini, joten päätin palata Suomeen.
 
Kotimaassa odottikin jo 20-vuotiaiden maajoukkue. Henkilökohtaisella tasolla hyvin sujuneen EM-kisaurakan päätyttyä Mooren puhelin alkoi soida.
 
- Melkoista hässäkkää on ollut. Moni seura on ollut kiinnostunut. Päätin valita Katajan, koska olen kuullut paljon hyvää seurasta. Mielestäni sen tarjoama paketti oli kiinnostavin.
 
Alkava debyyttikausi Korisliigassa ei nuorta miestä jännitä, päinvastoin.
 
- Henkilökohtainen tavoite on saada nimeni esille. En aio jäädä penkkipelaajaksi, Moore napauttaa.
 
Marcel Mooren juniorivuosien meriitteihin Suomessa kuuluvat mm. A-poikien SM-sarjan pistekuninkuus kaudella 2012-13 muhkealla 30,5:n keskiarvolla sekä samalla kaudella nakuteltu yhden ottelun piste-ennätys, peräti 71.
 
Moore on Kataja Basketin yhdeksäs sopimuspelaaja kaudelle 2014-15. Muut ovat Robert Arnold (USA), Petri Virtanen, Teemu Rannikko, Kalle Naapi, Marius van Andringa, Tommi Huolila, Jesse Niemi ja Nicolai Hvidberg (DEN). Valmennuksesta vastaavat Pekka Salminen ja Tuomas Oja.
 
Marcel Moore pähkinänkuoressa
 
Syntymäaika: 01.10.1994
Pituus/cm: 200
Paino/kg: 93
Pelipaikka: 3-4
Kasvattajaseura: Warriors, Helsinki
Seurat, joita edustanut: Warriors (juniorisarjat, Suomi), Visa-Basket, Helsinki (juniorisarjat, Suomi), Victory Rock Prep Blue Devils (NACA, USA)
Kausi 2014-15 Korisliigassa: 1.
Kausi 2014-15 kansainvälisissä seurajoukkuekilpailuissa: 1.
Juniorimaaottelut: 13
A-maaottelut: -
Muuta: Isä Jonathan, joka edusti kausina 1983-98 Helsingin ja Turun NMKY:tä, Helsingin Panttereita, Forssan Alkua ja Kouvolan Kouvoja, on yksi kaikkien aikojen Korisliiga-pelaajista. Kolmen SM-kullan ja yhden Suomen Cup -mestaruuden lisäksi hän on historiatilaston ykkönen SM-runkosarjalevypalloissa (4414) sekä neljäs SM-runkosarjapisteissä (9326).


< Takaisin | Sivun alkuun