kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2013-14

6.7.2014


FIBA EuroChallenge 2015 -lohkoarvonta suoritettu
Euroliiga-Nanterre, Eurocup-Mons-Hainaut ja vanha sotaratsu Benfica takaavat vauhdikkaan loppuvuoden


Katajan EuroChallenge-lohkoon arvottiin tänään Münchenissä puolen päivän aikaan vastustajat Belgiasta (Belfius Mons-Hainaut), Portugalista (Sport Lisboa e Benfica) ja Ranskasta (JSF Nanterre).
 
Katajan otteluohjelma on seuraava:
 
ti 04.11. Kataja Basket - JSF Nanterre (FRA)
ti 11.11. Belfius Mons-Hainaut (BEL) - Kataja Basket
ti 18.11. Kataja Basket - Sport Lisboa e Benfica (POR)
ti 02.12. JSF Nanterre - Kataja Basket
ti 09.12. Kataja Basket - Belfius Mons-Hainaut
ti 16.12. Sport Lisboa e Benfica - Kataja Basket
 
Urheilullisen mielenkiinnon kannalta arvontatulos on lähes napakymppi, minkä päävalmentaja Pekka Salminenkin allekirjoittaa.
 
- Satakymmenprosenttisesti näin. Lohkossamme on yksi lievästi sanottuna kokenut joukkue Portugalista ja kaksi todellista huippuryhmää, Ranskasta ja Belgiasta.
 
- Vaikka portugalilainen maajoukkuekoripalloilu on ollut viime vuosina hieman vaisumpaa, on myös Benfica ennakkoon arvioituna todella kova vastus.
 
- Olemme iloisia, että saamme olla jälleen mukana tässä touhussa.
  
JSF Nanterre
 
Vaikka Ranskan toissa kauden mestari (seuran ensimmäinen mestaruus) jäi viime kaudella Euroliigassa alkulohkoon, aiheutti se pienimuotoisen sensaation kaatamalla vieraskentällä itsensä legendaarisen Barcelonan.
 
4,4 miljoonan euron budjetilla operoineen joukkueen kansainväliset pelit jatkuivat Euroopan kakkostason kisassa, Eurocupissa, jossa se selvitti tiensä 16 parhaan joukkoon. Kovat pelit söivät voimia, sillä Ranskan pääsarjassa Pro A:ssa hallitseva mestari jäi lopulta ensimmäisenä ulos pudotuspeleistä (sijoitus: yhdeksäs). Nanterre sai cup-voiton myötä joka tapauksessa täytettä palkintokaappiinsa. Liigacupissa se selvisi finaaliin.
 
Mainittakoon, että Katajan viime syksynä EuroChallengen alkulohkossa kohtaama Cholet sijoittui Ranskan liigan runkosarjassa sijalle 13 ja toissa kauden europeleistä tuttu BCM Gravelines-Dunkerque sijalle 12.
 
> JSFNanterre.com
 
Belfius Mons-Hainaut
 
Belgialaisjoukkueella on takanaan Nanterrea huomattavasti pidempi historia europeleissä, joita se on kahtena viime kautena pelannut Eurocup-tasolla. Maansa pääsarjassa joukkue selvisi viime keväänä välieriin. Mons-Hainaut hakee Katajan tapaan edelleen ensimmäistä mestaruuttaan. Sen paras kansainvälinen saavutus on yltäminen finaaliin EuroChallengen edeltäjässä FIBA EuroCupissa vuonna 2008.
 
> MonsHainaut.be
 
Sport Lisboa e Benfica
 
1960-luvun alusta 70-luvun puoliväliin ja 80-luvun lopulta 90-luvun lopulle aktiivisesti kansainväliseen koripallotoimintaan osallistuneesta portugalilaisesta Benficasta ei ole 2000-luvulla juurikaan kuultu, sillä se on ottanut osaa kansainvälisiin sarjoihin viimeisen 13 vuoden aikana (2000-13) vain kahdesti. Nyt joukkue palaa neljän vuoden tauon jälkeen EuroChallengeen, jossa se selviytyi edellisellä visiitillään (2010-11) 16 parhaan joukkoon.
 
Kotimaassaan Benfica on peräti 25-kertainen mestari, 19-kertainen cup-voittaja, 11-kertainen Supercup-voittaja ja 9-kertainen Liigacup-voittaja. Keväällä organisaatio juhli kolmatta peräkkäistä Portugalin mestaruutta.
 
> SLBenfica.pt
 
Kotkalaisen KTP-Basketin alkulohko on sekin haastava etenkin suomalaisjoukkueen jatkopaikasta spekuloitaessa. Laadun takaavat Ranskan liigan viitonen, Le Mans Sarthe, Belgian liigan nelonen, Port of Antwerp Giants ja Italian kakkosliigan viitonen Pallancanestro Biella.
 
Lohkojen kaksi parasta jatkavat 16 parhaan joukkoon.
 
Lisätietoa:
"EuroChallenge 2014-15 Drawn" (FIBAEurope.com)
> Alkulohkot ohjelmineen (Kataja Basket lohkossa E) (FIBAEurope.com)
> EuroChallenge-pääsivu (FIBAEurope.com)


< Takaisin | Sivun alkuun