kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2014-15

30.6.2014


20-vuotiaiden maajoukkuepelaaja Marius van Andringa Helsingistä Joensuuhun

Marius van Andringa Kuva: Basket.fi/Suomen Koripalloliitto
 
Helsinki Seagullsien riveissä 1. divisioonan mestaruuden viime keväänä voittanut 20-vuotias Marius van Andringa siirtyy joensuulaisen Kataja Basketin riveihin. 189-senttisen kakkospaikan pelaajan sopimus kattaa tulevan kauden 2014-15.
 
Takamies kirjautti viime kaudella ykkösdivisioonan 25 ottelussa keskimäärin 11 minuutin peliajalla tilastot 4,9 pistettä ja 1,0 levypalloa. Kahden pisteen heitot osuivat 35-, kolmoset 40- ja vapaaheitot 70-prosenttisesti. Tarkkuutensa kolmen pisteen heitoissa oli sarjan parhaimmistoa.
 
Jo neljävuotiaana koripalloilun aloittanut helsinkiläisen Malmin Super-Koriksen kasvatti on kokenut juniorisarjoja Suomen lisäksi Italiassa ja Ranskassa. Ensiesiintyminen Korisliigassa tapahtuu syksyllä Kataja-paidassa, miesten ykkösdivisioonatasolla hän on edustanut Seagullsin lisäksi Vantaan Pussihukkia ja helsinkiläistä Torpan Poikia.
 
Katajan takamieskonkari Petri Virtanen, joka toimii parhaillaan 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen apuvalmentajana, kiinnostui tänä kesänä maajoukkueessa debytoineen heittäjän potentiaalista ja vinkkasi hänestä seura- ja valmennusjohdolle.
 
Van Andringalle mahdollisuus siirtyä Joensuuhun tuli yllätyksenä.
 
- Olihan se vähän hasardi veto. Muitakin vaihtoehtoja minulla oli, mutta kun juttelin asiasta tarkemmin Peten (Virtanen) kanssa, alkoi Kataja näyttää fiksuimmalta vaihtoehdolta. Kaupungin pienuus hieman arvelutti, mutta vierailtuani paikan päällä näytti kaikki urheilijan näkökulmasta erittäin hyvältä.
 
- Tavoitteeni ensi kaudella on saada peliaikaa liigassa ja ottaa sitä kautta seuraava askel urallani, ammattilaispeleistä myös ulkomailla haaveileva van Andringa sanoo.
 
Päättynyt kausi Seagullseissa jätti kaksijakoiset tunnelmat. Liiganousu miellytti, mutta omiin esityksiinsä van Andringa ei ollut tyytyväinen.
 
- Kausi oli vaikea eikä siitä henkilökohtaisella tasolla jäänyt kovinkaan hyvää makua. Minun olisi pitänyt pystyä parempaan, hän kritisoi.
 
Van Andringan kesä on kulunut 20-vuotiaiden maajoukkuetoiminnassa. Kesäkuun puolivälissä käydyissä kaksikymppisten PM-kisojen kolmessa ottelussa hän kirjautti keskiarvot 8,3 pistettä ja 2,7 levypalloa. Kolmen pisteen heitot osuivat 39 prosentin tarkkuudella.
 
- Tähän mennessä kesä on sujunut hienosti. Maajoukkueen kanssa on ollut hyvä treenata ja onnistumisiakin on tullut.
 
Seuraavaksi Ari Tammivaaran, Ville Tuomisen ja Petri Virtasen valmentama ryhmä matkaa Bosnia-Herzegovinan Sarajevossa 10.7. käynnistyviin B-divisioonan EM-kisoihin. Joensuuhun van Andringa muuttaa pian EM-kisojen jälkeen, elokuun alkupuolella.
 
Marius van Andringa on Kataja Basketin seitsemäs sopimuspelaaja kaudelle 2014-15. Muut ovat Petri Virtanen, Teemu Rannikko, Kalle Naapi, Tommi Huolila, Jesse Niemi ja Nicolai Hvidberg (DEN). Valmennuksesta vastaavat Pekka Salminen ja Tuomas Oja.
 
Marius van Andringa pähkinänkuoressa
 
Syntymäaika: 20.03.1994
Pituus/cm: 189
Paino/kg: 84
Pelipaikka: 2
Kasvattajaseura: Malmin Super-Koris, Helsinki
Seurat, joita edustanut: Malmin Super-Koris (juniorisarjat), Saint-Charles Charenton Paris (juniorisarjat, FRA), Vantaan Pussihukat (juniorisarjat, miesten 1. ja 2. divisioona), Torpan Pojat (miesten 1. divisioona), Helsinki Seagulls (miesten 1. divisioona)
Kausi 2014-15 Korisliigassa: 1.
Kausi 2014-15 kansainvälisissä seurajoukkuekilpailuissa: 1.
Juniorimaaottelut: 5 (6/2014 mennessä)
A-maaottelut: -
Muuta: Omistaa myös Ranskan passin (isä on ranskalainen ja äiti suomalainen)
 
> Van Andringan Kataja Basket -pelaajakortti


< Takaisin | Sivun alkuun