kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2013-14

Lehdistötiedote 4.6.2013


Jukka Toijala, Petri Virtanen, Juho Lehtoranta ja Johannes Lasaroff jatkavat, Kalle Naapi uusi tuttavuus

Teemu Rannikon tuore sopimus mukaan lukien Joensuun Kataja Basket on tähän mennessä sopinut kaudesta 2013-14 yhteensä seitsemän pelaajan kanssa. Tilanne on valmennuspuolellakin hyvä Jukka Toijalan, Petri Jaakkolan ja Harri Yrttiahon sopimusten myötä.
 

Jukka Toijalan kolme kautta Joensuussa
ovat poikineet kaksi cup-mestaruutta,
kaksi SM-hopeaa, yhden SM-pronssin ja
kunniakkaat europelit.

 

Petri Virtanen kuuluu liigan
konkareihin. Alkamassa on jo 13. pääsarjakausi.

 

Juho Lehtorannan ensimmäinen Kataja-kausi oli vähintäänkin tyydyttävä.
 

17-vuotias oma kasvatti
Johannes Lasaroff...

 

...ja 20-vuotias Hongasta Katajaan
siirtyvä Kalle Naapi saavat jatkossa henkilökohtaista takamiesoppia suoraan Euroopan huipulta.
 
Kuvat: Kuvanmaailma/Vesa Kuukka ja
Basket.fi/Francois Perthuis.

 
Toijala (41) aloittaa Joensuussa neljännen päävalmentajakautensa. Hänellä on jo jonkin aikaa ollut ovensa avoinna ulkomaiden suuntaan, mutta ainakin vielä tulevalla kaudella työnantajansa on Kataja.
 
- Palkkasin kauden aikana agentin hoitamaan asioitani Suomen ulkopuolella. Kiinnostusta on ollut jonkin verran mutta mitään suurempaa ja konkreettisempaa tarjousta ei vielä ole tullut, Toijala selvittää.
 
- Lähtökohtaisesti tavoitteena oli löytää töitä vähintään Korisliigaa vastaavasta sarjasta. Työn löytämisessä on yksi isohko haaste tai este, sillä miesten maajoukkueen valmennus pitää minut kiinni niissä töissä vähintään syyskuun puoleen väliin ja uuden joukkueen vastaanottaminen tuolloin olisi haaste sekä minulle että uudelle seuralle. Katajan osalta kuviot ovat hieman helpommat vaikkakaan valmistautuminen ei ole aivan ideaaleinta näinkään.
 
- Jatkaminen Katajassa on ollut alusta asti hyvä vaihtoehto. Vaikka taloudellisesti ajat ovat haastavat, olemme pystyneet kolmen vuoden aikana kehittämään toimintaamme koko ajan eteenpäin esimerkkeinä vaikka oma pukuhuone, oma linja-auto, päätoimisen fysiikkavalmentajan palkkaminen, eurokentille meneminen, toiminnanjohtajan palkkaminen. Koen, että pystymme edelleen pikku asioilla parantamaan toimintaamme. Ensi kaudella olemme jälleen hieman parempia!
 
"Halu jatkaa europelejä on kova!"
 
Päävalmentajan mieli siintää luonnollisesti jälleen kohti kansainvälisiä pelejä.
 
- Halu jatkaa europelejä on kova! Näin se varmasti on sekä joukkueella, taustaryhmällä kuin myös yleisöllä.
 
- Jos eurosarjojen uudistus aiheuttaa sen, että jäämme viime kauden menestyksestä huolimatta ulos, niin sille ei voi sitten mitään. Se olisi varmasti pettymys, mutta koska pallo on meitä paljon suuremmilla tahoilla ja koripallomailla niin meidän äänemme saattaa jäädä niissä ympyröissä vielä pieneksi. Jos näin käy, niin sitten fokus laitetaan liigaan ja tehdään siellä mahdollisimman hyvä tulos, jotta europelejä voidaan tulevaisuudessa taas Joensuussa pelata, Toijala päättää.
 
Jukka Toijalan johdolla Kataja on pelannut kahteen Suomen Cup -mestaruuteen (2010 ja 11), kahdesti SM-hopealle (2011 ja 12) ja kerran -pronssille (2013) sekä ottanut myös ensiaskeleensa Euroopan kentillä, joilla neitsytkausi 2012-13 toi ikimuistoisen sijoituksen FIBA EuroChallenge -sarjan kahdeksan parhaan joukossa.
 
Toijala ylsi päättyneellä Korisliiga-kaudella yhdeksäntenä päävalmentajana 200 runkosarjavoittoon. Pelaajaurallaan takamiehen tontteja Kouvolassa, Joensuussa ja v. 1998 myös Belgiassa hoidelleen Kouvolan Kouvojen kasvatin valmentajauran voittoprosentti runkosarjapeleissä on erinomainen 68,4 (206/301).
 
> Jukka Toijalan Kataja-valmentajakortti
 
Vanhat tutut Petri Virtanen, Juho Lehtoranta ja Johannes Lasaroff
 
Teemu Rannikon sekä jatkavien sopimuspelaajien, ns. isot laiturit Sami Lehtoranta (33) ja Vesa Mäkäläinen (26), lisäksi Katajaa edustavat kaudella 2013-14 edelleen myös takamiehet Petri Virtanen (32) ja Johannes Lasaroff (17) sekä takamies-laituri Juho Lehtoranta (24).
 
Jo kahdeksannen kautensa Katajassa ja kaikkiaan 13. Korisliigassa aloittava Virtanen innostui viime syksystä lähtien koettujen europelien myötä esittämään parhaimmillaan aivan maagisia otteita. Säynätsalon Riennon kasvatti kirjautti 14 EuroChallenge-ottelussa keskimäärin 23 peliminuutissa tilastoihinsa 12,7 pistettä, 2,0 levypalloa ja 3,4 syöttöä. Kolmen pisteen heitot osuivat 33:n, kakkoset 54:n ja vapaaheitot (37/40) peräti 93 prosentin tarkkuudella. Korisliigassa pelaamassaan 50 ottelussa peliaikaa tuli keskimäärin 22 minuuttia, missä ajassa vastaavat tilastot kirjattiin riviksi 12,0 pistettä, 1,6 levypalloa, 3,6 syöttöä ja heittoprosentit 39 % (3 p.), 58 % (2 p.) ja 87 % (1 p.). Vapaaheittoprosentti on Virtasen pääsarjauran paras.
 
KTP-kasvatti Lehtorannan ensimmäinen kausi Kotkan ulkopuolella sujui tilastojen valossa mukavasti. Etenkin heittotarkkuutensa kolmen pisteen viivan takaa oli merkillepantavaa: EuroChallengessa 46 % (sarjan 10. paras) ja Korisliigassa 43 % (neljänneksi paras). Kokonaisuutena eurotilastonsa olivat 17 peliminuuttia, 3,3 pistettä ja 1,1 levypalloa, Korisliiga-vastaavat 23 minuuttia, 5,7 pistettä ja 3,2 levypalloa.
 
Johannes Lasaroff on Katajan oma kasvatti, joka hilasi päättyneellä pääsarjakaudella Korisliigan piste-ennätyksensä kahdeksaan. Tuleva liigakausi on nuorukaiselle kolmas.
 
> Petri Virtasen Kataja-pelaajakortti
> Juho Lehtorannan Kataja-pelaajakortti
> Johannes Lasaroffin Kataja-pelaajakortti
 
Lupaava Kalle Naapi kehittymään konkaritakamiesten oppiin
 
Komeat 73 nuorten maaottelua pelannut Kalle Naapi on uusi tuttavuus niin itäsuomalais- kuin lähestulkoon koko Korisliiga-yleisöllekin. 20-vuotiasta Tapiolan Hongan kasvattia pidetään todella lahjakkaana suomalaisena takamiehenä, jonka viime kautta varjostivat kaksi ikävää loukkaantumista.
 
Naapi ehti mukaan Pekka Salmisen valmentaman edustusjoukkueen rientoihin ainoastaan neljään viralliseen otteluun, kahteen ykkösdivisioona- ja kahteen cup-koitokseen. Cupin välierässä Turun NMKY:tä vastaan hän oli yksi avainpelaajista upotettuaan 17 pistettä. Honka voitti myöhemmin Suomen cupin ja kruunasi kautensa nousemalla Korisliigaan.
 
Nuorten sarjoista Naapilla on peräti kolme SM-kultaa ja kaksi SM-hopeaa.
 
- Naapi oli 18-vuotiaiden EM-kisoissa luottopelaajamme. Hän on tyyppiesimerkki honkalaisesta juniorituotannosta: luotettava, monipuolinen ja älykäs pelaaja, jolla on paljon johtajan ominaisuuksia, jakoi Honka-päävalmentaja Salminen viime kaudella kehuja seuran verkkosivuilla.
 
Hänet valittiin toukokuussa 20-vuotiaiden miesten maajoukkueleiritykseen, mutta kauden jälkipuoliskon pilannut nilkkavamma estää osallistumisen ainakin ensimmäiselle leirille 3.-7.6. Jää nähtäväksi, saako Naapin komea maajoukkueura jatkoa heinäkuussa EM-kisoissa Romaniassa. Kaksikymppisten joukkuetta valmentavat Pekka Salminen, Greg Gibson ja Petri Virtanen.
 
Kalle Naapi pähkinänkuoressa:
 
Syntymäaika: 13.01.1993
Pituus/cm: 187
Paino/kg: 76
Pelipaikka: 1-2
Kasvattajaseura: Tapiolan Honka, Espoo
Seurat, joita edustanut: Honka/Honka Akatemia (juniorisarjat, miesten I divisioona)
Kausi 2013-14 Katajassa: 3.
Kausi 2013-14 Korisliigassa: 1.
Korisliigan yhden ottelun piste-ennätys: -
Juniorimaaottelut: 73
A-maaottelut: -
 
> Kalle Naapin Kataja-pelaajakortti
 
 
Lue myös:
> Teemu Rannikko palaa Suomeen, pyörittää seuraavat kaksi kautta Joensuun Kataja Basketin peliä


< Takaisin | Sivun alkuun