kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2012-13

28.4.2013


Krasnye Krylia EuroChallenge 2013 -mestari
Jonte Flowersille huikea riistokuninkuus

FIBA EuroChallenge 2013, jossa Kataja otti ensiaskeleensa kansainvälisillä kentillä, pelattiin maaliin viikonloppuna Turkin Izmirissä. Katajallekin tutussa hallissa venäläinen Krasnye Krylia kukisti finaalissa isännät, Joensuussa jopa tappion kokeneen Pinar Karsiyakan, jännittävien vaiheiden jälkeen pisteellä, 77-76.
 
Final Four -turnauksen välierissä Karsiyaka voitti saksalaisen EWE Baskets Oldenburgin 66-62 ja Krasnye Krylia Katajan lopputurnauksesta pudottaneen ranskalaisryhmän, BCM Gravelines Dunkerquen 81-78. Pronssiottelussa saksalaiset olivat ranskalaisia parempia lukemin 84-76.
 
Mestarijoukkue Krasnye Krylia oli kivikova jo alkulohkovaiheessa, jolloin se kaatoi Katajankin kahdesti. Samaralaiset ovat vahvistaneet rivejään kauden edetessä ja tällä hetkellä sen kokoonpano on jo Euroliiga-tasoa mm. kuuden amerikkalaisvahvistuksen myötä. EuroChallenge-finaalissa Karsiyaka pääsi vielä heittämään voitosta, mutta viime sekunneilla ilmaan saatu kakkonen ei osunut ja hirvittävää meteliä pitänyt täysi 5000 hengen halli hiljeni totaalisesti.
 
Taiston tauottua voidaan luoda katsaus sarjan tilastoihin ja ne ovat joensuulaisittain hienoa luettavaa. Etenkin laituri Jonte Flowers kunnostautui usealla pelin osa-alueella, kirkkaimpana saavutuksena ylivoimainen riistolukema 3,3 per ottelu. Tilastokakkonen, Paris Levalloisin Andrew Albicy, jäi peräti 16 riiston päähän (ka 2,3), mikä on tässä yhteydessä "noin valovuosi" (molemmilla 15 pelattua ottelua).
 
Pistetilastossa Flowers on viides (17,9), pelitilanneheittotarkkuudessa seitsemäs (53,0 %) ja kakkostarkkuudessa kahdeksas (59,5 %). Peliminuuteilla mitattuna hän urakoi eniten koko sarjassa (keskimäärin 34 minuuttia/ottelu), lisäksi häntä rikottiin kuudenneksi eniten (4,6 kertaa/ottelu).
 
Muut lopullisissa tilastoissa 10 parhaan joukkoon yltäneet Kataja-pelurit ovat Johnell Smith riistoissa (kuudes: 1,5/ottelu) ja Juho Lehtoranta kolmostarkkuudessa (kymmenes: 46,4 %).
 
FIBA EuroChallenge 2013 -finaalin highlights
 

Copyright © FIBAEuropeTV @ YouTube


< Takaisin | Sivun alkuun