kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2012-13

Lehdistötiedote 2.12.2012


Kuuden pisteen kotivoitto takaa historialliset jatkopelit
Paikka 16 parhaan joukossa katkolla tiistaina Joensuu Areenalla

Joensuun Katajalla on jäljellä kaksi alkulohko-ottelua kauden 2013 EuroChallengessa ja joukkue taistelee pystyssä päin toisesta jatkopaikasta kilpailun 16 parhaan joukkoon. Neljän pelatun ottelun saldo (2-2) on sama kuin seuraavalla kotivastustajalla, kyproslaisella Keravnos Strovoloulla, jonka kanssa lopullinen vääntö viimeisestä paikasta tullaan käymään. Kataja voi kannattajineen tuulettaa jatkopaikkaa jo tiistaina, mikäli saaliina on kotivoitto yli viiden pisteen erolla.
 
Ennen kahta viimeistä kierrosta Katajan lohkossa (B) neljästä joukkueesta ainoastaan romanialainen Ploiesti on menettänyt mahdollisuutensa jatkopeleihin ja venäläinen Krasnye Krylia puolestaan varmistanut ykkössijan.
 
Katajan taivuttua Keravnokselle Kyproksella joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa viidellä pisteellä (67-72) tarvitsee se vastaavasti nyt yli viiden pisteen voiton sijoittuakseen sarjataulukon tasapistetilanteessa kyproslaisten edelle. Tämän skenaarion toteutuessa tiistaina varmistuisi samalla myös lohkon lopullinen järjestys ja Katajan jatkopaikka eikä viikon päästä pelattavilla viimeisen kierroksen otteluilla (Krylia-Kataja ja Ploiesti-Keravnos) olisi enää merkitystä.
 
Mikäli Kataja voittaisi Keravnoksen 1-5 pisteellä, siirtyisi ratkaisu ensi viikolle. Tasan 5 pisteen voitolla Kataja olisi vielä vahvoilla, sillä sen koripiste-ero kokonaisuudessaan on Keravnosta selvästi parempi, mutta 1-4 pisteen voitolla Keravnos tulisi olemaan mahdollisessa tasapistetilanteessa edellä. Kataja on toisaalta myös pakkovoiton edessä, sillä mikäli Keravnos voittaa, päättyy joensuulaisten eurotaival tämän kauden osalta alkulohkoon.
 
Jukka Toijalalla ja Katajalla on tiistaina vain yksi tavoite.
 
- Revanssin paikka! Tappio Kyproksella oli todella kirvelevä, sillä olimme lopussa voitossa kiinni, päävalmentaja toteaa.
 
- Se että ylipäänsä olemme tässä tilanteessa, taistelemassa paikasta 16 parhaan joukkoon, on loistosuoritus ja varmasti enemmän kuin mitä kukaan uskalsi odottaa kun tähän kilpailuun lähdettiin. Puolustuspelaaminen on vienyt meitä pitkälle, mutta silti edelleen on paljon asioita, jotka voimme tehdä paremmin. Esimerkiksi juuri Kyproksella hyökkäyspelimme oli katastrofaalisen huonoa. Emme olleet riittävän aktiivisia ja aggressiivisia. Kotona meidän on oltava rohkeampia ja röyhkeämpiä.
 
- Hyvänä päivänä voitamme Keravnoksen tasoisen ryhmän joka tapauksessa kotona yli viidellä pisteellä, Toijala vakuuttaa puhaltaen samalla kuvainnollisesti kipinää tiistaille.
 
Viisi amerikkalaispelaajaa, kokeneita kotimaisia maajoukkueratsuja
 
Sitten joukkueiden edellisen kohtaamisen on Keravnos, "Nikosian ukkonen" (Strovolou = ukkonen), rekrytoinut kokoonpanoonsa viidennen amerikkalaispelaajan, yhteensä 54 NBA-otteluakin kausina 2005-06 ja 2007-08 pelanneen Andre Owensin. Takamiehen saapumisen jälkeen pelinteko-osastolla oli ilmeisen kova tungos, sillä saman pelipaikan kreikkalaiskollega Giorgos Diamantopoulos pyysi ja sai luvan jättää joukkueen.
 
Seurajoukkuetason europelikokemusta Keravnos-pelaajilla oli tähän kauteen lähdettäessä kaikilla lukuun ottamatta KTP:ta viime kaudella edustanutta laituria, Antonio "Tony" Crockeria, ja ex-maajoukkuemiestä, laituri George Theocharidesia. Maajoukkuestatuksen omaavia pelaajia ryhmässä on viisi. Näistä aktiiveja on kaksi, Kyprosta syksyn EM-karsinnoissa edustaneet kapteeni, ns. iso laituri Panagiotis Trisokkas ja Katajan huikealla heittopelillään edellisessä kohtaamisessa mutkalle taivuttanut ns. heittävä takamies Andreas Pilavas. Tulokkaalla, Andre Owensilla, on sekä USA:n että Bulgarian passit ja hän pelasi viimeksi Bulgarian maajoukkueessa v. 2009.
 
- Keravnos on hyvin roolitettu joukkue. Bobby Maze ja Antonio Crocker luovat takakentällä paikkoja sekä itselleen että muille. Lawrence Kinnard ja etenkin Julian Vaughn kontrolloivat puolestaan korinalustoja. Uusi pelaaja Andre Owens tuo heille lisää optioita takakentälle, Toijala näkee.
 
Kuriositeettina mainittakoon, että Kataja oli aikanaan kiinnostunut Kinnardin palveluksista, mutta miehen palkkapyyntö oli aivan liian korkea joensuulaisbudjettiin.
 
- Keravnoksen amerikkalaispelaajista kaikki ovat selkeästi meidän hintahaarukkamme yläpuolella, Toijala toteaa.
 
Kokenut eurokävijä
 
Vaikka 1,1 miljoonan asukkaan Kypros, joka liittyi kansainväliseen koripalloliittoon, FIBA:an, v. 1974, ei ole koskaan selviytynyt koripalloilussa arvokisoihin ja hävisi esim. syksyn EM-karsinnoissa kaikki 8 otteluaan, ovat sen seurajoukkueet tunnettuja eurokisailijoita. Keravnoksen lisäksi etenkin Apoel, Etha ja AEL on totuttu näkemään viimeisen 10 vuoden aikana jatkuvasti europeleissä.
 
Koripallotoiminta käynnistyi Keravnoksessa vuonna 1964 ja miesten joukkueensa on pelannut maan pääsarjassa yhtäjaksoisesti vuodesta 1966. Palkintokaapissa on viisi mestaruutta (viimeisin 2008), seitsemän hopeaa (viimeisin viime keväältä), yhdeksän cup- ja kolme Super Cup -voittoa. Tuorein cup-mestaruus on viime kaudelta ja viimeisimmät Super Cup -mestaruusjuhlat ovat tätäkin tuoreemmat: pyttyä nosteltiin kuluvan kauden alussa.
 
Mitään suurta juhlaa ei Keravnoksen eurotaival ole koskaan ollut, mutta yhteen loppuotteluun se on historiansa aikana joka tapauksessa yltänyt (EuroCup Challenge v. 2007, hopeaa). Joukkue debytoi eurokentillä jo vuonna 1982 ja omaa kieltään seurakulttuuristaan kertoo, että vuodesta 1989 tähän päivään se on ollut mukana joka vuosi.
 
Jonte Flowers ja Julian Vaughn tilastovalopilkkuina
 
Koko EuroChallengen tilastoja tarkasteltaessa nousee yksi nimi esiin kummastakin joukkueesta. Pistetilaston seitsemäntenä (ka 18,8) ja riistotilaston kakkosena (3,0) komeilee Katajan elohiiri Jonte Flowers. Levyritilaston 14:ttä (7,5) ja torjuntatilaston ykköspaikkaa (2,3) pitää taasen hallussaan Keravnoksen Julian Vaughn, joka on myös viimeistellyt todella tarkasti korin läheisyydestä (kakkoset 16/23 = 70 %).
 
Keravnoksen paras pistemies on tähän mennessä ollut takamies Bobby Maze (14,3; sama keskiarvo Kataja-kapteeni Petri Virtasen kanssa) ja Katajasta eniten levyreitä on napsinut Julian Terrell (5,5). Keravnoksen Tony Crocker on riistotilastossa välittömästi Flowersin kannassa sijalla kolme (2,8).
 
Syöttötilastoa tarkasteltaessa Keravnoksen kreikkalaistakamies Ioannis Demertzisin lukema (ka 4,5, sija 17) kannattanee huomioida, sillä hän on tällä osa-alueella kyproslaisten ykkönen Katajan Johnell Smithin (4,7, 16.) kannassa.
 
Konkari-Virtanen toistamiseen ukkosenjohtimena?
 
Kaikki kuusi EuroChallenge-ottelua tällä kaudella erinomaisesti pelannut Petri Virtanen oli hiljentämässä suurinta Kyproksen suunnasta kuulunutta möykkää jo syksyllä 2007, kun Lappeenrannan NMKY teki jättiyllätyksen pudottamalla Keravnoksen, edelliskevään EuroCup Challenge -finalistin, kokonaan pois silloisen FIBA EuroCupin lohkopeleistä. "Pete" rankaisi tuolloin kahdessa karsintaottelussa kyproslaisia 21,0 pisteen, 4,0 syötön sekä 2,0 riiston edestä ja esityksensä muistavat varmasti edelleen ainakin nyky-Keravnoksen kapteeni, Panagiotis Trisokkas, sekä toinen konkari, Aleksandar Damjanovic, jotka hädin tuskin kykenivät käsittämään tappionsa suomalaisjoukkueelle.
 
Virtanen on ollut tänäkin syksynä joukkueen ehdotonta parhaimmistoa ennakkoon kovempia vastustajia vastaan. Kuuden ottelun keskiarvot 14,3 pistettä ja 3,7 syöttöä tarkoittavat, että kapteeni on tiistaina varmasti merkattu mies hyökkäyspäässä. Tarjolla on jälleen tilaisuus tehdä kiusaa suuremmalle organisaatiolle -Virtasen osalta herkullisesti toistamiseen samalle joukkueelle- minkä voi senkin odottaa tuovan lisälatausta otteisiin.
 
- Olemme pelanneet itsemme hienoon tilanteeseen. Jatkopaikka on otettavissa pelaamalla ja tiistaina on luvassa jälleen hieno ilta Areenalla. Tähän mennessä tunnelma on ollut äärimmäisen hieno, verrattavissa täysin Korisliiga-finaaleihin, jopa vähän ylikin. Olemme saaneet hurjasti apua kotiyleisöltä, etenkin faniryhmältämme, ja toivotaan, että sama jatkuu edelleen! coach-Toijala hehkuttaa.
 
Keravnos Strovolou
Keravnos Strovolou pähkinänkuoressa
 
Perustettu: 1964 (koripallojaoston perustamisvuosi; emoseura perustettu v. 1926; Kyproksen vanhin koripalloseura)
Kotipaikka: Stovolos, Nikosia, Kypros (70000 asukasta; koko Nikosian alueella asukkaita n. 311000)
Pääsarjakausia: 46 (1966-12)
Mitalit: 5 mestaruutta (1989, 97, 00, 01, 08), 7 hopeaa (1998, 02, 03, 04, 05, 09, 12), 9 cup-voittoa (1989, 97, 98, 99, 05, 06, 07, 10, 12), 3 Super Cup -voittoa (hallitseva liiga- ja cup-mestari vastakkain) (1999, 00, 13)
Sijoitus maansa pääsarjassa viime kaudella: 2. (yht. 8 joukkuetta)
Eurokentillä: Ensi kertaa v. 1982, vuodesta 1989 lähtien joka kausi, yhteensä yli 20 kauden ajan
Euromenestys: EuroCup Challenge -finalisti 2007 *
 
Kuluva kausi (2.12.2012 mennessä):
 • FIBA EuroChallenge: 2-2 (2 voittoa, 2 tappiota)
 • Kyproksen pääsarja: 6-0
 • Kyproksen Super Cup: 1-0 (mestaruus)

A-maajoukkuepelaajat:

 • Nykyiset: 2 kpl (Andreas Pilavas, Panagiotis Trisokkas)
 • Kaikki: 5 kpl (edellisten lisäksi George Theocharides, Alexandros Zachariou ja Andre Owens (BUL))

* EuroCup Challenge -nimellä pelattu sarja (kaksi kautta, 2005-07) oli aikanaan arvostukseltaan 4. korkein Euroopassa.

Keravnos Strovolou
Kuva: © FIBAEurope.com

Kokoonpano FIBA EuroChallenge 2013:ssa:

 #            Pelipaikka Pituus Paino Synt. Lähtöseura/yliopisto        
 4 Bobby Maze (USA)        1  188  83 1986 Univ. of Tennessee, USA
 5 Antonio Crocker (USA)     2-3  198  98 1987 Univ. of Oklahoma, USA
 6 Andreas Pilavas         2  192    1983 ENAD
 7 Ioannis Demertzis (GRE)     1  190    1983 Mantoulidis, GRE
11 Aleksandar Damjanovic (BIH/SWE) 5  207  109 1973
12 Panagiotis Trisokkas (C)   4-5  206    1980 Paralimni
13 Linas Juknevicius (LTU)     1  187    1984 Atletas Kaunas, LTU
14 Alexandros Zachariou      3  198    1976
15 George Theocharides       4  202    1985
20 Andre Owens (USA/BUL)     1-2  193  91 1980 Univ. of Houston, USA
21 Julian Vaughn (USA)       5  206  111 1988 Georgetown Univ., USA
45 Lawrence Kinnard (USA)     4  202  100 1986 Univ. of Alabama at Birmingham, USA

Päävalmentaja: Panagiotis Yiannaras
Apuvalmentaja: Michalis Matsentides
Manageri: Angelos Papadimitriou
Presidentti: Paris Papaellinas
Joukkue esittelyssä
 
Takamiehet:

Bobby Maze (USA) (188 cm/s. 1986)

Bobby Maze Ensimmäinen kausi joukkueessa. Kaksi vuotta sitten alkaneen ammattilaisuran stopit ovat tähän mennessä olleet Liettuassa, Venezuelassa ja Valko-Venäjällä, jossa viime kauden joukkueensa Minsk voitti sekä liigan että cupin ja Maze valittiin sarjan parhaaksi pelaajaksi. Osallistui Minskin kanssa myös itäeurooppalaiseen VTB-liigaan **.

Tilastokeskiarvot viime kaudella (Minsk):

 • Valko-Venäjän liiga: 14,1 pistettä, 3,9 levypalloa, 4,7 syöttöä, 1,5 riistoa
 • VTB-liiga: 5,8 pistettä, 2,4 levypalloa, 2,6 syöttöä

Tilastokeskiarvot tällä kaudella:

 • FIBA EuroChallenge: 14,3 pistettä, 3,3 levypalloa, 3,0 syöttöä, 1,8 riistoa
 • Kyproksen liiga: 13,0 pistettä, 4,6 levypalloa, 4,6 syöttöä

** VTB United -liiga on vuonna 2008 perustettu kansainvälinen koripallosarja ensisijaisesti Itä-Euroopan koripalloseuroille. Sarjan pääsponsorina toimii venäläispankki VTB Bank, mistä liigan nimi. Vaikka FIBA EuroChallenge arvostetaan yleisesti kolmanneksi kovimmaksi kansainväliseksi koripallosarjaksi Euroopassa, voitaneen VTB-liigasta puhua sitä kovempana kilpailuna osallistuuhan ko. kilpailuun myös Euroliiga-joukkueita.

Andre Owens (USA/BUL) (193 cm/s. 1980)

Andre Owens Urallaan 54 matsia NBA:ssakin (Utah ja Indiana) pelannut konkari, joka liittyi joukkueeseen muutama viikko sitten eikä pelannut esim. Katajaa vastaan joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Kyproksella. Takamieheksi poikkeuksellisen hyvä levypallopelaaja, joka on kaksoiskansalaisuutensa myötä edustanut maajoukkuetasolla Bulgariaa, viimeksi v. 2009. CV:ssä NBA:n ohella ansiokas lista eurooppalaisista maista ja seuroista, joissa pelannut: Turkki (Turk Telekom), Espanja (Manresa Basquet ja CB Granada), Venäjä (Lokomotiv), Ukraina (BC Donetsk), Serbia (BC Red Star) sekä Bulgaria (Lukoil Academik), jossa viime kausi tuotti sekä mestaruuden että cup-kannun. Europelikokemusta kolmelta kaudelta Eurocup-sarjassa.

Tilastokeskiarvot viime kaudella (Lukoil Academik Sofia):

 • Eurocup: 7,8 pistettä, 3,4 levypalloa, 1,9 syöttöä
 • Bulgarian liiga: 11,8 pistettä, 2,8 levypalloa, 2,6 syöttöä, 1,4 riistoa

Tilastokeskiarvot tällä kaudella:

 • FIBA EuroChallenge: 6,0 pistettä, 5,0 levypalloa, 2,0 syöttöä
 • Kyproksen liiga: 6,0 pistettä, 8,0 levypalloa, 1,0 syöttöä

Ioannis Demertzis (GRE) (190 cm/s. 1983)

Ioannis Demertzis Kreikkalaistakamiehen ensimmäinen kausi seurassa. Joukkueen paras koriin johtavien syöttöjen jakelija tähän mennessä (ka 4,5).

Tilastokeskiarvot viime kaudella (Maroussi Athens):

 • Kreikan liiga: 4,7 pistettä, 1,9 levypalloa, 2,1 syöttöä, 1,3 riistoa

Tilastokeskiarvot tällä kaudella:

 • FIBA EuroChallenge: 1,8 pistettä, 4,5 syöttöä
 • Kyproksen liiga: 5,0 pistettä, 3,0 levypalloa, 3,0 syöttöä, 1,5 riistoa

Andreas Pilavas (192 cm/s. 1983)

Andreas Pilavas Kyproksen maajoukkuemies, joka pelaa Keravnoksessa kuudetta kauttaan. Heittävä takamies, joka oli joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Katajan kannalta ikävän kovassa vireessä (20 pinnaa, kolmoset 4/4). Europelikokemusta seitsemän kauden ajalta.

Tilastokeskiarvot viime kaudella:

 • FIBA EuroChallenge: 5,4 pistettä, 2,0 levypalloa, 1,0 syöttöä

Tilastokeskiarvot tällä kaudella:

 • FIBA EuroChallenge: 9,5 pistettä; upottanut tähän mennessä seitsemän kpl heittämästään 11 kolmosesta
 • Kyproksen liiga: 4,0 pistettä, 2,0 levypalloa, 1,3 syöttöä, 1,5 riistoa
 • EM-karsinta: 7,3 pistettä, 3,0 levypalloa, 1,3 syöttöä, 1,3 riistoa

Takamies-laiturit:

Antonio Crocker (USA) (198 cm/s. 1987)

Antonio Crocker Ensimmäinen kausi joukkueessa, ensi kertaa europeleissä. Tuttu viime kaudelta kotoisesta Korisliigasta, jossa oli KTP:n paidassa välillä häikäisevän hyvä. Todella monipuolinen taituri pelaa kolmatta ammattilaiskauttaan. Ura alkoi NBA:n kesäliigassa (Houston Rockets), josta tie vei ennen Suomea Unkariin.

Tilastokeskiarvot viime kaudella (KTP-Basket):

 • Korisliiga: 19,3 pistettä, 5,7 levypalloa, 2,2 syöttöä, 1,4 riistoa

Tilastokeskiarvot tällä kaudella:

 • FIBA EuroChallenge: 12,5 pistettä, 5,0 levypalloa, 2,3 syöttöä, 2,8 riistoa
 • Kyproksen liiga: 16,0 pistettä, 4,8 levypalloa, 1,8 syöttöä

Isot laiturit/sentterit:

Lawrence Kinnard (USA) (202 cm/s. 1986)

Lawrence Kinnard Neljäs ammattilaiskausi, ensimmäinen Kyproksella. Edelliset kolme kautta Puolassa, jossa arvostettiin urheilullisuutensa ja monipuolisuutensa vuoksi sarjan parhaiden laitureiden joukkoon. Toinen kerta europeleissä.

Tilastokeskiarvot viime kaudella (WTK Anwil Wloclawek):

 • Puolan liiga: 7,0 pistettä, 4,0 levypalloa, 1,1 syöttöä, 1,2 riistoa

Tilastokeskiarvot tällä kaudella:

 • FIBA EuroChallenge: 11,0 pistettä, 4,0 levypalloa
 • Kyproksen liiga: 10,8 pistettä, 7,2 levypalloa, 1,6 syöttöä

Julian Vaughn (USA) (206 cm/s. 1988)

Julian Vaughn Pelaa toista ammattilaiskauttaan. Aloitti uransa viime kaudella Belgiassa Antwerp Giantseissa, joka eteni EuroChallengessa 16 parhaan joukkoon. Erinomainen maalatulla alueella, etenkin heittojen torjujana.

Tilastokeskiarvot viime kaudella (Port of Antwerp Giants):

 • EuroChallenge: 6,4 pistettä, 4,0 levypalloa, 0,5 torjuntaa
 • Belgian liiga: 4,4 pistettä, 2,9 levypalloa, 0,5 torjuntaa

Tilastokeskiarvot tällä kaudella:

 • EuroChallenge: 8,5 pistettä, 7,5 levypalloa, 1,5 syöttöä, 2,3 torjuntaa
 • Kyproksen liiga: 13,4 pistettä, 9,0 levypalloa, 2,0 torjuntaa

Panagiotis Trisokkas (206 cm/s. 1980)

Panagiotis Trisokkas Joukkueen kapteeni, Pilavasin ohella mukana viime syksyn EM-karsintajoukkueessa. Seitsemäs kausi Keravnoksessa. Maajoukkue- ja europelikokemusta n. 10 kauden ajalta. Tehokas viimeistelijä korin läheisyydessä.

Tilastokeskiarvot viime kaudella:

 • FIBA EuroChallenge: 7,5 pistettä, 5,2 levypalloa

Tilastokeskiarvot tällä kaudella:

 • FIBA EuroChallenge: 7,0 pistettä, 3,8 levypalloa
 • Kyproksen liiga: 4,0 pistettä, 3,3 levypalloa
 • EM-karsinta: 11,9 pistettä, 6,8 levypalloa, 1,5 riistoa

Aleksandar Damjanovic (BIH/SWE) (207 cm/s. 1973)

Aleksandar Damjanovic Joukkueen ikäpresidentti (39) jaksaa edelleen. Pelasi viime kaudella viisi ottelua Kreikan pääsarjassa (Kavalas), edusti myös kyproslaista ENAD:ia, jonka riveissä hävisi helmikuussa Kyproksen cup-finaalin Keravnokselle (saldo 22 pistettä). Peliuraa em. lisäksi mm. Ruotsissa ja Bosniassa. Edusti edellisen kerran Keravnosta kausina 2008-10. Pelannut viimeisen 10 vuoden aikana pääasiassa Kyproksella, runsaasti europelikokemusta.

Tilastokeskiarvot viime kaudella:

 • Kreikan pääsarja: 5,6 pistettä, 1,6 levypalloa

Tilastokeskiarvot tällä kaudella:

 • FIBA EuroChallenge: 4,0 pistettä, 1,7 levypalloa
 • Kyproksen liiga: 5,2 pistettä, 2,0 levypalloa

Kokoonpanon täydentävät ex-maajoukkuelaiturikaksikko, 27-vuotias George Theocharides ja kokenut, 36-vuotias europelikonkari Alexandros Zachariou, sekä 28-vuotias lahjakas, mutta ainakin tähän mennessä vaihtopenkille jämähtänyt liettualaistakamies Linas Juknevicius.

Valmennusjohto

Päävalmentaja Panagiotis Yiannaras (s. 1973) vastuuvalmentaa joukkuetta toista kautta. Edusti Kyproksen maajoukkuetta apuvalmentajana syksyn EM-karsinnoissa. Aloitti koko päävalmentajauransa viime kaudella nimenomaan Keravnoksessa toimittuaan seurassa aluksi miesten joukkueen apuvalmentajana v. 2007 lähtien. Teki debyyttinsä päävalmentajatehtävissä naisten liigassa v. 2002, saldona 3 mestaruutta, 2 cup-mestaruutta ja 3 Super Cup -mestaruutta. Valmentanut kaikkiaan yli 15 vuotta.
 
Muuta
 • Mikä sarja on EuroChallenge? Euroopan kolme arvostetuinta kansainvälistä seurajoukkuesarjaa ovat suuruusjärjestyksessä Euroliiga (vrt. Mestarien liiga jalkapallossa), Eurocup ja EuroChallenge. Näistä EuroChallengea pelataan kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) siipien suojissa. Kivikovassa Euroliigassa nähdään tällä kaudella peräti kolme suomalaispelaajaa: Petteri Koponen (seura: venäläinen BC Khimki), Sasu Salin ja Teemu Rannikko (molemmat slovenialainen Union Olimpija Ljubljana). Gerald Lee Junior pelaa kakkostason kisaa, Eurocupia (montenegrolainen Buducnost). EuroChallengeen osallistuu tällä kaudella Suomesta Katajan lisäksi Tampereen Pyrintö, joka pelaa lohkossa C.
 • EuroChallengea pelataan 32 joukkueen voimin kahdeksassa lohkossa, kussakin neljä joukkuetta. Kuuden runkosarjakierroksen jälkeen kunkin lohkon kaksi parasta jatkavat pelejään loppusarjassa ja kilpailu huipentuu playoff-peleihin maalis-huhtikuussa. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on 11. joulukuuta.
 • Kataja-pelaajien kokemus kansainvälisissä seurajoukkuepeleissä: amerikkalaiset Johnell Smith ja Jerald Fields pelasivat molemmat EuroChallengea kaudella 2009-10. Smith on ottanut myös kahdesti osaa Etelä-Amerikan liigaan (2006 ja 2008). Petri Virtanen valittiin Lappeenrannan riveistä kaudella 2007-08 jopa EuroChallengen edeltäjän, FIBA EuroCupin, tähdistöön. Hän osallistui kaudella 2004-05 Virossa pelatessaan myös FIBA Europe Cupiin (tuolloin euroopan 4. korkein taso). Alkulohkovaiheen käsivamman vuoksi sivusta seuraavan Sami Lehtorannan eurokokemus kahden kauden ajalta on jo kaukaa, 2000-01 (Euroopan silloista kolmostason Korac Cupia) ja 2001-02 (silloista kakkostason Saporta Cupia).

Linkkejä

 

FIBA EuroChallenge 2013 -lohkovaiheen viidennen kierroksen ottelu (lohko B): Kataja-Keravnos Strovolou (CYP) ti 4.12. klo 18.30 Joensuu Areenalla.
 
Liput: 20/12/7 €.
 
HUOM. Korisliiga-kausikortit eivät käy EuroChallenge-peleihin.< Takaisin | Sivun alkuun