kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2012-13

Lehdistötiedote 28.9.2012


Jukka Toijala ratkaisevan Turkin-matkan kynnyksellä:
"Lähdemme taistelemaan tosissamme lohkopaikasta"

Ensimmäisessä kohtaamisessa Joensuussa Kataja paransi puolustuspeliään tasaisesti ottelun edetessä. Kuvassa heittoa virittää turkkilaisista parhaiten onnistunut Orhan Haciyeva hetki ennen Jerald Fieldsin komeaa torjuntaa.
Kuva: Copyright © Kuvanmaailma/Vesa Kuukka.

 
Tiistaina Joensuussa seurahistorian ensimmäisen europelin voitokkaasti selvittänyt Kataja viimeistelee parhaillaan kuvioitaan ennen sunnuntaina käynnistyvää vastavierailua Turkkiin. Joukkue matkaa aluksi Kouvolaan, josta siirtyy yöpymisen jälkeen maanantaina Helsinki-Vantaalle. Saapumisaika kohteeseen kahden lennon, Helsinki-Istanbul ja Istanbul-Izmir, jälkeen on maanantaina klo 19.
 
- Maanantai-iltana pidämme kevyen lajiharjoituksen ja tiistaina heittoharjoituksen. Otteluhan on edessä tiistaina vasta klo 20.30, joten aikaa lepoon ja peliin valmistautumiseen on paikan päällä riittävästi, päävalmentaja Jukka Toijala kertoo.
 
Maajoukkuelaituri Vesa Mäkäläinen ei tuoreen tiedon mukaan ole vielä tiistaina pelikunnossa, sillä torstaina tähystetty polvi kestää harjoittelua noin kolmen viikon päästä. Viikko sitten perjantaina Kouvolassa vasemman käden sormensa loukannut takamies Johnell Smith koki tiistaisessa ottelussa toistamiseen kovia, tällä kertaa tuli osumaa nivuseen. Amerikkalainen kävi keskiviikkona lääkärissä ja alustavien tietojen mukaan vamma ei ole niin paha, että pelaaminen olisi vaarassa.
 
12 pisteen kotivoitto mahdollistaa tiistaina Izmirissä suurimmillaan 11 pisteen tappionkin, jotta paikka EuroChallengen lohkovaiheeseen toteutuisi.
 
Ensimmäisen osaottelun videotallenne on tutkittu ja analysoitu. Tavoite on kova, mutta kuten viime tiistai osoitti, kaikki on mahdollista.
 
- Olemme löytäneet sekä hyviä asioita kuin myös kohtia joita meidän pitää parantaa. Erityisen tyytyväinen olin toisen puoliajan puolustusilmeeseen. Samoin siihen, että joukkueen työmoraali säilyi yli vaikeiden jaksojen, Toijala kertaa.
 
- Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla olimme vaikeuksissa, kun pysäytimme pallon liikkeen liian helposti hyökkäyspäässä. Emme luoneet liikkeellä tilaa ja aikaa.
 
- Myös tietyt vastustajan pelit aiheuttivat meille ongelmia. Niitä on nyt käyty läpi ja erilaisia vaihtoehtoja asioiden ratkaisemiseksi on mietitty. Lähtökohdat ja tapa eivät tule kuitenkaan muuttumaan mihinkään: meidän tulee olla aktiivisempi ja aggressiivisempi joukkue molemmissa päissä kenttää.
 
- Menemme Turkkiin taistelemaan tosissamme lohkopaikasta. Nautitaan merkittävästä ottelusta!
 
EuroChallenge-karsinnan toinen ja ratkaiseva osaottelu Aliaga Petkim - Joensuun Kataja tiistaina 2.10. klo 20.30 Izmirissä. Kataja voitti ensimmäisen kohtaamisen 82-70. Kahden ottelun yhteistulos ratkaisee jatkoon menijän.
 
Reaaliaikainen tulospalvelu FIBA Europe -nettipalvelussa.< Takaisin | Sivun alkuun