kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2012-13

12.9.2012


Kataja matkaa Viroon kauden ensimmäisiin harjoituspeleihinSeurahistorian ensimmäisiin europeleihin ja Korisliiga-kauteen valmistautuminen konkretisoituu Katajan osalta entisestään, kun kauden ensimmäiset harjoitusottelut alkavat olla ovella. Torstaina joukkue matkaa Viron Rakvereen, jossa Tarvas Cup -kisassa kohdataan perjantaina ja lauantaina maan pääsarjajoukkueet.
 
Neljän joukkueen turnauksessa pelaavat Katajan ja isäntäjoukkue Rakvere Tarvaksen (Viron liigan viime kauden kolmonen) lisäksi tallinnalaiset TTÜ KK (viitonen) ja Kalev (kuutonen). Turnaus alkaa perjantaina Tarvaksen ja Kalevin kohtaamisella klo 18. Kataja kohtaa myöhäisottelussa klo 20 TTÜ KK:n. Lauantaina pelataan pronssiottelu klo 12 (perjantaina hävinneet) ja finaali (perjantain-voittajat) klo 14.
 
Joensuulaiset osallistuivat samaan tapahtumaan jo viime vuonna (tuolloin "Rakvere Cup"), jolloin isännät olivat loppuottelussa parempia lukemin 56-75.
 
Alkuperäisen suunnitelman mukaan Katajan oli määrä kohdata turnauksen avausottelussaan Viron viime kauden hopeamitalisti, Tarto Rock, jonka poisjäänti ei hymyilytä Katajan päävalmentajaa Jukka Toijalaa.
 
- Kyseessä on hieman eritasoinen joukkue kuin tilalle tullut (TTÜ KK). Jos heidän poisjääntinsä olisi ollut tiedossa aiemmin, emme olisi nyt lähdössä Viroon. Meillä oli alun perin muutama vaihtoehtoinen turnaus tälle viikonlopulle ja teimme valinnan Rakveren eduksi nimenomaan alkuperäisen ohjelman perusteella. No, nyt on vain mentävä näin ja tässä vaiheessa on todettava, että pelit ylipäänsä ovat sitä mitä tarvitsemme.
 
- Kieltämättä tämä asia harmittaa ja tällainen viime hetken peruutus on syytä ottaa puheeksi kun pääsemme Viroon, Toijala sanoo napakasti.
 
Turnausvastuksen lisäksi Katajalla on ollut pientä murhetta pikkuvaivojen muodossa. Lopullinen Virossa pelaava kokoonpano ratkeaa tänä iltana.
 
- Tiedossa ei tällä hetkellä ole mitään, mikä tietäisi yli viikon pakkolepoa, Toijala rauhoittelee.
 
Viron-matkan jälkeen Kataja kohtaa vielä viikon päästä torstaina Lappeenrannassa NMKY:n ja perjantaina Kouvolassa Kouvot ennen h-hetkeä, tiistaina 25.9. Joensuu Areenalla pelattavaa FIBA EuroChallenge -karsinnan ensimmäistä osaottelua turkkilaista Aliaga Petkim Izmiriä vastaan.
 
BCTarvas.ee: Turnausuutinen
> Kalev Tallinn
> TTÜ KK (Eurobasket.com)


< Takaisin | Sivun alkuun