kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2012-13

6.7.2012


Kataja-historian ensimmäinen europelivastustaja on turkkilainen Aliaga Petkim Izmir

FIBA EuroChallenge -arvonnat suoritettiin tänään. Kataja pelaa paikasta 32 joukkueen lohkovaiheeseen kaksiosaisessa karsinnassa Turkin ykkösliigan Aliaga Petkim Izmiriä vastaan. Turkkilaiset kohdataan ensin Joensuussa 25. syyskuuta ja ratkaisuottelu on vuorossa Izmirissä 2. lokakuuta.
 
Kataja-päävalmentaja Jukka Toijalalla on selkeä mielipide turkkilaisseurasta.
 
- Kyseessä on varmasti Katajan historian kovin vastustaja myös kaikki harjoituspelit huomioiden, hän vakuuttaa.
 
- Kertoo jotakin Euroopan koripallotasosta, jos tuollainen jengi on vastassa jo (Euroopan kolmostason; toim. huom.) karsintavaiheessa.
 
- No, eipähän ole ainakaan epäselvää, kumpi lähtee ottelusarjaan ennakkosuosikkina, Toijala naurahtaa.
 
Mihinkään opintomatkan tapaiseen kokemukseen Toijala ei kuitenkaan suostu tulevia otteluja vertaamaan.
 
- Otamme tämän haasteena ja jos homma natsaa, niin kaikki on mahdollista.
 
Aliaga Petkim Izmir on perustettu vuonna 1993. Se on pelannut Turkin 16 joukkuetta käsittävää pääliigaa (TBL) yhtäjaksoisesti kaudesta 2008-09. Viime kaudella Aliaga sijoittui runkosarjassa seitsemänneksi selviten pudotuspeleihin, mikä on joukkueen paras saavutus vuosikausiin.
 
Aliagan kotiareena on Enka-urheiluhalli, jonne mahtuu 2500 katsojaa.
 
Turkkilaisjoukkueella on tällä hetkellä sopimukset tulevaksi kaudeksi kolmen ulkomaalaispelaajan kanssa. Ryhmässä jatkaa serbitakamies Branislav Ratkovica (193 cm), uusina miehinä Turkkiin siirtyvät jenkkisentteri Marcus Arnold (207 cm) Tsekin pääsarjasta sekä viime kaudella Italian ja Espanjan pääsarjoissa pelannut jenkkitakamies Taquan Dean (193 cm).
 
Deanin kyvyistä kertonee parhaiten miehen keskiarvot Italiassa: 16,0 pistettä ja 1,7 syöttöä. Ensi kaudeksi miljoonasopimuksella Venäjälle siirtyvä maajoukkuemiehemme Petteri Koponen kirjautti samassa sarjassa vastaavasti 14,3 pistettä ja 2,6 syöttöä.
 
Maajoukkuetasolla Turkki on 2000-luvulla saavuttanut muutamia huippusijoituksia: MM-kisoissa joukkue oli v. 2002 yhdeksäs, 2006 kuudes ja 2010 peräti toinen. Hopeaa maa sai myös v. 2001 EM-kisoissa, sen jälkeen EM-sijoitukset ovat olleet välillä 8-12. Viime syksynä Liettuassa joukkue sijoittui historiallisesti esiintyneen Suomen (9.) taakse (11.).
 
Mikäli Kataja pudottaisi turkkilaiset jatkosta, tekisi se lohkovaiheessa seuraa venäläiselle Krasnye Krylialle, kyproslaiselle Keravnokselle ja romanialaiselle Asesoft Ploestille.
 
FIBAEurope.com 6.7.2012
"EuroChallenge Regular Season Drawn"
Basket.fi 6.7.2012
"Pyrintö EuroChallengessa 'Pohjois-Euroopan lohkoon', Katajalla karsintatreffit turkkilaisjoukkueen kanssa"
 
> Aliaga Petkim Izmirin verkkopalvelu
> Aliaga Petkim Izmir Wikpediassa


< Takaisin | Sivun alkuun