kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2012-13

28.6.2012


Katajan EuroChallenge-vastustaja selviää 6.7.

Kautta aikain ensimmäisiin virallisiin kansainvälisiin peleihinsä valmistautuva Kataja-organisaatio jännittää perjantaina 6.7., mikä joukkue sille arvotaan karsintavastustajaksi seuraavista: Aliaga Petkim (TUR), Rakvere Tarvas (EST), Apollon Limassol (CYP), Tofas (TUR), GAZ Metan Medias (ROU), Ural Ekaterinburg (RUS), Xion Dukes Klosterneuburg (AUT).
 
Kahdeksasta karsijasta neljälle avautuu paikka lohkovaiheeseen, jossa pelaa kaikkiaan 32 joukkuetta. Suomalaisittain ilonaiheeksi voidaan lukea se, että myös viime kaudella samaan sarjaan osallistunut Tampereen Pyrintö sai suoraan paikan 32:n joukosta. Kataja-päävalmentaja Jukka Toijala tietää syyn asialle.
 
- FIBA-säännöt menevät niin, että se joukkue, joka on hankkinut maalle ranking-pisteitä edellisellä kaudella, on etusijalla, kun tarkastellaan samaa Euro-kilpailua. Nyt Pyrintö pääsee itse hankkimiensa pisteiden perusteella suoraan lopulliseen kaavioon, mikä on hieno juttu suomalaiselle korikselle, Toijala toteaa.
 
Päävalmentaja on kartoittanut kesäkuun ajan Katajan tulevan kauden vahvistuksia, mutta mitään lopullista kerrottavaa ei vielä ole. Suunnitelmissaan ollut vierailu jollekin eurooppalaiselle pelaajaleirille heinäkuun alussa jää näillä näkymin ohjelmastaan pois.
 
Toijalan kesä jatkuu ensi viikolla maajoukkueen kanssa.
 
FIBAEurope.com -uutinen EuroChallengesta:
"EuroChallenge 2012/13 Clubs Announced"
Basket.fi:
"Tampereen Pyrinnölle suora paikka EuroChallengen lohkovaiheeseen"


< Takaisin | Sivun alkuun