kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2012-13

Lehdistötiedote 11.6.2012


Juho Lehtoranta Kotkasta Joensuuhun

Juho Lehtoranta Kuva: Tuomas Venhola
 
SM-hopeajoukkue Joensuun Kataja ja Kotkan Työväen Palloilijoiden kasvatti Juho Lehtoranta, 23, ovat tehneet kauden 2012-13 kattavan sopimuksen. Fysiikkavalmentaja Harri Yrttiaho jatkaa seurassa.
 
Lehtorannan Sopimus on mallia 1+1 sisältäen option kaudesta 2013-14.
 
195-senttisellä laiturilla on nuoresta iästään huolimatta takana jo kuusi Korisliiga-kautta ja yli 200 runkosarjapeliä KTP-Basketissa. Suomi-paitaa hän on kantanut 55 nuorten maaottelussa. Tähän mennessä paras saavutuksensa on miesten SM-pronssi keväällä 2011.
 
Etenkin kaukoheittäjänä kunnioitusta herättävä Lehtoranta edusti päättyneellä kaudella KTP:ta 40 Korisliigan runkosarjaottelussa. Keskimäärin 21 minuutissa tilastoihinsa kirjattiin 6,7 pistettä, 3,2 levypalloa ja 0,8 koriin johtanutta syöttöä.
 
Pudotuspeleissä kotkalaiset taistelivat täydet viisi ottelua hallinnutta mestaria, Tampereen Pyrintöä, vastaan. Lehtorannalle kertyi näissä peleissä vastuuta keskimäärin 26 minuuttia ja nousujohteinen kautensa päättyi kelpo tilastolukemiin 9,4 pistettä, 4,0 levypalloa, 1,0 syöttöä. Kahden pisteen heitot osuivat pudotuspeleissä 60 ja kolmen pisteen heitot 46 prosentin tarkkuudella.
 
Kataja-päävalmentaja Jukka Toijala tuntee Lehtorannan tämän Korisliiga-esiintymisten lisäksi nuorisomaajoukkuekuvioista.
 
- Juho on jo nyt hyvä pelaaja, mutta hänellä on potentiaalia tulla vielä paljon paremmaksi. Hyvä heittäjä ja tarpeen tullen yllättävänkin hyvä myös low-post -pelissä. Hänellä on hyvät geenit, Toijala sanoo viitaten sekä isä Mattiin että peräti kuuteen koripalloilevaan sisarukseen.
 
- Juhoa voisi luonnehtia positiivisessa mielessä tyypilliseksi kotkalaiseksi "konnaksi".
 
Lehtorannalla oli kysyntää myös muualle, mutta Joensuu houkutti eniten.
 
- Mielessä on ollut vaihtaa maisemaa jossakin vaiheessa ja katsoa, minkälaista lisäpotkua se tuo omaan pelaamiseen. Kataja vaikutti lopulta parhaimmalta vaihtoehdolta. Organisaatio on hyvä ja etenkin europelit houkuttelevat, niitä ei ihan joka paikassa pääse pelaamaan. Päätös oli loppujen lopuksi helppo.
 
- Jatkossa tavoitteena on pystyä parantamaan siitä mihin (tällä kaudella) jäätiin, pelata päivä päivältä paremmin, Joensuussa lähtökohtaisesti ainoastaan pelaamiseen keskittyvä Lehtoranta suunnittelee.
 
Lehtorannan sopimuksen myötä Katajan kotimainen pelaajalista kaudelle 2012-13 on hienosäätöä vaille valmis.
 
- Meillä on kotimaisten pelaajien osalta hyvä tilanne: kolme takamies-laituria ja kolme isoa pelaajaa. Luvassa on kilpailua peliajasta eikä kukaan voi olla varma esimerkiksi paikasta aloitusviisikossa, ulkomaalaispelaajia parhaillaan kartoittava päävalmentaja Toijala uskoo.
 
Harri Yrttiaho jatkaa fysiikkavalmentajana
 
Harri Yrttiaho Viime kaudella seurassa debytoinut fysiikkavalmentaja Harri Yrttiaho, 33, jatkaa Katajassa yksivuotisella sopimuksella.
 
Myös jääkiekon Mestis-joukkue Jokipoikien valmennusryhmään kaudella 2011-12 kuulunut liikuntatieteiden maisteri sai keväällä sulan hattuunsa, kun Katajan Sami Lehtoranta valittiin Korisliigan vuoden pelaajaksi. Konkarilaituri oli miettinyt keväällä 2011 vakavasti uransa jatkoa, mutta nimenomaan Yrttiahon harjoitusmenetelmät syrjäyttivät lopettamishalut.
 
- Harrin mukaantulo muutti täydellisesti suhtautumiseni kesäharjoitteluun. Alkuun olin aivan ihmeissäni hänen ohjelmiensa kanssa, mutta jonkin ajan kuluttua huomasin, kuinka hyvin ne toimivat, Lehtoranta jakoi kehuja viime joulukuussa jatkosopimuksensa julkistuksen yhteydessä.
 
- Olen tykännyt hommista ja pelaajista Katajassa. On ollut mukava huomata, että itsestä on ollut hyötyä, Yrttiaho toteaa.
 
Katajan sopimustilanne kaudelle 2012-13: takamiehet Petri Virtanen ja Antti Kanervo, laiturit Juho Lehtoranta ja Juho Nenonen sekä korinaluspelaajat Sami Lehtoranta ja Vesa Mäkäläinen. Päävalmentajana jatkaa Jukka Toijala, kakkosvalmentajana Ilkka Immonen, fysiikkavalmennuksesta vastaa Harri Yrttiaho. Joukkueenjohtajana toimii Jukka Törmälä ja managerina Jarkko Miinin.
 
Juho Lehtoranta pähkinänkuoressa
 
Syntymäaika: 07.05.1989
Pituus/cm: 195
Paino/kg: 90
Pelipaikka: 2-3
Kasvattajaseura: Kotkan Työväen Palloilijat
Seurat, joita edustanut: KTP/KTP-Basket (juniorisarjat ja Korisliiga)
Kausi 2012-13 Katajassa: 1.
Kausi 2012-13 SM-sarjassa: 7.
Korisliigan yhden ottelun piste-ennätys: 20
Korisliiga-tilastoja: 204 runkosarjaottelua, joissa 979 pistettä (ka 4,8) ja 395 levypalloa (ka 1,9); 31 pudotuspeliä, joissa 136 pistettä (ka 4,4) ja 56 levypalloa (ka 1,8)
Muuta: Tulee kirjaimellisesti koripalloperheestä. Neljä siskoa sekä kaksi veljeä ovat kaikki tuttuja lajin parista. Sisaruksista Linda-Lotta, Roosa ja Joonas ovat Juhon tapaan edustaneet Suomea maajoukkuetasolla. Isä Matti muistetaan KTP:n paidasta 70- ja 80-luvuilla.

Ottelut ja tilastot

Saavutukset
 • Korisliiga
  • SM-pronssi 2011 (KTP-Basket)
 • Nuorten maajoukkueet
  • 55 maaottelua
   • 464 pistettä (ka 8,4)
 • Nuorten SM-sarjat
  • Koripalloliiton valinta "Juniorisarjojen lupaava kaukoheittäjä" (Kaari-Kainun-Kanuuna) 2007 (KTP)
  • Kaksi SM-pronssia (KTP)
Juho Lehtoranta mediassa
 
Basket.fi 18.3.2012
> Lehtorannalle 200. runkosarjaottelu
 
Basket.fi 19.5.2010
> Juho Lehtoranta jatkaa KTP-Basketissa
 
Basket.fi 26.7.2009
"Juho Lehtoranta rankaisi Georgiaa EM-päätöksessä"
 
Basket.fi 15.7.2009
"Juho Lehtoranta kuuluu 20-vuotiaiden miesten tulivoimaiseen etulinjaan"
 
Basket.fi 20.5.2008
> Juho Lehtoranta jatkaa Kotkassa
 
Basket.fi 12.8.2007
"Lehtorannan heittopeli sytytti Suomen taisteluun"
 
Basket.fi 4.8.2007
"Lehtoranta Suomen ykköstykki"


< Takaisin | Sivun alkuun