kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2011-12

Lehdistötiedote 3.1.2012


Juha Stenin kausi ohi

Juha Sten Korisliigan kärkipaikkaa hallussaan pitävä Joensuun Kataja sai tiistaina ikäviä uutisia. Ylikunnon vuoksi reilun kuukauden sivussa ollut takamies, Juha Sten, on poissa pelikentiltä kaikella todennäköisyydellä koko loppukauden.
 
Sten kävi tutkimuksissa Helsingissä, jossa maajoukkuelääkärin, Aleksi Kallioniemen, diagnoosi oli tyly: Sydän- ja verenkiertojärjestelmän toimintahäiriö, josta toipuminen kestää vähintään 3-4 kuukautta, mahdollisesti pidempäänkin.
 
Ensimmäiset tuntemukset siitä, että kaikki ei ole kohdallaan, Sten sai 23. marraskuuta kotiottelussa Torpan Poikia vastaan.
 
- Neljännellä jaksolla tuli seinä vastaan; kroppa meni niin veltoksi ja hapoille, että oli pakko pyytää vaihtoa joskaan pelistäkään ei tullut enää mitään, "Juppe" muistelee.
 
Takamies yritti pelata vielä seuraavassa liigaottelussa 27. marraskuuta, mutta keho laittoi kovasykkeiselle urheilulle stopin.
 
- Syitä oireille on etsitty joka puolelta, mutta mitään varmaa ei ole löydetty.
 
- Johtuuko tämä loukkaantumishistoriasta, kesän ja syksyn treenaamisesta, koulunkäynnistä, lokakuussa kylkiluu murtuneena pelatuista peleistä vai jostain muusta, emme tiedä, Sten pohtii.
 
Sairaus on muuttanut hyvää kautta pelanneen Stenin jokapäiväisen elämän melkoiseksi varpaillaanoloksi. Toipumisohjelmassa on mm. pitkiä kävelylenkkejä ja joogaa.
 
- Kunhan pääsisi pikkuhiljaa normaaliin elämään kiinni, Sten toteaa apeana.
 
Päävalmentaja Jukka Toijala näkee tilanteen murheellisena ennen kaikkea Stenille itselleen.
 
- Oli todella mukava katsoa ja huomata, kuinka se Juppe, jonka kaikki kentällä tuntevat, teki kovasti paluuta loukkaantumiskierteen jäljiltä. Nyt kävi sitten näin.
 
Juha Sten on kauden aikana pelannut 13 Korisliigan runkosarjaottelua, joissa keskimäärin 24 minuuttia. Pisteitä on syntynyt 7,1 ja levypalloja on tililleen kirjattu 2,2. Koriin johtaineita syöttöjä on tilastoitu 2,6:n (tällä hetkellä sarjan 14. paras) ja riistoja 2,4:n (2. paras) edestä ottelua kohden.
 
Kenties parhaiten Stenin arvo joukkueelleen näkyy tarkasteltaessa sekä syöttö- että riisto-/menetyssuhdelukujaan: Hän on molemmilla arvoilla mitattuina tällä hetkellä sarjan paras (2,38 ja 2,62).
 
Siviilipuolella 28-vuotiaalla Turun NMKY:n kasvatilla on tarkoitus valmistua keväällä luokanopettajaksi Joensuun yliopistosta.
 
Stenin poissaolo, Ville Viidan vastikään tähystetty polvi, Ilari Tolvasen selkä- ja Juho Nenosen lonkkavaivat kutistavat Katajan harjoitusvahvuuden tällä hetkellä yhdeksään pelaajaan.
 
- Tarkoitus on vielä kertaalleen katsastaa, josko yhtään sopivaa kotimaista pelaajaa löytyisi kokoonpanoomme, Toijala suunnittelee viitaten Lasse Hintsalan mukaan tuloon marraskuun lopussa.
 
- Täysin poissuljettu vaihtoehto ei ole sekään, että palkkaisimme neljännen ulkomaalaispelaajan.
 
- Ironista tilanteessamme on, että meillä taitaa olla enemmän runkosarjavoittoja kuin viisi vastaan viisi -harjoituksia. Vaikka pelit ovat sujuneet hienosti, on tässä tilanteessa pakko ainakin yrittää vahvistaa joukkuetta, sillä tuskin me tällä kaudella muuten enää kovin montaa uutta loukkaantumista kestäisimme, Toijala päättää.
 
Katajan seuraava ottelu on keskiviikkona 4.1. Joensuussa Lappeenrannan NMKY:ta vastaan.


< Takaisin | Sivun alkuun