kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2010-11

18.12.2010


Sami Lehtorannasta Kataja-historian eniten pääsarjaotteluja kirjauttanut pelaaja

Joensuulaisnäkökulmasta merkittävä rajapyykki rikkoutui lauantaina 18. joulukuuta Porvoossa pelatussa Korisliiga-ottelussa. Kuudetta kauttaan Katajassa pelaava Sami Lehtoranta siirtyi ottelumäärällä, 242, mitattuna kaikkien aikojen ykköseksi mitä tulee Kataja-paidassa pelatuihin pääsarjapeleihin.
 
Sami jakoi lauantaihin saakka ykköspaikan nykyisin KTP:tä edustavan Clifton Jonesin kanssa 241 ottelulla.
 
Pääsyynä pitkään Kataja-pestiin Lehtoranta pitää hyviä olosuhteita.
 
- Yhdeksi kaudeksi aikoinaan piti tulla katsomaan, minkälaista elämä on Joensuussa. Nyt tässä huomaa että kuudes kausi on menoillaan. No, mitä sitä hyvää vaihtamaan, Sami naurahtaa ja jakaa samalla kiitoksia seuran ja sen yhteistyökumppaneiden suuntaan.
 
- Suurin syy (viihtymiseeni) on seuran ja sen tukijoiden hieno työ. Itärajalla pidetään pelaajista hyvää huolta ja täällä on mahdollisuus yhdistää huippu-urheilu sekä opiskelu, Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulussa automaatioinsinööriksi opiskellut ja nykyisin paikallisessa yrityksessä työskentelevä Lehtoranta sanoo.
 
205-senttiselle laiturille pitkät bussimatkat muualle Suomeen eivät ole aina herkkua, mutta edustusmiehistön uusi kulkuväline tuonee helpotusta asiaan.
 
- Pahaa sanottavaa ei ole näiden vuosien aikana kertynyt ...paitsi se (joukkueenjohtaja Jukka) Törmälän lupaama bussi, jossa on sängyt... Mutta sekin asia taitaa nyt olla korjattu, Lehtoranta virnuilee.
 
Varakapteenin analyysi syyskaudesta
 
- Syyskausi on mennyt hyvässä kehityskaaressa. Olemme mielestäni koko ajan kehittyneet jokaisella osa-alueella ja harjoituksissa on taso ollut korkea - mikä taas vie kehittyviä pelaajia eteenpäin ja meitä vähän vanhempia se potkii takapuolille!
 
Keskiviikon-kierroksella 6000 SM-runkosarjapisteen rajapyykin rikkonut Lehtoranta ei sorru ajatukseen "helpoista" peleistä.
 
- Olemme tällä hetkellä sijalla 3 mutta sijat 2-9 mahtuvat muutaman hävion sisään. Joten vaikka pieni joululoma odottaakin niin ei sovi unohtaa, että välipäivien pelit voivat olla todella tärkeitä loppukeväästä kun kotietuja jaetaan. Vielä kun Porvoosta haetaan voitto niin voi ladata akkuja muutaman päivän. Harjoitukset jatkuvat tapaninpäivänä.
 
- Rauhallista Joulua & Onnellista Uutta Vuotta Kaikille!
 
Kataja-paidassa pelatut pääsarjapelit
 
Tilanne 18.12.2010, suluissa Kataja-kaudet:
  1. Sami Lehtoranta 242 (6)
  2. Clifton Jones 241 (5) (nyk. KTP-Basket)
  3. Petri Virtanen 221 (5)
  4. Lasse Aavamäki 199 (5)
  5. Ville Vesala 182 (4) (nyk. Namika Lahti)
  6. Janne Kinnunen 172 (6) (nyk. Loimaan Korikonkarit, I div.)
  7. Sami Laaksonen 169 (4)
  8. Mikko Kyrö 145 (3)
  9. Esko Laukkanen 139 (6)
  10. Anssi Kinnaslampi 137 (3)
Lisää tilastoja Historia-osiossa: SM-sarjapelaat tilastotietoineen< Takaisin | Sivun alkuun