kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2010-11

Lehdistötiedote 5.5.2010


Paketissa luotsi plus yhdeksän sopimuspelaajaa
Jukka Toijala päävalmentajaksi, Juha Sten, Antti Kanervo ja Ville Viita muut uudet Kataja-nimet

Korisliigassa enää mestaria vailla olevalla pelikaudella sijan seitsemän saavuttanut Joensuun Kataja on tehnyt pääosan kiinnityksistään tulevan kauden joukkueeseensa. Päävalmentajan tehtävät vastaanottaa pronssijoukkue Kouvolan Kouvoista siirtyvä Jukka Toijala (38). Ykköspelintekijän tontin täyttää Espanjasta Suomeen palaava maajoukkuemies Juha Sten (26). Kakkospaikalle tuo nuorta voimaa Kouvoissa SM-sarjauransa kaksi vuotta sitten aloittanut Antti Kanervo (21), lisäksi järvenpääläisjoukkue Team Uusimaasta Joensuuhun siirtyy edellisen tapaan runsaasti nuorten maajoukkuekokemusta omaava laituri Ville Viita (21). Vanhoista nimistä takamies Petri Virtanen (29) ja laituri Matias Ojala (20) jatkavat seurassa.
 
Vasemmalta Immonen, Nenonen, Lehtoranta, Sten, Ojala, Toijala, Virtanen ja Kanervo. Kuva © Kuvanmaailma/Vesa Kuukka. Aiemmin pelaajasopimuksen ovat allekirjoittaneet ns. iso laituri Sami Lehtoranta (30), laituri Juho Nenonen (22) sekä takamies Ilpo Pehkonen (21). Myös laituri Ilari Tolvanen (18) on sopinut jatkostaan Katajassa. Kakkosvalmentajana jatkaa Ilkka Immonen (30).
 
Päävalmentaja Toijalan sopimus on kolmevuotinen. Paperissaan on pykälä, mikä sallii siirtymisen valmennustehtäviin ulkomaille, mikäli tämä tapahtuu 10.6. mennessä.
 
Stenin ja Kanervon sopimukset ovat kaksivuotisia, Ojalan, Virtasen ja Viidan yksivuotisia.
 
Joukkueenjohtaja Jukka Törmälä ei peittele tyytyväisyyttään nyt kasassa olevaan ryhmään eikä siihen, kuinka nopeasti kaikki lopulta kävi.
 
- Tähän mennessä olemme muutamaan otteeseen onnistuneet rakentamaan joukkueen pääpiirteissään toukokuun loppuun mennessä, nyt meillä on ryhmä kasassa jo 5.5. Ja kun katsoo tätä miehistöä, kysessä voi hyvinkin olla kaikkien aikojen kovin kotimainen Kataja-miehistö.
 
Päävalmentaja Toijalaan Törmälä kertoi olleensa yhteydessä ensimmäisen kerran lähes välittömästi, kun takamies oli siirtynyt pelihommista penkin päähän (v. 2006).
 
- Nyt tapahtuneen siirron suhteen tein ensimmäisiä vakavampia kyselyjä marraskuussa 2009.
 
Jukka Toijala. Kuva © Suomen Koripalloliitto. Toijala: "Olen aika innoissani"
 
Koripalloilun vuoksi Kouvolan Joensuuhun urallaan toistamiseen vaihtava Jukka Toijala kelvannee Kataja-luotsiksi kaikkein kriittisimmillekin joensuulaisille penkkiurheilijoille. Vuonna 2006 alkaneen valmentajauransa aikana jo tähän päivään mennessä erinomaiset meriitit hankkinut "Toikka" muistetaan susirajalla 10 vuotta sitten koetun Katajan "uuden tulemisen" pääarkkitehtina.
 
Pelintekijänä omien sanojensakin mukaan uransa parasta korista juuri Joensuussa kausina 2000-03 pelannut Toijala johti Katajan ensin I divisioonasta pääsarjaan ja sittemmin järjestyksessä aina SM-pronssille, Suomen Cup -mestariksi ja SM-hopealle.
 
Toijala löi pelikengät naulaan kasvattajaseuransa Kouvojen paidassa vuonna 2005 ja siirtyi lähes saman tien joukkueensa päävalmentajaksi. Luonteva urajatkumo koripallon parissa on sittemmin tuonut nimityksen Korisliigan vuoden valmentajaksi v. 2008, SM-hopeaa samana vuonna ja SM-pronssia tänä keväänä. Viimeisimpänä arvostuksen osoituksena A-maajoukkueemme päävalmentaja Henrik Dettmann kutsui Toijalan tulevasta kesästä alkaen mukaan miesten valmennusrinkiin.
 
Paluustaan Katajaan Toijala on Törmälän tapaan hyvin tyytyväinen.
 
- Kun näitä kavereita tässä ympärillä katselee... Varmaan jokaista olin yrittänyt saada jo Kouvoihin. Ja nyt he kaikki ovat tässä. Käsittämättömän hieno ryhmä suomalaisia pelaajia. Eihän asian suhteen voi olla kuin erittäin onnellinen. Olen aika innoissani, Toikka muotoilee.
 
Laadukkaan ja laajan kotimaisen ryhmän vuoksi Kataja lähtenee kauteen kahdella ulkomaalaisella.
 
- Kaksi hyvää on parempi kuin kolme keskinkertaista, Toijala sanoo.
 
- Yksi hyvä yleispelaaja tyyliin Alex Wesby, Corey Smith ja toinen isompi kaveri auttamaan etenkin levypallopelissä. Oli hankintoja sitten kaksi tai kolme, tulen tekemään päätökset rauhassa, ilman kiirettä. Ajankohta lienee elo-syyskuun vaihde, Toijala suunnittelee.
 
- Tässä on nyt myös hengeltään niin hyvä ryhmä kasassa, jotta sen ilmapiiriä pitää vaalia myös ulkomaalaisvalintojen osalta.
 
Mahdollista Kataja-sopimuksen purkavaa ulkomaanpestiään päävalmentaja ei juuri nyt pidä kovinkaan todennäköisenä.
 
- Tällä hetkellä näköpiirissä ei ole mitään konkreettista.
 
Juha Sten. Kuva © Suomen Koripalloliitto. Ykköspaikan Sten...
 
Katajan pääasiallisen pelintekijävastuun tulevalla kaudella ottava Juha Sten tunnetaan ennen kaikkea melkoisena vauhtiveikkona. Turun NMKY:n kasvatti on erinomainen puolustaja ja röyhkeä korille ajaja. "Jupen" taistelutahdosta kertovat parhaiten nimitykset molempien Korisliiga-kausiensa, 2005 ja 2008, parhaaksi puolustajaksi, sama titteli Ruotsin pääsarjassa 2009 sekä Korisliigan ylivoimainen riistokuninkuus keväällä 2005.
 
191-senttinen Sten on pelannut kaikkiaan 31 A-maaottelua sekä ammattilaisena Suomen lisäksi Saksassa, Ruotsissa ja Espanjassa.
 
Tällä kaudella Sten edusti Espanjan kolmosliigan CB Peñas Huescaa, jossa kausi jäi akillesjännevaivan vuoksi ikävästi kesken vajaa kuukausi sitten.
 
- Jänne on nyt puhdistettu ja täydessä kunnossa minun pitäisi olla heinäkuun puolivälissä, vielä keppien avulla liikkuva Sten kertoo.
 
Sten pelasi Espanjassa 37 ottelua, joissa sai vastuuta keskimäärin 18 minuuttia. Tilastot kertoivat keskimäärin 6,7 pisteestä, 1,7 syötöstä ja 1,3 riistosta. Kahden pisteen heitot upposivat erinomaisella 64,9 prosentin tarkkuudella. Kolmosissa tarkkuus oli 29,3 ja vapaaheitoissa 61,7 %.
 
Joukkueenjohtaja Törmälä kertoo tavoitelleensa Steniä Katajaan ensimmäistä kertaa jo 3-4 vuotta sitten. Sten itse toteaa, että tällä kertaa asiat loksahtivat kohdalleen hyvin nopeasti.
 
- Nyt meidän ei Jukan kanssa tarvinnut neuvotella kuin hetken. Katajan maine seurana ratkaisi, Sten sanoo syyn uudelle seuravalinnalleen.
 
Pelaamisen ohella "Jupella" on tarkoitus myös opiskella. Hän on kirjoilla Turun OKL:ssa ja siirto Joensuuhun on vireillä.
 
Antti Kanervo. Kuva © Kuvanmaailma/Vesa Kuukka. ...kakkospaikan Kanervo...
 
Uuden päävalmentajan tapaan Kouvolan maisemat Joensuuhun vaihtaa myös todella lupaava Antti Kanervo. 21-vuotias peluri aloittaa syksyllä kolmannen Korisliiga-kautensa. Meriittilistallaan on jo valinta vuoden tulokaspelaajaksi (2009). Tätä ennen 192-senttinen takamies on ihastuttanut otteillaan sekä miesten I divisioonassa että nuorten maaotteluissa.
 
Äänekosken Huiman kasvatti valittiin v. 2008 divarin parhaaksi pelaajaksi. Sitäkin kovempi saavutus on EM-kisojen korikuninkuus (18-vuotiaiden B-divisioona) v. 2007. Vastaavaan suoritukseen on tähän päivään mennessä on yltänyt ainoastaan yksi suomalainen, hänkin urallaan myös Katajaa edustanut Jyri Lehtonen. Nuorten maaotteluja Kanervon tilillä on yhteensä peräti 88.
 
Kouvojen tämän kauden pronssijoukkueessa Kanervo pelasi runkosarjaa 42 ottelun edestä. 26 minuutissa pisteitä kertyi keskimäärin 9,6. Heittotarkkuudet olivat hyvät: kakkoset 58,4, kolmoset 38,2 ja vapaaheitot 86,3 prosenttia.
 
Pudotuspelien 10 ottelussa Toijala antoi takamiehelle vastuuta 29 minuutin edestä ottelua kohden, missä ajassa tilastoihinsa kertyi keskimäärin 6,7 pistettä.
 
- Odotukseni ovat korkealla ja odotan, että kehitykseni Joensuussa jatkuu siitä, mihin Kouvoissa jäin, Kanervo kertoo tavoitteestaan.
 
Ville Viita. Kuva © Suomen Koripalloliitto. ...ja kolmospaikan Viita
 
Kolmas uusi Kataja-pelaaja on järvenpääläisestä Team Uusimaasta siirtyvä Ville Viita. 194-senttinen laituri debytoi tällä kaudella Korisliigassa Forssan Koripoikien riveissä, pääosa kaudestaan kului kuitenkin ykkösdivisioonassa. Divarin 18 ottelussa Viita sai vastuuta keskimäärin 19 minuuttia ottelua kohden, missä ajassa tehtaili 5,3 pistettä ja napsi 2,7 levypalloa.
 
Viita ja Katajassa jatkava Matias Ojala juhlivat yhdessä A-poikien Suomen mestaruutta Järvenpään Koripalloseuran riveissä v. 2008. Ojalan, Kanervon ja koko nyky-Katajan parikymppisen nuorisokaartin tapaan hänelläkin on runsaasti nuorten maaottelukokemusta, kaikkiaan 36 ottelun verran.
 
Konkari-Virtanen jahtaa myös kaikkien aikojen syöttökuninkuutta
 
Vanhoista, tutuista Kataja-nimistä Petri Virtanen kaivannee vähiten esittelyjä. Tuleva pelikausi 2010-11 on "Petelle" Korisliigassa jo kymmenes, Katajassakin viides.
 
Tällä kaudella 29-vuotias takamies pelasi 42 runkosarjapeliä, joissa keskimäärin 28 minuuttia. Pisteitä kertyi 13,7, levypalloja 2,8, riistoja 1,3 ja syöttöjä 2,8. Kauden aikana Virtanen nousi kaikkien aikojen tilastossa 1000 syötön kerhoon, jossa lukemansa on tällä hetkellä 1074 oikeuttaen Roope Mäkelän (1229) ja Jukka Toijalan (1082) jälkeen sijalle kolme.
 
Pudotuspelien viidessä ottelussa Virtanen kirjautti 30 minuutissa keskimäärin 9,4 pistettä, 2,6 levypalloa, 2,6 syöttöä ja 0,8 riistoa.
 
"Peten" jäämisen Katajaan ratkaisivat lopulta sekä siviili- että urheilupuolen asiat.
 
- Tulevan perheenlisäyksen johdosta on mukava jäädä tutulle paikkakunnalle. Kasassa on selvästi myös erittäin iskukykyinen porukka, Virtanen kertoo ratkaisunsa syistä.
 
20-vuotias Matias Ojala kunnostautui kauden aikana etenkin puolustuspäässä, jossa täyttikin paikkansa moitteetta. Runkosarjan 41 ottelussa Ojalan tilastosarakkeeseen kertyi keskimäärin 10 peliminuuttia, 1,4 pistettä ja 1,1 levypalloa. Kahden pisteen heitot upposivat erinomaisella 62,5 prosentin tarkkuudella.
 
> Karjalaisen Netti-TV:n raportti lehdistötilaisuudesta
 
Joensuun Kataja kaudella 2010-11, sopimustilanne 5.5.2010
 
takamiehet
Juha Sten, 26 v., 191 cm
Petri Virtanen, 29 v., 183 cm
Ilpo Pehkonen, 21 v., 181 cm
Antti Kanervo, 21 v., 192 cm
 
pienet laitahyökkääjät
Juho Nenonen, 22 v., 202 cm
Matias Ojala, 20 v., 197 cm
Ville Viita, 21 v., 194 cm
Ilari Tolvanen, 18 v., 194 cm
 
isot laitahyökkääjät
Sami Lehtoranta, 30 v., 205 cm
 
päävalmentaja: Jukka Toijala, 38
apuvalmentaja: Ilkka Immonen, 30
 
Katajan uudet nimet pähkinänkuoressa
 
Jukka M. Toijala
 
Syntymäaika: 09.05.1972
Ammatti: valmentaja (FIBA Approved Coach -lisenssi 2008, Huippukoripallovalmentajatutkinto (HKVT) 2008, Valmentajan erikoisammattitutkinto (VEAT) meneillään (5/2010))
Kasvattajaseura: Kouvolan Kouvot
Seurat, joita edustanut: Valmentajana Kouvot; pelaajana Kouvot, Echo Houthalen (BEL), Kataja
Kausi 2010-11 Katajassa: 1. valmentajana (pelaajana kolme kautta 2000-03)
Kausi 2010-11 Korisliigassa: 5. valmentajana (pelaajana 12 kautta 1993-00, 2001-06)
Valmentajaura miesten pääsarjatasolla: Kouvot 2006-10
 
Saavutukset:
 • Valmentajana
  • Vuoden valmentaja 2008
  • SM-hopeaa 2008 (Kouvot)
  • SM-pronssia 2010 (Kouvot)
  • 18-vuotiaiden poikien maajoukkueen päävalmentajana 2009–10
  • 16-vuotiaiden poikien maajoukkueen päävalmentajana 2008-09
  • 16- ja 18-vuotiaiden poikien maajoukkueen apuvalmentajana 2005–08
  • Nimetty kesästä 2010 alkaen miesten A-maajoukkueen valmennusryhmään
 • Pelaajana
  • 11 A-maaottelua
  • Korisliigan vuoden pelaaja 2002 (Kataja)
  • Kolme SM-kultaa (1995, 1999 ja 2004, kaikki Kouvoissa)
  • Kaksi Suomen Cup -mestaruutta (1998 Kouvot ja 2002 Kataja)
  • Kolme SM-hopeaa (1997 ja 1998 Kouvot, 2003 Kataja)
  • SM-pronssia 2002 (Kataja)
  • 343 SM-runkosarjaottelua
   • 4450 pistettä
   • 1082 syöttöä, joilla kaikkien aikojen tilaston sijalla kaksi (5/2010)
   • Kolmen pisteen heittotarkkuus 44,1 %, jolla kaikkien aikojen tilaston kuudes (5/2010)
    • Pitää (5/2010) hallussaan Korisliigan ennätystä peräkkäisissä peleissä onnistuneissa kolmen pisteen heitoissa onnistuttuaan kausien 2002-04 (Kataja ja Kouvot) aikana vähintään yhdessä kolmosessa 81 matsissa peräkkäin
  • 87 SM-pudotuspeliä
   • 1171 pistettä
   • 251 syöttöä, joilla kaikkien aikojen tilaston sijalla kaksi (5/2010)
  • Kataja-paidassa
   • Kaksi pääsarjakautta (2001-03)
   • 88 ottelua
    • 1519 pistettä (ka 17,3)
    • 474 syöttöä (ka 5,39 on Kataja-historian paras (5/2010))
    • 112 riistoa (ka 1,27)
    • kolmen pisteen heittotarkkuus 42,1 %
    • vapaaheittotarkkuus 86,3 %
   • I divisioonan mestaruus 2001
  • 28 nuorten maaottelua
  • Kaksinkertainen I divisioonan paras pelaaja (Kouvot 1992 ja 1993)
Valmentajaura numeroina (5/2010) (kaikki Kouvoissa):
Korisliiga
- 171 runkosarjaottelua, joista 108 voittoa (63,2 %)
- 25 pudotuspeliottelua, joista 12 voittoa (48,0 %)
 
Mediassa:
 
Basket.fi 25.3.2010
"Toijala siirtyy Dettmannin avuksi"
 
Basket.fi 15.2.2010
"Toijala jättää Kouvot kauden jälkeen"
 
Basket.fi 7.5.2008
> Jukka Toijala vuoden valmentaja
 
Kouvolan Sanomat 26.1.2008
"Kahden kauden jatkopesti"
 
Basket.fi 25.1.2008
> Kouvot ja Toijala kaksivuotiseen jatkosopimukseen
 
Basket.fi 21.3.2006
> Jukka Toijalasta Kouvojen uusi päävalmentaja
 
Basket.fi 16.12.2005
> Jukka Toijala päättää menestyksekkään peliuransa
 
Basket.fi 19.2.2005
"Toijala sopi jatkostaan Kouvoissa"
 
Basket.fi 6.2.2004
"Toijalan 81 ottelua kestänyt kolmosputki poikki"
 
Basket.fi 11.12.2003
"Toijala yli tuhannen syötön, liittyi kisaan kaikkien aikojen kärkipaikasta"
 
Basket.fi 9.4.2003
> Jukka Toijala palaa Kouvoihin
 
Basket.fi 5.5.2002
> Toijala vuoden pelaaja
 
www.joensuunkataja.fi/katajabasket 14.4.2003
> Toikan terveiset Joensuun-korisväelle
 
Basket.fi 3.4.2003
> Toijala ohitti tuhannen playoff-pisteen rajan
 
Lehdistötiedote 21.3.2002
> Jukka Toijala jatkaa Katajassa
 
www.joensuunkataja.fi/katajabasket 10/2002
> Toijalan Kataja-pelaajakortti kaudelta 2002-03
 
Koripallo-Kataja -lehti 27.2.2001
"Katajaan siirtyminen oli järkevä ratkaisu"
 
Joensuun Energia Oy:n asiakaslehti 1/2001
"Katajan 'takakentän jyrä' on kotiutunut hyvin Joensuuhun"
 
Iltalehti 17.11.2000
"Toijala satsaa tulevaisuuteen"
 
Karjalan Heili 27.9.2000
"Pelinjohtaja Jukan mielirooli"
 
Lehdistötiedote 12.4.2000
> Jukka M. Toijala Katajan paitaan
 
Basket.fi 11.12.1998
"Toijala jättänyt Belgian"
 
Juha Sten
 
Syntymäaika: 23.12.1983
Pituus/cm: 191
Paino/kg: 86
Pelipaikka: 1
Kasvattajaseura: Turun NMKY
Seurat, joita edustanut: Turun NMKY (I ja II divisioona), Aura Basket (Turku) (I divisioona ja Korisliiga), Mitteldeutscher BC (PRO A/GER II), Lappeenrannan NMKY (Korisliiga), Solna Vikings (Basketligan/SWE I), CB Peñas Huesca (Adecco Plata/ESP III)
Kausi 2010-11 Katajassa: 1.
Kausi 2010-11 Korisliigassa: 3.
Saavutukset: 31 A-maaottelua, neljä ammattilaiskautta ulkomailla (Saksa, Ruotsi ja Espanja), Suomen Cup -mestari 2007 (LrNMKY), SM-pronssi 2008 (LrNMKY), Korisliigan kaksinkertainen vuoden puolustuspelaaja (Aura Basket 2005 ja LrNMKY 2008), Ruotsin pääsarjan vuoden puolustuspelaaja 2009 (Solna Vikings), Korisliigan vuoden tulokas 2005 (Aura Basket), Korisliigan riistokuningas 2005 (Aura Basket), Miesten I divisioonan paras pelaaja 2003 (TuNMKY), I divisioonan kaksinkertainen riistokuningas 2003 (ka 4,55) (TuNMKY) ja 2004 (ka 3,91) (Aura Basket), I divisioonan syöttökuningas 2003 (ka 3,80) (TuNMKY), Ruotsin pääsarjan finalisti 2009 (Solna Vikings)
Korisliigan yhden ottelun piste-ennätys: 27
Muuta: Molemmat sisaret, Tiina ja Minna, pelaavat myös koripalloa korkealla tasolla: Tiina ammattilaisena Espanjan pääsarjassa ja Minna juuri (4/2010) SM-kultaa huuhtoneessa Lappeenrannan Catzissa. Isä, Tapio, on edelleen viimeisin suomalaissyntyinen pelaaja, joka on voittanut Korisliigan korikuninkuuden (kaudella 1979-80, ka 34,9).
 
Urakehitystä:
2001-02
Miesten II divisioona (TuNMKY)

2002-04
Miesten I divisioona (TuNMKY ja Aura Basket)
                LEVYPALLOT          TEHO-
   OTT MIN  2P% 3P% 1P% HL PL YHT SYÖ MEN RII TOR LUKU PIST
02-03 20 30 66.4 39.1 69.7 0.9 4.3 5.2 3.8 2.7 4.3 0.2   17.6
03-04 22 24 65.0 30.6 63.3 1.0 3.4 4.4 2.3 2.8 3.9 0.2   11.4

2004-05
Korisliiga (Aura Basket)
                LEVYPALLOT          TEHO-
   OTT MIN  2P% 3P% 1P% HL PL YHT SYÖ MEN RII TOR LUKU PIST
rs.  33 33 60.1 23.1 69.6 1.9 0.8 2.7 3.7 2.8 3.7 0.3 16.2 15.6 
pl.  -------------- ei pelannut sairastumisen vuoksi --------------

2005-07
Saksan kakkos-Bundesliiga, Pro A (Mitteldeutscher BC)
                LEVYPALLOT          TEHO-
   OTT MIN  2P% 3P% 1P% HL PL YHT SYÖ MEN RII TOR LUKU PIST
05-06 30 28 62.9 26.9 66.1 0.7 1.8 2.5 3.4 2.1 3.1 0.1 14.1 12.1
06-07 20 22 61.8 35.7 71.7 0.4 1.9 2.2 2.5 1.4 1.8 0.1 11.3 9.7

2007-08
EM-karsinnat (B-divisioona)
                LEVYPALLOT          TEHO-
   OTT MIN  2P% 3P% 1P% HL PL YHT SYÖ MEN RII TOR LUKU PIST
    6 12 61.5 100 63.6 0.2 0.3 0.5 1.2 0.8 1.5 0.0    4.3

FIBA EuroCup (LrNMKY)
                LEVYPALLOT          TEHO-
   OTT MIN  2P% 3P% 1P% HL PL YHT SYÖ MEN RII TOR LUKU PIST
    8 292 42.9 28.6 67.9 0.6 2.6 3.3 3.9 2.0 1.8 0.1    8.4

Korisliiga ja Suomen Cup (LrNMKY)
                LEVYPALLOT          TEHO-
   OTT MIN  2P% 3P% 1P% HL PL YHT SYÖ MEN RII TOR LUKU PIST
rs.  19 30 59.5 38.5 68.5 0.5 2.6 3.1 4.4 2.0 2.9 0.2 16.0 12.1
pl.   8 31 52.8 36.8 60.0 1.0 2.0 3.0 4.0 1.4 3.1 0.0 14.1 11.5
cup   2 29 72.7 11.1 0.0 1.0 2.5 3.5 2.0 2.0 0.5 0.0 6.5 9.5

2008-09
Ruotsin pääsarja, Basketligan (Solna Vikings)
                LEVYPALLOT          TEHO-
   OTT MIN  2P% 3P% 1P% HL PL YHT SYÖ MEN RII TOR LUKU PIST
rs.  29 28 54.1 30.4 62.8 0.7 1.7 2.4 3.9 2.2 3.0 0.1   10.0
pl./qf 5 26 74.3 25.0 70.0 0.6 2.4 3.0 2.6 2.0 2.0 0.2   13.0
pl./sf 5 23 59.1 25.0 80.0 1.0 1.4 2.4 2.2 2.2 2.6 0.2    8.0
pl./fi 7 27 46.9 38.5 57.1 0.6 1.1 1.7 3.3 1.9 2.4 0.0    8.0

2009-10
EM-karsinnat (A-divisioona)
                LEVYPALLOT          TEHO-
   OTT MIN  2P% 3P% 1P% HL PL YHT SYÖ MEN RII TOR LUKU PIST
    3  5 33.3  - 0.0 0.0 0.3 0.3 0.3 1.3 0.7 0.0    2.0 

Espanjan kolmosliiga, Adecco Plata (CB Peñas Huesca)
                LEVYPALLOT          TEHO-
   OTT MIN  2P% 3P% 1P% HL PL YHT SYÖ MEN RII TOR LUKU PIST
rs.  18 19 63.5 26.3 58.1 0.8 0.4 1.2 1.8 0.9 1.2 0.0 4.8 6.3
ls.  19 17 66.2 31.8 65.5 0.7 0.3 1.1 1.6 0.6 1.4 0.0 6.1 7.1
cup   1 12  100  -  - 0.0 0.0 0.0 1.0 3.0 0.0 0.0 9.0 6.0
Mediassa:
 
Basket.fi 26.4.2010
"Juha Stenin kaudelle päätös"
 
Diario del AltoAragón 13.4.2010
"Juha Sten deja Lobe por su lesión" (Google-käännös espanjasta englanniksi)
 
Basket.fi 30.3.2010
> Juha Sten: "Kolmosliigan matsit eivät jää yleisöltä huomaamatta"
 
Basket.fi 18.8.2009
> Maajoukkuemies Sten siirtyy Espanjaan
 
Basket.fi 7.-8.2009
> Miesten maajoukkuetakamies Juha Stenin insider-blogi
 
Basket.fi 7.8.2009
> Kouvot ja maajoukkuemies Juha Sten sopimukseen
 
Basket.fi 9.9.2008
"Tositoimiin pääsevä Sten ollut tulisilla hiilillä"
 
Etelä-Saimaa 27.6.2008
Namikan pyöröovet heittivät Stenin ulos ja Laitisen sisään"
 
Basket.fi 26.6.2008
> Juha Sten siirtyy Ruotsin mestari Solnaan
 
Etelä-Saimaa 5.10.2007
"Hulivili-Sten pitää tunnelmaa yllä"
 
Basket.fi 29.4.2007
"Juha Sten Lappeenrannan uusin hankinta"
 
Basket.fi 13.11.2006
"Sten piti Mitteldeutscherin voittojen tiellä"
 
Basket.fi 5.6.2006
> Juha Sten jatkosopimukseen Mitteldeucher BC:n kanssa
 
Basket.fi 4.10.2005
"Sten tehokas Saksassa"
 
Basket.fi 9.6.2005
> Juha Sten siirtyy Saksaan
 
Basket.fi 14.4.2005
> Juha Sten jatkaa Aura Basketissa
 
Basket.fi 1.2.2005
> Juha Sten Sparliigan tammikuun pelaaja
 
Antti Kanervo
 
Syntymäaika: 12.04.1989
Pituus/cm: 192
Paino/kg: 86
Pelipaikka: 2
Kasvattajaseura: Äänekosken Huima
Seurat, joita edustanut: Huima, BC Jyväskylä, Hongikon Nuorisoseuran Urheilijat (Jyväskylä), Kouvolan Kouvot
Kausi 2010-11 Katajassa: 1.
Kausi 2010-11 Korisliigassa: 3.
Saavutukset: Korisliigan vuoden tulokas 2009, I divisioonan paras pelaaja 2008, 88 nuorten maaottelua, 18-vuotiaiden EM-kisojen B-divisioonan korikuningas (ka 24,5) v. 2007 (tähän päivään (5/2010) mennessä Jyri Lehtosen ohella ainoa suomalainen EM-tason korikuningas), B-poikien SM-pronssi 2004 (Huima), A-poikien SM-sarjan torjuntakuningas 2006 (Huima; ka 2,12)
Korisliigan yhden ottelun piste-ennätys: 20
Muuta: Jakaa Hanno Möttölän kanssa maajoukkueikäluokkien kaikkien aikojen yhden ottelun piste-ennätyksen, 43. Kanervo säkitti pisteensä v. 2008 (20-vuotiaiden maaottelu), Möttölä v. 1997 (22-vuotiaiden maaottelu).
 
Urakehitystä:
2005-06
16-vuotiaiden EM-kisat, B-divisioona (Bulgaria)
                LEVYPALLOT          TEHO-
   OTT MIN  2P% 3P% 1P% HL PL YHT SYÖ MEN RII TOR LUKU PIST
    9 24 55.7 27.8 58.8 2.1 5.0 7.1 1.6 2.9 1.3 0.3   12.6

Miesten I divisioona ja A-poikien SM-sarja (Huima)
                LEVYPALLOT          TEHO-
   OTT MIN  2P% 3P% 1P% HL PL YHT SYÖ MEN RII TOR LUKU PIST
MID  16 20 38.6 43.4 66.7 0.4 1.4 1.8 1.6 1.3 0.6  -    7.4

2006-07
18-vuotiaiden EM-kisat, B-divisioona (Romania)
                LEVYPALLOT          TEHO-
   OTT MIN  2P% 3P% 1P% HL PL YHT SYÖ MEN RII TOR LUKU PIST
    7 16 35.7 0.0 75.0 2.0 1.6 3.6 1.6 0.9 0.9 0.0    3.7 

Miesten I divisioona ja A-poikien SM-sarja (Huima)
                LEVYPALLOT          TEHO-
   OTT MIN  2P% 3P% 1P% HL PL YHT SYÖ MEN RII TOR LUKU PIST
MID  17 31 48.5 27.7 74.0 0.6 2.8 3.4 2.2 1.7 0.9 0.1 9.4 10.9
A-p SM 14 34 60.5 34.8 75.3 1.1 5.6 6.8 2.7 3.0 2.4 0.9   21.8
A-p-pl 1 39 53.8 16.7 66.7 1.0 4.0 5.0 4.0 2.0 0.0 0.0   19.0 

2007-08
20-vuotiaiden EM-kisat, B-divisioona (Puola)
                LEVYPALLOT          TEHO-
   OTT MIN  2P% 3P% 1P% HL PL YHT SYÖ MEN RII TOR LUKU PIST
    7 23 27.3 36.7 80.0 0.4 0.9 1.3 2.1 2.1 1.4 0.0    8.1

18-vuotiaiden EM-kisat, B-divisioona (Bulgaria)
                LEVYPALLOT          TEHO-
   OTT MIN  2P% 3P% 1P% HL PL YHT SYÖ MEN RII TOR LUKU PIST
    8 31 49.4 52.9 73.6 1.9 4.3 6.1 1.9 2.6 2.3 0.6   24.5 

Miesten I divisioona (BC Jyväskylä) ja A-poikien SM-sarja (HoNsU)
                LEVYPALLOT          TEHO-
   OTT MIN  2P% 3P% 1P% HL PL YHT SYÖ MEN RII TOR LUKU PIST
MID  25 32 51.3 41.4 73.8 0.9 2.6 3.6 2.3 2.2 1.0 0.1 16.2 21.1
A-p SM 6 39 49.3 33.9 80.4 1.5 6.7 8.2 1.8 3.3 1.2  - 21.2 26.7

2008-09
20-vuotiaiden EM-kisat, B-divisioona (Romania)
                LEVYPALLOT          TEHO-
   OTT MIN  2P% 3P% 1P% HL PL YHT SYÖ MEN RII TOR LUKU PIST
    6 36 52.7 42.9 57.1 0.7 3.3 4.0 2.7 1.8 1.5 0.5   21.3 

Korisliiga ja Suomen Cup (Kouvot)
                LEVYPALLOT          TEHO-
   OTT MIN  2P% 3P% 1P% HL PL YHT SYÖ MEN RII TOR LUKU PIST
KL-rs. 42 17 56.2 41.7 85.4 0.4 1.1 1.5 0.6 0.7 0.5 0.0 5.8 6.6 
KL-pl. 1 12   - 66.7  - 0.0 1.0 1.0 0.0 1.0 1.0 1.0 7.0 6.0 
cup   2 20 60.0 20.0 91.7 0.0 1.0 1.0 0.5 0.5 1.0 0.0 8.5 10.0 

2009-10
20-vuotiaiden EM-kisat, B-divisioona (Makedonia)
                LEVYPALLOT          TEHO-
   OTT MIN  2P% 3P% 1P% HL PL YHT SYÖ MEN RII TOR LUKU PIST
    7 30 41.7 45.5 83.3 0.3 2.3 2.6 1.6 1.6 0.4 0.1   14.3 

Korisliiga ja Suomen Cup (Kouvot)
                LEVYPALLOT          TEHO-
   OTT MIN  2P% 3P% 1P% HL PL YHT SYÖ MEN RII TOR LUKU PIST
KL-rs. 42 26 58.4 38.2 86.3 0.3 1.5 1.8 0.8 1.1 0.6 0.1 7.9 9.6 
KL-pl. 10 29 37.5 32.4 100 0.3 1.6 1.9 0.8 0.7 0.2 0.4 5.8 6.7
cup   1 31 50.0 33.3  - 1.0 4.0 5.0 0.0 0.0 0.0 1.0 8.0 5.0
Mediassa:
 
Basket.fi 28.5.2009
> Antti Kanervo Korisliigan vuoden tulokas
 
Kouvolan Sanomat 3.12.2008
"Poika joka kävi intin"
 
Basket.fi 6.8.2008
"Kanervo säkitti 43 pistettä, pisti maaotteluennätyksen uusiksi"
 
Eurobasket.com 6.8.2008
"Antti Kanervo blasts Azerbaijan netting 43 points"
 
Basket.fi 6.5.2008
"Kouvot kaappasi nuorten maajoukkuemies Kanervon"
 
Keskisuomalainen 5.5.2008
"Kanervo valitsi Kouvolan"
 
Ilta-Sanomat 16.3.2008
"Antti Kanervo mässäili divaripelissä: 64 pistettä"
 
Basket.fi 10.8.2007
"18-vuotiaille pojille taas pisteen voitto, Kanervo mätti 38 pistettä"
 
Basket.fi 8.5.2007
> Antti Kanervo siirtyy BC Jyväskylään
 
Ville Viita
 
Syntymäaika: 23.01.1989
Pituus/cm: 194
Paino/kg: 90
Pelipaikka: 3
Kasvattajaseura: Järvenpään Koripalloseura
Seurat, joita edustanut: JKS, Forssan Koripojat, Team Uusimaa (Järvenpää)
Kausi 2010-11 Katajassa: 1.
Kausi 2010-11 Korisliigassa: 2.
Saavutukset: 36 nuorten maaottelua, A-poikien SM-kulta 2008 (JKS)
Korisliigan yhden ottelun piste-ennätys: 2
 
Urakehitystä:
2005-06
16-vuotiaiden EM-kisat, B-divisioona (Bulgaria)
                LEVYPALLOT          TEHO-
   OTT MIN  2P% 3P% 1P% HL PL YHT SYÖ MEN RII TOR LUKU PIST
    7 13 40.5 50.0 42.9 1.7 0.3 2.0 0.7 1.3 0.4 0.0    5.6

2007-08
A-poikien SM-sarja (JKS)
                LEVYPALLOT          TEHO-
   OTT MIN  2P% 3P% 1P% HL PL YHT SYÖ MEN RII TOR LUKU PIST
rs.  13 34 55.1 32.7 71.4 3.3 4.1 7.4 1.7 2.0 1.7  - 18.9 18.9 
pl.   4 34 51.0 25.0 56.3 2.5 2.3 4.8 0.5 3.3 1.8 0.3 11.0 17.8 

2008-09
20-vuotiaiden EM-kisat, B-divisioona (Romania)
                LEVYPALLOT          TEHO-
   OTT MIN  2P% 3P% 1P% HL PL YHT SYÖ MEN RII TOR LUKU PIST
    4  34 25.0 50.0  - 0.0 0.3 0.3 0.0 0.0 0.0 0.0    1.3 

Miesten I divisioona ja Suomen Cup (JKS)
                LEVYPALLOT          TEHO-
   OTT MIN  2P% 3P% 1P% HL PL YHT SYÖ MEN RII TOR LUKU PIST
MID  16 18 42.1 8.7 56.8 1.7 1.2 2.9 0.7 1.4 0.5 0.1 3.4 5.7 
SCup  1 14  0.0 100 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0 1.0 0.0 1.0    3.0

2009-10
Korisliiga (FoKoPo), miesten I divisioona (JKS/Team Uusimaa) ja Suomen Cup (JKS)
                LEVYPALLOT          TEHO-
   OTT MIN  2P% 3P% 1P% HL PL YHT SYÖ MEN RII TOR LUKU PIST
KL   1  6 50.0 0.0  - 1.0 0.0 1.0 0.0 2.0 0.0 0.0 0.0 2.0
MID  18 19 42.7 15.4 45.2 1.3 1.4 2.7 0.5 1.4 0.5 0.0 2.5 5.3 
SCup  2 23 66.7 0.0 25.0 1.5 1.5 3.0 1.5 1.5 1.5 0.0 5.0 4.5
Mediassa:
 
Basket.fi 21.8.2009
> Ville Viita ja JKS sopimukseen
 
JKS Basketin Internet-palvelu 14.11.2009
"JKS:n Jesse Mäntylä ja Ville Viita auttoivat FoKoPo:a"
 
JKS Basketin Internet-palvelu 23.7.2008
"JKS:n Ojala ja Viita mukana 20-vuotiaiden maajoukkueessa"
 


< Takaisin | Sivun alkuun