kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2009-10

27.4.2010


Jeb Ivey pelaa finaaleja Islannissa vastassaan Nick Bradford

Jeb Ivey Katajasta kolmannen puolivälierätappion myötä vajaa kaksi viikkoa sitten vapautunut takamies Jeb Ivey ei jäänyt lepäilemään. Hän suuntasi pelaajalle jo ennestään tuttuun Islantiin, jossa liittyi loppuotteluihin tiensä raivanneeseen Ungmennafelagio Snaefell -joukkueeseen. Kataja-lasien takaa Iveyn siirto muuttui entistäkin mielenkiintoisemmaksi sen myötä, että finaalivastustaja-Keflavikin riveissä pelaa tuttu laituri Nick Bradford, joka sai lähtöpassit Joensuusta tammikuussa.
 
Loppuottelusarja Islannissa on tällä hetkellä tilanteessa 2-2. Mestaruuteen tarvitaan kolme voittoa ja ratkaiseva viides kohtaaminen pelataan torstaina 29. toukokuuta.
 
Runkosarjan sijalta kuusi finaaleihin ponnistaneelle Snaefellille mestaruus olisi seuran ensimmäinen.
 
Ivey ja Bradford ovat tähän mennessä olleet vastakkain kahdesti, kolmannessa ja neljännessä loppuottelussa (24. ja 26.4.), joista voitot ovat tasan 1-1. Ivey ehti mukaan finaalisarjaan jo sen toiseen otteluun (22.4.), Bradford sen sijaan teki sopimuksen Keflavikin kanssa vasta kolmannen ottelun alla edustettuaan Katajasta lähtönsä jälkeen ensin maan toista pääsarjajoukkuetta, UMFN Njardvikia. Islannin pelaajasiirtopolitiikka mahdollisti Bradfordin siirron tappiollisen välieräsarjan jälkeen Keflavikiin; joukkueeseen, joka päätti nimenomaan UMFN:n kauden ja eteni loppuotteluihin.
 
Snaefell hävisi ensimmäisen loppuottelun 77-97, mutta voitti Iveyn liityttyä joukkueeseen toisen pelin 91-69. Amerikkalaisen tilastoista luettiin 13 pistettä, 4 syöttöä ja 3 riistoa. Bradford siis vahvisti Keflavikia kolmannesta kohtaamisesta lähtien, mutta Snaefell pelasi itselleen "ottelupallon" sen voitettua matsin 100-85. Ivey heitti 11 pistettä ja jakeli peräti 11 syöttöä. Bradford puolestaan nakutti 26 pistettä. Neljännen kohtaamisen maanantaina 26.4. voitti Keflavik 82-73 tasoittaen samalla sarjan tilanteeseen 2-2. Bradford heitti voittajille 15 pistettä ja jakeli 6 koriin johtanutta syöttöä sekä riisti peräti 8 kertaa. Ivey vastasi Snaefellin tulivoimasta 22 pisteellä ja 7 syötöllä.
 
Jeb Ivey esiintyy Islannissa jo viidettä kertaa. Aiemmat neljä täyttä pelikautta ovat tuoneet yhden mestaruuden (2006) ja yhden finaalipaikan (2007), molemmat UMFN Njardvikin riveissä.
 
Nick Bradford pelaa Islannissa neljättä kauttaan. Ansioluettelossaan hänellä on kaksi maan mestaruutta (2004 ja 2005) ja yksi cup-voitto (2004), kaikki Keflavikissa. Vuosi sitten hän pelasi niin ikään finaaleja (Grindavik), mutta jäi tuolloin hopealle.
 
> Välähdyksiä finaalisarjasta (Youtube.com)
 
> Jeb Iveyn tilastot kaudella 2009-10 (Eurobasket.com)
> Nick Bradfordin tilastot kaudella 2009-10 (Eurobasket.com)
 
Finalistien Internet-palvelut:
> Snaefell
> Keflavik


< Takaisin | Sivun alkuun