kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2009-10

1.4.2010


Lahden Easteristä kaksi pronssia

Katajan junnukoriksen perinteinen kevätretki Lahden pääsiäisturnaukseen sujui hyvin. Vaikka keli Lahdessa ulkona muistutti koko turnauksen ajan lähinnä tunnettua suomalaista vesisateen jumalatarta Esteriä, niin pelisaleilla ruutimme oli kuivaa. Tuloksena oli pari pronssia ja yksi nelossija. Mukana oltiin kuuden joukkueen orkesterilla.
 
Seuraavassa lyhyt kattaus nuorimmista vanhimpiin. Tarkemmat otteluiden tulokset löytyvät osoitteesta http://www.tulospankki.com/eastertournament/sarja203.html.
 
C97–pojat
Pronssia napattiin, kuten ennen ratkaisumatsia sovittiin. Pirteä joukkue, jolla virta eikä taistelutahto loppunut. Usko voittamiseen säilyi, vaikka oltiin takaa-ajoasemissa. Puolustus toimi eikä hätäilyihinkään sorruttu. Kun loppuhetkien vaparitkin sujahtelivat korisukkiin niin kovia voittoja tuli esim. Pekasta 37-35 ja pronssivastuksesta Lappeenrannasta 41-36. Joukkueen tehokaksikon muodosti turnauksessa Eetu Törrönen ja Veikka Mervola. Muut taistelevat sankarit olivat Joona Kuokkanen, Matias Martikainen, Akseli Kivelä, Sami Erkkilä, Perttu Pekkarinen, Ville Issakainen ja Samuli Kuittinen. Pronssin mahdollistaneen taustatyön hoitivat Mikko Mervola, Jukka-Matti Turtiainen, Harri Pekkarinen ja Kari Kuokkanen.
 
C96-pojat
Vanhemman C-poikajoukkueen sijoitus oli lopulta seitsemäs. Sijoitusottelussa napattiin turnauksen ainut voitto, mutta sitäkin selkeämpi. Rovaniemi jäi jalkoihin lukemin 65-13. Joukkueen eteen pelaaminen, levypallopeli molemmilla koreilla ja aktiivisuus pelissä yleensäkin, veivät terää iskukyvystä. Silloin kun pallo pyöri tehokkaasti, niin tulosta syntyi hienosti. Mutta tuota tiukkaa peliasennetta lisää joukkueeseen niin edessä on vielä monta hienoa korisvoittoa. Seuraavat toivottavasti jo sunnuntaina 10.4. Final Four -turnauksessa Äänekoskella. Lahjakkuutta porukassa kyllä riittää. Joukkueen tehokaksikkona turnauksessa taistelivat Peetu Tulonen ja Kalle Katainen.
 
B94-pojat
Sijaluku kuusi ja hyvä kokonaisilme leimasi joukkueen esitystä. Voitot Viron Orgaanista ja Hongan yhdestä B-poikajengistä sekä niukka kuuden pinnan tappio Lahden Namikalle, olivat joukkueen parasta osaamista. Perustappio viimeisessä pelissä Mikkelille sen sijaan tuli jo hieman väsynein jaloin ja ajatuksin. ”Pallon kanssa ollaan yhtä hyviä kuin muutkin, mutta sisäpelaaminen ja kovuus ovat ongelmia. Pitää varmaan muuttaa aamupuuron koostumusta”, totesi hymyillen koutsi Teppo paluumatkalla. Joukkueen tehokaksikkona turnauksessa häärivät Mikko Kostamo ja Lauri Yrjänä.
 
B-tytöt
Kovia pelejä kovempia vastuksia vastaan. Yleisilme porukassa oli taisteleva ja annettiin yhtä jaksoa (20 min.) lukuun ottamatta turnauksessa parastamme. Selkäranka ei katkennut missään pelissä, vaikka oltiin altavastaajia. Taistelu riitti tällä kertaa sijaan kahdeksan, kun päätöskamppailussa voitettiin Viron Haljaala pistein 54-35. Tuttu ja ei ihan ylivoimainenkaan talven sarjavastustajamme Catz nappasi hopeaa, joka osoittaa, että ei ihan kaukana olla mekään. Mutta harjoitusta, harjoitusta ja harjoitusta kehittyminen vaatii. Koutsi Tintti johti tasaista peliporukkaa yhtä kiitettävästi kuin koko joukkue pelasi.
 
A-tytöt
Hyvällä taisteluilmeellä aina pronssipeliin asti, jossa kuitenkin Letkeet Eleet nujersi tyttäremme 43-27. Sarjan voittajaakin SB-Girlsiä Kataja piti alkusarjassa tiukemmilla kuin muut joukkueet. Nousu yli 10 pinnan takaa EBT-pelissä 10 pinnan voittoon takasi pääsyn välieriin, jossa pelattiin sitten aika heikosti ja hävittiin Orimattilalle. Askelvirheitäkin tuli pelissä ainakin pari kymmentä ja kaikkia ei taidettu edes viheltää. ”Hyvä turnauskokonaisuus meiltä. Levypallopelaaminen ehkä kiikasti eniten. Niissä kyllä oltiin, mutta niitä ei saatu”, tuumi joukkueen tehokaksikko koutsit Kaisa Kosunen ja Johanna Turunen.
 
Marjanpoimijat, A91-pojat
Katajan yllätyskorttina turnauksessa esiintyi A91-pojat, vahvistettuna muutamalla comebackiä valmistelevalla vahvistuksella. Joukkue sijoittui nimellä Marjanpoimijat kolmanneksi. Porukan yleisilme vaihteli pitkälti pelien ja kellonaikojen mukaan. Hyvää sitoutumista ja urheiluhenkeä osoitti kuitenkin harmittelu, kun välierissä P.J.Warrios oli voittanut Marjanapoimijat pistein 64-51. Kolmossija tuli voitolla Hongan joukkueesta (yksi monista) lukemin 65-43. Loppupeleissä joukkueen MVP oli kiistatta Jukkis Turtiainen. Muiden tason hieman laskiessa Jukkis paransi otteitaan ja pelasi ”elämänsä pelejä”. Pronssipelissä Jukkis oli niin jäätävä, että kaikkien joukkueen ennalta kovimpien koritykkien ei tarvinnut pienen vammojen vaivaamana edes kentällä käydä voiton varmistamiseksi.
 
Hienoa pojat, että olitte täydentämässä porukkaamme ja muistelemassa myös aiempia Easter-vuosianne, jossa viime vuonnakin napsahti pronssia. Nyt se junnu-ura alkaa olla useimmilla ohi, mutta ei varmaan Easter-turnaus!
 
Mitäs muuta?
Turnaus kaiken kaikkiaan oli jonkin verran suppeampi kuin aiemmin. Tänä vuonna n. 200 joukkuetta. Erityisesti Baltian joukkueita ja suomalaisiakin seuroja oli mukana vähemmän. Vanhemmissa A-ikäluokissa pelit ovat viime vuosina muuttuneet enemmän harraste- kuin kilpasarjojen suuntaan. Katajan junnujoukkueille turnaus on kuitenkin tasollisesti oiva paikka mitata osaamista useasti ihan uusien vastustajien kanssa.
 
Perusajatuksena seurassa on jatkossakin käydä kahdessa yhteisturnauksessa eri joukkueiden kanssa kauden mittaan. Näin säästetään aika paljon pelaajakohtaisissa kuluissa. Juniorijaoksen rahallinen panostus Katajan osalta esim. tämän Easter-turnauksen yleiskuluihin oli n. 4000 euroa.
 
Kiitokset mukavasta reissusta kaikille mukana olleille pelaajille ja joukkueiden taustavoimille.
 
Kumarrus ja kiitos myös kuskillemme Hanskille, joka bussin laturiongelmista huolimatta virtaa säästäen taktikoi sunnuntai-iltana porukkamme takaisin Urheilutalolle aikataulun mukaisesti.

 
Turnaussaldoa keräili yhteen matkaopas Kari.
 


< Takaisin | Sivun alkuun