kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2009-10

19.9.2009


LrNMKY pysähtyi Katajan puolustusmuuriin

Ensiesiintymisen kotiareenalla tehnyt Katajan miesten edustusjoukkue mallia 2009-10 jätti itsestään pääosin erittäin positiivisen kuvan. Aktiivista puolustustuspeliä ja yllättävän valmista hyökkäämistäkin esittäneet isännät pyörittivät koko rotaatiollaan Lappeenrannan NMKY:n väsyksiin numeroin 100-77 (30-26, 24-17, 21-17, 25-17).
 
Silmiinpistävin muutos muutaman edelliskauden Katajan ja nykyisen Pekka Salmisen luotsaaman yhdistelmän välillä oli toiminta joukkueena. Vaikka pelaavassa viisikossa olisi ollut kuka tahansa, mukaan lukien miesten vauhtia maistaneet A-juniorit Ilari Tolvanen ja Riku Heinonen, ei toiminta kentällä liikaa notkahdellut. Tulevan kauden Katajalla lieneekin takavuosia vähemmän selkeitä ykköstähtiä, mutta sitäkin enemmän hyvin harjoitelleita, varmasti suorittavia pelaajia.
 
Kokonaisuutena lauantai-iltapäiväottelu ei kohonnut erityisen korkeatasoiseksi, mutta tässä vaiheessa kautta sillä tuskin on suurempaa merkitystä. Yleisö sai kuitenkin nähdä muutamia huikeita viimeistelyjä sekä kirsikkana kakun päällä Kataja-laituri Daviin Davisin (26/11/2 s./4 riis./3 tor.) sellaisen yksittäisen puolustustyöskentelyn, jota Areenalla on tuskin koskaan todistettu. Miehen torjunta toisen "pomppuihmeen", LrNMKY:n Robert "Hollywood" Turnerin (20/2/4 riis.), vastustamattomalta korilta näyttäneeseen räjähtävään donkkiyritykseen oli jotakin sellaista, mitä Joensuussa ei todennäköisesti koettu edes "kultaisella 70-luvulla". Kauden ehdoton "Top 3" -suoritus jo nyt.
 
Davis voidaan vaikka saman tien nostaa Salmisen napakymppilöydöksi. Hyvin liikkuva, huippu-urheilullinen laituri, jolle maittaa työskentely molemmissa päissä kenttää. Viimeistelyt ovat parhaimmillaan minkä tahansa liigan highlight-osastoa ja puolustuspään liikkuminen tuottaa takuuvarmasti kärkisijoituksen mm. tulevan kauden torjuntatilastossa. Ihailtavan valmista oli myös yhteispeli Petri Virtasen (20/1/9 s./3 riis.) kanssa.
 
Uusi takamies Ilpo Pehkonen (13/5/1 s./3 riis.) oli hänkin todella positiivinen yllätys varmalla pelinjohdollaan ja napakalla puolustamisellaan. Kun myös Janne Kinnunen (8/1/1 s.) on saanut kesän aikana aimo annoksen suoritusvarmuutta otteisiinsa, on helppo todeta, että kotimainen takamiesosasto kestää vertailun mihin tahansa liigajoukkueeseen.
 
Sentteri Kendall Chones (12/11) jätti itsestään hieman epävarman kuvan. Jäykähkö liikkuminen ja muutamat missatut altanostot eivät varmasti tyydytä Jeremiah Woodia kaipaavia kannattajia. Toisaalta, niin kauan kuin joukkue pystyy iskemään viime kausia leveämmältä rintamalta joka osastolla, ei Chonesinkaan tarvitse muuta kuin hoitaa oma tonttinsa puolustuksessa. On tietenkin selvää, että kohdallaan todelliset testit ovat edessä vasta, kun ripeätahtinen liiga pyörähtää käyntiin ja saadaan todellinen kuva sarjan tasosta.
 
Lappeenrannan ryhmässä Robert Turner ja NBA-veteraani Mark Davis (12/6/1 tor.) aloittivat vahvasti. Turner esitti muutaman suut auki jättäneen donkin (ennen kuin Katajan Davis laittoi ilkamoille pisteen) ja Davis haastoi tehokkaasti. Jatkossa NBA-Davis menetti pelihalunsa, mikä tuottanee kasvavaa harmia valmentaja Jarmo Laitiselle. Kyseessä kun ei ole ensimmäinen kerta.
 
Hyvässä syysvireessä oleva Sami Pekkola (17/7/1 s./4 riis.) vastasi Turnerin ohella Namikan hyökkäysvoimasta. Jouko Järvisen (9/5/5 s.) pääosin sujuvaa pelinjohtoa synkistävät muutamat täydelliset hasardit (kaikkiaan 6 menetystä).
 
Pelin tasoa laskivat runsaat koheloinnit pallonhallintojen kanssa: Kataja menetti pelivälineen 19 ja Namika peräti 27 kertaa.
 
Katajalta oli ottelusta sivussa Joey Knight, LrNMKY:ltä peliasun jätti pukematta niin ikään ykköstakamieheksi palkattu Anthony Johnson, jalkavaivaisia molemmat.
 
Kataja jatkaa ottelujaan keskiviikkona Töölön Kisahallissa Helsingissä. Suomen cupissa Hanno Möttölän, Samuel Haanpään ja kumppaneiden edustama ToPo heittää joensuulaisille tähän mennessä kauden kovimman haasteen.
 
> Ottelutilastot
 
Karjalainen 20.9.2009
"Davis teki vaikutuksen"
LrNMKY:n Internet-palvelu 19.9.2009
"Namika jäi kenraaliharjoituksessa Katajan jyrän alle"
 

< Takaisin | Sivun alkuun