kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2009-10

Lehdistötiedote 17.6.2009


Koripallo-Kataja vahvisti osaamistaan
Ilkka Immonen uudeksi valmennuspäälliköksi sekä miesten kakkosvalmentajaksi

Ilkka Immonen. Kuva © Sanomalehti Karjalainen.Katajan tuorein vahvistus on Oulun NMKY:ssä viimeiset neljä vuotta valmennuspäällikkönä toiminut Ilkka Immonen, 30. Hänen toimenkuvaansa uudessa seurassaan sisältyvät valmennus- ja nuorisopäällikkönä toimiminen, A-poikien vastuuvalmennus ja miesten edustusjoukkueen kakkosvalmentajatehtävät.
 
Immonen on aikaisemmin valmentanut Oulussa mm. B-poikia SM-sarjatasolla, HITECHia miesten 1. divisioonassa ja A-poikia samalla sarjatasolla. Tyttökoripallossa joukkueina ovat viime vuosina olleet A-C -ikäiset. Lisäksi Immosella on runsaasti kokemusta junioreiden valmennuksen kehittämisestä ja koulukoripallotoiminnasta. Katajan kannalta etenkin jälkimmäisillä asioilla oli suuri merkitys, kun sopivaa henkilöä haettiin.
 
"Tällä ratkaisulla saatiin seuraan henkilö, joka yhdistää ja myös kehittää A-junioreiden ja edustusjoukkueen välistä yhteistyötä. Siinä on selkeästi ollut parantamisen varaa viime vuosina", toteaa miesten ykkösjoukkueen joukkueenjohtaja Jukka Törmälä.
 
Oulun Namika on saanut Immosen aikakaudella, vuonna 2008, Nuori Suomi -sinettiseura-arvon ja Koripalloliiton Kultainen Kori -laatupalkinnon juniorityöstä.
 
A-pojat ykköshaaste
 
Valmennuksellisesti Immosen tärkein haaste on A-poikien SM-sarjakarsintoihin valmistautuminen. Syyskuussa pelattaviin karsintapeleihin on harjoiteltu alkukesä Teppo Jokisen johdolla. Hän jää Immosen avuksi kun taas viime kaudella poikia käskyttänyt Marko Tuononen pitää välivuoden valmennustehtävistä.
 
"Tulen Katajaan kehittymään valmentajana ja antamaan osaamiseni myös nuorisopuolen kehittämiseen. Junioreiden määrä ja pitkät välimatkat olivat tuttuja ongelmakohtia myös Oulussa. Joensuussa myös harrastekoripallon kehittäminen ilman kilpailullisia tavoitteita voisi olla yksi uusi suunta eteenpäin", toteaa Immonen.
 
"Hyvä organisaatio ja menestyvän ykkösjoukkueen apuvalmennus Pekka Salmisen taustalla olivat lisäarvoja, kun päätin Joensuuhun muutosta", jatkaa Immonen.
 
Juniorivalmentajien koulutus ja ohjaus tulee olemaan myös osa Immosen varsin monipuolista toimenkuvaa. Immonen itse on kouluttautunut aktiivisesti Koripalloliiton eri tasoisissa koulutuksissa.
 
"Pitkällä tähtäimellä seuraava vaihe olisi itselläni HKVT:n (Huippukoripallovalmentajatutkinnon) suorittaminen. Toivottavasti haen sinne vuonna 2011 edelleen Katajan miehenä", naurahtaa Ylämyllyllä ensimmäiset 12 vuotta elämästään asunut Immonen.
 
Ilkka Immonen aloittaa työnsä Katajassa heinäkuun puolivälissä. Seuratyön lisäksi hän työskentelee myös Joensuun Urheiluakatemian koripallovalmentajana.
 

< Takaisin | Sivun alkuun