kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2009-10

Lehdistötiedote 26.5.2009


Sami Lehtoranta jatkaa Katajassa

Sami LehtorantaParhaillaan valmentajamarkkinoita seulova SM-hopeajoukkue Joensuun Kataja teki tärkeän kiinnityksen tulevan kauden joukkueeseensa, kun seura ja luottolaitahyökkääjänsä Sami Lehtoranta, 29, pääsivät yhteisymmärrykseen jatkosta. Tuore sopimus on mallia 1+1 eli pitää sisällään option myös kaudesta 2010-11.
 
Näin ollen parhaillaan kiireiseen maajoukkuekesään valmistautuva 205-senttinen Lehtoranta aloittaa syksyllä jo viidennen Kataja-kautensa. Kasvattajaseurassaan jyväskyläläisessä HoNsU:ssa liigadebyyttinsä 17-vuotiaana tehneelle konkarille seuraava Korisliiga-kausi tulee olemaan uran 14.
 
Katajassa Sami Lehtorannan jatkosopimus koetaan huipputärkeäksi.
 
- Kun miettii, että kokeneista isoista kotimaisista liigapelaajista mm. Vesa Mäkäläinen, Kimmo Muurinen ja Antti Nikkilä ovat suuntaamassa poispäin Suomesta niin onhan se selvää, mikä Samin arvo olisi joukkueelle kuin joukkueelle. Meille hänen jäämisensä on tietenkin paras mahdollinen vaihtoehto, joukkueenjohtaja Jukka Törmälä kertoo tyytyväisenä.
 
Törmälän puheelle saa katetta myös vilkaisemalla Korisliigan päättyneen kauden tilastoihin. Lehtoranta oli runkosarjan paras kotimainen pistemies ottelukohtaisella keskiarvollaan 14,0. Levypalloja hän repi keskimäärin 6,0. Lisäksi tilastoihinsa kirjattiin keskimäärin 31 minuutin peliajalla (43 ottelua) merkinnät mm. 1,4 koriin johtaneesta syötöstä sekä 1,1 heiton torjunnasta (sarjan 4. paras), millä osa-alueella Lehtoranta kuuluu jo pääsarjamme legendoihin: runkosarjan aikana torjutut 46 vastustajan heittoa riittivät nostamaan Samin kaikkien aikojen torjuntatilastossa kakkoseksi.
 
Pudotuspelien 10 ottelussa peliaikansa nousi keskimäärin 33 minuuttiin, missä ajassa tilastoihin kirjautui 13,2 pistettä, 5,0 levyriä, 0,9 syöttöä ja 1,2 torjuntaa.
 
Pelipaikkatarjouksia Lehtoranta kertoi saaneensa viime aikoina muualtakin, mutta tälläerää ne eivät häntä tarpeeksi kiinnostaneet.
 
- Laitoin asiat tärkeysjärjestykseen ja päätös jäädä Katajaan oli lopulta helppo, Sami sanoo ja viittaa etenkin loppua lähestyviin opintoihinsa. Tavoitteenaan on valmistua keväällä 2010 Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulusta automaatioinsinööriksi.
 
Joensuuhun jäämistä puolsi myös kaupungin ilmapiiri, joka saa Samilta kiitosta.
 
- Olen viihtynyt täällä erinomaisesti.
 
Sen sijaan puolitoista viikkoa sitten kaulaan pujotettu SM-hopea, miehen uran neljäs, ei ole millään muotoa kirkastunut.
 
- Eipä sitä paljoa viitsi mietiskellä, paljon jäi parannettavaa. Ensi kaudella uudelleen, edelleen uransa ensimmäistä mestaruutta metsästävä Lehtoranta toteaa jämäkästi ja luo kommentillaan uskoa varmasti ainakin Katajan kannattajiin.
 
Henkilökohtaisia rajapyykkejä urakalla rikki
 
Lehtorannan kausi 2008-09 jää SM-mitalin ohella historiaan muutamien henkilökohtaisten tilastorajapyykkien rikkomisen johdosta.
 
Suurin meriitti on eittämättä yltäminen kautta aikain kolmantena liigapelaajana 400 heiton torjuntaan ja heti perään nouseminen kyseisen historiatilaston kakkospaikalle (tällä hetkellä kasassa 416 torjuntaa). Aktiivipelaajista Lehtoranta hallitsee tätä tilastoa lähes vailla vastusta ja onkin selvää, että mikäli Samilla peli-intoa riittää eivätkä loukkaantumiset kiusaa tulevaisuudessa liikaa, jopa legendaarisen Pekka Markkasen vielä kaukaiselta tuntuva piikkipaikka (541 torjuntaa) on täysin mahdollista saavuttaa.
 
Muita tilastomeriittejä listalleen kertyi 5000. runkosarja- ja 1000. pudotuspelipisteestä, 2000. runkosarjalevypallosta sekä 500. koriin johtaneesta runkosarjasyötöstä.
 
Joukkueen runko hahmottuu, valmentajaa haetaan
 
Lehtorannan sopimuksen myötä Katajalla on tulevan kauden joukkueeseen neljä varmaa nimeä: myös Jussi Eskola, Juho Nenonen ja Petri Virtanen jatkavat voimassaolevien sopimustensa nojalla seurassa. Alustavasti on sovittu myös Mikko-Petteri Järvisen ja Janne Kinnusen jatkosta.
 
Organisaatiossa tehdään parhaillaan töitä uuden päävalmentajan palkkaamiseksi, kun puolitoista vuotta joukkuetta luotsannut Ray Ailus ilmoitti viikko sitten lähdöstään. Samassa yhteydessä polvivaivainen Anssi Kinnaslampi laittoi pisteen pelaajauralleen.
 
Sami Lehtoranta pähkinänkuoressa
 
Syntymäaika: 13.11.1979
Pituus/cm: 205
Paino/kg: 107
Pelipaikka: 4-5
Kasvattajaseura: Hongikon Nuorisoseuran Urheilijat, Jyväskylä
Seurat, joita edustanut: HoNsU, Äänekosken Huima, Namika Lahti, Dijon (FRA I), Kataja
Alkava kausi (2009-10) Katajassa: 5.
Alkava kausi (2009-10) SM-sarjassa: 14.
Saavutukset: 90 miesten ja 10 nuorten maaottelua, 389 Korisliigan runkosarja- ja 77 pudotuspeliottelua, vuoden Korisliiga-pelaaja 2007, Suomen Cup -voitto 2000 (Namika Lahti), neljä SM-hopeaa (Namika Lahti 2002 ja 2004, Kataja 2006 ja 2009), kaksi SM-pronssia (Namika Lahti 2001 ja Kataja 2007), 22-vuotiaiden SM-kulta 2000 (Huima)
Korisliigan yhden ottelun piste-ennätys: 37
 
> Lehtoranta ja Törmälä Karjalaisen Netti-TV:n haastattelussa
 

< Takaisin | Sivun alkuun