kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2009-10

Lehdistötiedote 20.5.2009


Anssi Kinnaslampi päättää uransa

Viimeiset kolme kautta Joensuun Katajassa pelannut 191-senttinen maajoukkuepelaaja Anssi Kinnaslampi, 27, päättää uransa. Miehen viimeksi vuosi sitten operoitu polvi ei enää kestä täysipainoista huippu-urheilua.
 
- Kivut kävivät välillä niin koviksi, ettei päätös ollut lopulta kovin vaikea, "Kinttu" kertoo.
 
- Olen aina ollut kova treenaamaan ja viime aikoina olin usein tilanteessa, jossa treenaaminen tuntui pahalta kipujen vuoksi. Ikäähän minulla ei ole vielä hirveästi ja haluan pystyä liikkumaan vanhempanakin, Kinnaslampi perustelee.
 
Kaikkiaan KTP-kasvatin polvea on operoitu kuusi kertaa, ensimmäisen kerran vuonna 1999. Viimeisin operaatio tehtiin reilu vuosi sitten, jolloin oli jo selvää, että sataprosenttiseen kuntoon sitä ei ole mahdollista saada.
 
Katajassa Kinnaslammen tilanne oli tiedossa eikä päätös tullut lopulta suurena yllätyksenä.
 
- Anssin kanssa juttelimme asiasta jo toissakaudella, jolloin polvensa kohtalo kävi selväksi. Ymmärrämme ratkaisunsa täysin, joukkueenjohtaja Jukka Törmälä toteaa.
 
Lähiaikojen suunnitelmissa Kinnaslammella on valmistua opettajaksi Joensuusta, jossa opintoja riittää vielä hieman tulevalle syyskaudelle.
 
- Haluan tässä yhteydessä kiittää koko Katajan organisaatiota sekä faneja kuluneista kolmesta vuodesta. Eiköhän minut syksyllä nähdä Areenan lehtereillä Katajaa kannustamassa, Anssi päättää.
 
Kuluneella kaudella Kinnaslampi kirjautti runkosarjassa 10,0 pistettä ja 2,1 levypalloa ottelua kohden. Uraansa loppua kohden petrautuneissa kolmen pisteen heitoissa hän oli sarjan toiseksi tarkin (46,0 %). Pudotuspeleissä vastaavat tilastot olivat 5,4 pistettä ja 1,6 levypalloa.
 
Urallaan KTP:n ja Katajan lisäksi myös Kouvolan Kouvoja edustanut pelaaja esiintyi 29 miesten ja 27 nuorten maaottelussa. Hän voitti SM-kultaa (Kouvot) vuonna 2004 ja tuli samalla valituksi finaalien MVP-pelaajaksi. Vuonna 2002 "Kinttu" arvostettiin KTP:n riveissä liigan parhaaksi puolustajaksi. Muita SM-mitaleja hänelle kertyi yhden hopean (Kataja 2009) ja pronssin (Kataja 2007) verran.
 

< Takaisin | Sivun alkuun