kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2009-10

Lehdistötiedote 19.5.2009


Ray Ailus ei jatka Katajassa

Ray AilusJuuri päättyneessä Korisliigassa hopealle pelannut Joensuun Kataja joutuu suuntaamaan katseensa valmentajamarkkinoille, kun viimeiset puolitoista kautta joukkuetta luotsannut Ray Ailus ei käytä sopimusoptiotaan. Kataja etsii näin ollen sekä ykkös- että kakkosvalmentajaa, kun myös Antti Hurri muuttaa pois kaupungista opintojensa päättyessä.
 
Apuvalmentaja Hurrin paluu kotikonnuilleen Kouvolaan oli seuran tiedossa, mutta Ailuksen maanantaina ilmoittama päätös tuli seurajohdolle pienoisena yllätyksenä.
 
- Asioista oli Rayn kanssa alustavasti keskusteltu, mutta hän ei sitten lopulta halunnutkaan jäädä meille, kommentoi tilannetta joukkueenjohtaja Jukka Törmälä.
 
Törmälä sen enempää kuin Katajakaan ei kuitenkaan koe tilannetta ylitsepääsemättömän vaikeaksi, vaikka työtaakka seurassa oletettavasti lisääntyykin.
 
- Tällaista sattuu niin koripallossa kuin muussakin työelämässä, ei tämä sen kummempaa ole. Uuden coachin etsintä on jo käynnissä, joukkueenjohtaja kertoo.
 
Ray Ailus otti valmennuspestin vastaan Joensuussa tammikuussa 2008. Kataja sijoittui samana keväänä vaikean Korisliiga-kauden päätteeksi vasta kymmenenneksi, mutta päättyneellä kaudella joukkue palasi takaisin mitalikantaan.
 
SM-hopea on Ailukselle ensimmäinen mitali miesten päävalmentajana. 36-vuotiaan Helsingin NMKY -kasvatin toinen suuri meriitti on valinta vuoden Korisliiga-valmentajaksi v. 2005 (Turun Aura-Basket).
 
Katajaa Ailus ohjasti kausien 2007-09 aikana kaikkiaan 73 pääsarjaottelussa. Näistä joukkue voitti 46 eli voittoprosentikseen saadaan erinomainen 63,0.
 
> Ray Ailus kommentoi päättynyttä kautta Karjalaisen K5-netti-TV:n haastattelussa 16.5.
 

< Takaisin | Sivun alkuun