kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2004-05

3.9.2004


Takamies Llewellyn Smalley ja Kataja sopimukseen, sentteri Trevor Gaines testattavaksi

SM-sarjaan valmistautuva Joensuun Kataja alkaa olla kokoonpanonsa puolesta lähes valmiina. Reilun viikon testattavana ollut amerikkalaistakamies Llewellyn "Lou" Smalley (31 v./183 cm/80 kg) vakuutti otteillaan ja sai työpaikan joukkueessa. Eilen kaupunkiin saapui toinen amerikkalaispelaaja, sentterikokelas Trevor Gaines (23 v./200 cm/100 kg).
 
Llewellyn Smalley / Copyright © ABC Dornbirn Lions
Lou Smalley on Katajassa neljä kautta pelanneen ystävänsä ja nykyisen pelaaja-agenttinsa Clifton Jones´n tapaan kotoisin Havaijilta, jossa edusti vuosina 1994-98 Hawaii Pacific -yliopistoa. Hänellä on takanaan pitkä ammattilaisura, joka alkoi kaudella 1998-99 Itävallan kakkostasolla, ABC Dornbirn Lions -joukkueessa. Tämän jälkeen mies on pelannut Euroopassa Italian kakkostasolla (Snaidero Udine), Turkissa (Altayspor Izmir) ja viimeksi loppukaudesta 2001-02 Ranskan kakkosliigassa (Association Sportive Golbey-Epinal). Tämän vuoden puolella Smalley on pelannut NABL (The National Alliance of Basketball Leagues) -liigaa USA:ssa Hawaii Chiefs -joukkueessa.
 
Vietettyään kaksi edellistä koripallokautta ilman kunnollista ammattilaissopimusta takamies on Suomeen tulosta luonnollisesti mielissään.
 
- Tämä on minulle ikään kuin uusi alku pelaajaurallani. Olen kuullut agentiltani Cliftonilta Joensuusta pelkkää hyvää - sekä Katajan organisaatiosta että täällä asuvista ihmisistä.
 
Valmentaja Timo Heinosen mukaan mahtavan ponnistusvoiman omaava Smalley on sopeutunut joukkueeseen erittäin hyvin.
 
- Huolimatta nopealla aikataululla tapahtuneesta liittymisestä joukkueeseemme Vantaan-turnauksessa Lou osoitti heti kykynsä. Hän on etenkin joukkuepelaaja.
 
Amerikkalaistakamiehen liittyminen Katajaan Lappeenrannan Namikan riveistä ei sujunut aivan kitkatta, sillä Lappeenrannassa testattavana ollut Smalley teki siirtonsa Joensuun eduksi yllätyksenä LrNMKY:lle.
 
- Olin ensin viikon Namikan testissä. Kun kysyin sopimuksesta, sitä ei haluttu vielä tuolloin tehdä. Kun toinenkin testiviikko oli kulunut, minulle tarjottiin koko alkavan syyskuun ajan kestävää uutta testisopimusta. Koska tarvitsin työtä, lähdin katsomaan, josko Katajalla olisi tarjota jotakin hieman nopeammalla aikataululla.
 
Koripalloilija Llewellyn Smalley
 
Syntynyt 28.11.1972 (Shrevport, Louisiana)
 
Pelaajaura:
1994-98 Hawaii Pacific University (NAIA)
1998-99 ABC Dornbirn Lions (Itävallan kakkosliiga)
1999-00 Snaidero Udine (Italian kakkosliiga)
2000-01 Egepen Altay Izmir (Turkki) 
2001-02 Golbey-Epinal (Ranskan kakkosliiga)
2003-04 Hawaii Chiefs (NABL, USA)

Trevor Gaines / Copyright © Eurobasket
Sentteri Trevor Gaines pelasi yliopistokoripalloa 1998-02 Vermont´n yliopistossa Catamounts -joukkueessa. Hänen yliopistouransa oli menestyksekäs: Catamounts-historiassa mies sijoittui kaikkien aikojen levypallotilastossa kolmanneksi ja 13. sijalle pisteissä. Yliopistouran levypallokeskiarvollaan 11,0 hän saavutti USA:n kaikki osavaltiot huomioiden sijan 7.
 
Ammattilaisuran Gaines aloitti kaudella 2002-03 Luxemburgissa Musel Pikes -joukkueessa. Tahti oli pisteiden ja levypallojen valossa hurjaa, sillä pisteitä mies paukutti n. 30/ottelu ja levypalloja näppeihin tarttui n. 20/ottelu. Viime kausi meni eurooppalaisnäkökulmasta hieman eksoottisemmassa paikassa, kun tie vei Etelä-Koreaan SK Knights -joukkueeseeen.
 
- Etelä-Korea oli hyvä ja mielenkiintoinen kokemus, etenkin kulttuurinsa puolesta. Heidän koripalloliigansa, joka oli huomattavasti kovempi kuin Luxemburgissa, oli erittäin ammattimaisesti organisoitu.
 
Gainesin tilastot Etelä-Koreassa olivat 14 pistettä ja 12 levypalloa ottelua kohden. Katajassa mies on aluksi kahden viikon koeajalla.
 
Koripalloilija Trevor Gaines
 
Syntynyt 23.11.1980 (Farmington Hills, Michigan)
 
Pelaajaura:
1998-02 The University of Vermont  
2002-03 Musel Pikes, Luxemburg
2003-04 SK Knights, Etelä-Korea
Yliopistotilastoja:
 
Vermont Basketball - Year by Year >>
University of Vermont, Final Men´s Basketball Stats
- 2001-02 >>
- 2000-01 >>
 
Katajan seuraavat harjoitusottelut pelataan viikon kuluttua Tallinnassa, missä on luvassa kolme kovaa koitosta paikallisia mestaruussarjajoukkueita vastaan. Jussi Määttänen on varmuudella sivussa tositoimista ainakin kolme viikkoa selkävaivojen vuoksi.
 
Katajan sopimuspelaajat 2004-05: Lasse Aavamäki, Jouni Eho, Mika Haakana, Petri Jaakkola, Juha Kananen (A-jun.), Janne Kinnunen (A-jun.), Sami Laaksonen, Jussi Määttänen, Teemu Siitonen, Llewellyn Smalley (USA), Ville Vesala.
 
Karjalainen 4.9.2004:
"Kataja vahvistui kahdella amerikkalaispelaajalla" >>
 


< Takaisin | Sivun alkuun