kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2000-01

Karjalainen 28.4.2000


Kataja hankki Aleksei Petrovin

Joensuun Kataja vahvistaa koripallojoukkuettaan yli kaksimetrisellä venäläisellä Aleksei Petrovilla. Seura solmi kaksivuotisen pelaajasopimuksen Petroskoissa koripallo-oppinsa saaneen Petrovin kanssa.
 
Seuran tuorein pelaajavahvistus on lukenut Petroskoin yliopistossa koripallovalmentajaksi. Kataja yrittää etsiä hänelle Joensuusta jatko-opiskelupaikan.
 
- Ajatuksissani on hakea Suomen kansalaisuutta lähitulevaisuudessa, Petrov vahvistaa.
 
203-senttinen ja 25-vuotias Petrov on pelannut Suomessa neljä vuotta. Hän on edustanut I divisioonassa HoNsU:a ja Jyväskylän Weikkoja.
 
Viime kaudella Petrov tehtaili JyWen paidassa 15,9 pistettä ja 6,9 levypalloa ottelua kohden. Molemmat keskiarvot riittivät I divisioonassa 20 parhaan joukkoon.
 
- Aleksei sopii pitkään Suomessa pelanneena erittäin hyvin siihen kokonaisuuteen, jota haemme. En laske häntä puhtaasti ulkomaiseksi pelaajaksi, Katajan valmentaja Timo Heinonen iloitsee uusimmasta tulokkaastaan.
 
Pituutta ja taitoa
 
Petrovin rooli aiemmissa joukkueissa on ollut ratkaisija. Pelkäksi korintekijäksi häntä ei kuitenkaan Joensuuhun hankittu.
 
- Haimme joukkueeseen pituutta ja taitoa. Petrovin rooli ei ole aiempien vuosien kaltainen. Toivomme saavamme Alekseista hyvän joukkuepelaajan, joka pitkänä miehenä pystyy pelaamaan kauempanakin korista, Heinonen visioi.
 
Petrovin lisäksi Katajalla on pelaajasopimukset Jukka Toijalan, Janne Valtosen, Kimmo Tolvasen, Lasse Aavamäen, Mikko Kyrön ja Erno Kantelisen kanssa.
 


< Takaisin | Sivun alkuun