kataja basket club / ottelut / miesten edustusjoukkue
< Takaisin

15.11.2014


Salon Vilpas Vikings - Kataja Basket 75-82
(21-25, 19-23, 20-20, 15-14)


Robert Arnoldilla oli vaikea ilta, mutta Ken Hortonin (vas.) ranne oli tulikuuma.
Kuva: UrheiluUutiset.com/Ossi Lindberg.

 
Alkuasetelmat:
Katajalle Korisliigan runkosarjan ensimmäisen neljänneksen viimeinen ottelu (10/40). Alla kuusi peräkkäistappiota (saldo kaikkiaan 3-6) ja sijoitus liigassa valunut yhdeksänneksi.
Sijalla kahdeksan oleva Vilpas (3-5) on kaatanut Salohallissa Seagullsin, Kobrat ja viikko sitten Hongan. Ainoan kotitappion se on kärsinyt Kouvoille.
Kataja pääsee lähtemään otteluun parhaalla kokoonpanoillaan, Vilppaalta puuttuu Samu Kaaresvirta (vaikka pöytäkirjaan merkitäänkin).
 
Ratkaisu:
Tappioputki katkeaa pääosin kaksikon Teemu Rannikko - Ken Horton hurjaan heittopeliin sekä alun haparoinnin jälkeen toimimaan saatuun korinaluspuolustukseen. Vilpas hallitsee ensi jaksolla ilmatilaa Juan Pattillon ja William Walkerin johdolla mielin määrin, mutta alkaa sittemmin hakata päätään Katajan sumputtamaan kolmen sekunnin alueeseen. Lopullisen niitin iskee Horton kaaren takaa (kolmoset tänään 6/8) ja aika monen heittonsa suhteen saavat salolaiset katsella pelin jälkeen pitkään peiliin, sillä haastamisensa puuttuu täysin. Katajan voittoa ei lopulta uhkaa edes Robert Arnoldin täydellinen off-ilta.
 
Avainpelaajat:
Rannikon (36 minuuttia: 21/2/6 syöttöä/1 menetys/2 riistoa/teholuku 23/plus-miinus -luku +3) pisteistä 15 syntyy ennen taukoa (40-48) ja jäätävä heittopelinsä vauhdittaa Katajan lähtökiihdytystä. Pelinjohtonsa on myös maininnan arvoista, kuten lähes aina. Puolustaakin hän jaksaa masentaen salolaisia varsinkin muutamilla oikea-aikaisilla sijoittumisillaan. Horton (37 min: 29/11/2 tor./teholuku 33/+10) paitsi että iskee uuden Korisliigan piste-ennätyksensä uurastaa totutusti irtopalloissa ja Vilppaan heittojen haastamisessa. Tyylikkään pelaajan hieno näytös. Iso kalusto Tommi Huolila (19 min: 12/5/1 tor./teholuku 13/+7) - Tom Knight (20 min: 11/9/4 tor./teholuku 19/+7) pääsee myös plussalle. Huolila on tutun yritteliäs ja jälleen monessa mukana. Knightin tekemiset etenkin liigassa ovat viime aikoina olleet monella suurennuslasin alla. Tänään mukana on muutamia heikkojakin suorituksia, mutta paikkansa hän kyllä täyttää. Jesse Niemi (24 min: 2/2/3 s./teholuku 5/+18) parantaa loppua kohden pelaten vahvaa puolustuspeliä. Sarjan pisteykkönen Arnold (36 min: 5/7/2 s./3 menetystä/pelitilanneheitot 1/8 / teholuku 3/+8) sen sijaan kärsii tänään ns. tilastotappioillan eikä oikein mikään onnistu.
Vilppaasta Jukka Kataja (15/3/3 s./2 riis./teholuku 18/-17) pelaa tavoilleen uskollisena eleettömän tyylikästä ja monipuolista peliä. Takamiesten Darren Duncan (10/6/7 s./5 men./pelitilanneheitot 4/16 /-14) ja Sami Ikävalko (1/1/2 s./1 men./-11) peli hajoaa henkilökohtaisten korintekoyritysten epäonnistumisten myötä eikä Rannikonkaan paimentaminen oikein suju. Pattillo (19/15/2 riis./teholuku 24/-10) ja Walker (22/9/2 riis./1 tor./teholuku 25/-10) katoavat todella kovista tilastoistaan huolimatta oudosti kuvasta silloin kun suurin vastuu pitäisi kantaa, mutta ei heitä voi tappiosta syyttää. Vesa-Pekka Laineen (8 min: 3/1/1 tor./+16) plus-miinus -tilastolukema on hämmentävän kova.
 
Muuta:
Penkiltä eniten peliaikaa kirjauttava Petri Virtanen (10 min: 0/1/1 s./1 riis./+-0) saa aloitusviisikon ulkopuolelta ainoana edes jollakin tapaa hyökkäyspelistä kiinni kentälle päästessään. Toki Marius van Andringa (5 min: 2/1/+2) käyttää heittopaikkansa juuri niin rohkeasti kuin pitääkin ja taistelee puolustuksessa kovasti, mutta tänään ongelmakseen koituvat hänelle tuomitut virheet (4).
 
Päävalmentaja Pekka Salmisen kommentit:
- Niin monta kertaa ollaan oltu lähellä hyviä joukkueita vastaan, myös EuroChallengessa... Tänään onnistuimme.
 
- Paikkapuolustuksessa teimme edelleen joitakin virheitä mistä Vilpas rankaisi pari kertaa. Sotkimme puolustusta ja saimme Vilppaan lyömään päätään seinään.
 
- Jesse (Niemi) teki tunnustelujen jälkeen nyt väkevän paluun, Tommi (Huolila) oli todella kova ja Tomkin (Knight) onnistui, neljä torjuntaa on hyvä määrä.
 
- Ken (Horton) ratkaisi ottelun lopullisesti meille jäätävillä heitoillaan.
 
Seuraava ottelu:
Legendaarisen portugalilaisen Benfican koripalloilun edustusjoukkue saapuu tiistaina Joensuuhun. EuroChallengessa haetaan paitsi (molemmilta) vielä puuttuvaa avausvoittoa myös asetelmaa kolmeen viimeiseen alkulohko-otteluun.
 
> Ottelutilasto ja valmentajakommentteja (Korisliiga.fi)


< Takaisin | Sivun alkuun