kataja basket club / ottelut / miesten edustusjoukkue
< Takaisin

16.12.2014


Sport Lisboa e Benfica (POR) - Kataja Basket 107-82
(24-23, 29-13, 25-21, 29-25)

Alkuasetelmat:
FIBA EuroChallenge 2015 -alkulohkon viimeinen, kuudes ottelu. Kataja Basket hakee jumbofinaalissa edelleen avausvoittoaan yhden voiton (Joensuussa) pelannutta Benficaa vastaan tämän kotikentällä Lissabonissa. Tästä alkulohkosta (E) 16 parhaan joukkoon tulevat etenemään ranskalainen JSF Nanterre sekä belgialainen Belfius Mons-Hainaut.
Katajan kokoonpanossa ei ole muutoksia, Tommi Huolila ja Kalle Naapi ovat edelleen sivussa. Benficalta huilaa on kokenut kaksikko, kapteeni Diogo Carreira sekä Carlos Andrade.
 
Ratkaisu:
Kataja ei saa kahdelta avainmieheltään tänään riittävää panosta ja varsinkaan tällä tasolla joukkue ei sitä kestä etenkin kun isosta päästä sivussa on Tommi Huolila. Ken Hortonin ja Robert Arnoldin ajatukset ovat ratkaisevilla kahdella ensijaksolla jossakin aivan muualla kuin tässä ottelussa ja Benfica karkaa.
Täysin ei tappio toki edellä mainittujen amerikkalaistemme piikkiin mene, sillä Katajan peli hajoaa hyvän alun jälkeen kokonaisuutena aivan palasiksi. Hyökkäyksen liike loppuu ja puolustuksesta tulee reikäjuustoa. Joka ikisen kerran kun Tom Knight on vaihdossa, Benfica nostelee helppoja koreja aivan alta ja jos taas perimeter-puolustus pitää ja ajo korille saadaan estettyä, isännät heittävät kolmosen pussiin. Jobey Thomas, joka ei ilmeisesti sittenkään tehnyt kaikkiin pelaajiimme riittävää vaikutusta Joensuussa (tuolloin 32 pistettä, kolmoset 7/10), askartelee ottelupakettiin heti tauon (53-36) jälkeen liian helposti ilmaan saamillaan kolmosilla vielä kauniit, jouluiset narut.
 
Avainpelaajat:
Joensuussa umpijäässä ollut Ronald Slay (tänään 24/5/2 syöttöä/plus-miinus -luku +16) saa nyt hyvityksen nousemalla ottelun ratkaisijaksi. Ensimmäisen 20-minuuttisen hyvä heittopeli läheltä ja etenkin kaukaa on melkoinen yllätys pohjustaen lopputulosta. Kolmosensa olivat osuneet ennen tätä iltaa 2/14, tänään hän osuu kahdella ensijaksolla 3/4. Joao Soares (9/4/+12) nostaa hänkin osakkeitaan edellisestä kohtaamisesta. Joensuussa 8 minuutissa yhden levypallon saalistanut laituri on kovassa iskussa hänkin ennen taukoa. 17. minuutilla tuomitut peräkkäiset kaksi epäurheilijamaista virhettä (Teemu Rannikkoa vastaan) päättävät pelinsä hieman harvinaislaatuisesti. Seth Doliboa (14/10/+24) ja Thomas (23/5/9 s./2 riistoa/+17) saavat molemmat heittotaitoonsa nähden aivan liikaa tilaa ja jälki on Katajan kannalta murheellista katsottavaa.
Katajasta puhtaat paperit saavat Knight, Rannikko, Garrius Holloman ja Marcel Moore. Knightin (19 minuuttia: 4/6/-4) merkitys joukkueelle maalatun alueen tukkijana on nähtävissä paitsi silmillä, myös plus-miinus -lukemastaan -4, joka on vain 3 minuuttia pelaavan Jesse Niemen (0/0/-3) jälkeen joukkueen paras. Ihan jokaista häntä vastaan vihellettyä virhettä (täydet 5) ei Kataja-lasien läpi katsottuna haluaisi allekirjoittaa. Holloman (15/2/2 s./-20) taistelee kuten tapoihinsa kuuluu ja onnistuu jälleen niissä asioissa, joissa on hyvä. Sopimuksensa päättyy Katajassa sovitusti tähän ja hän jättää kuuden EuroChallenge-pelin jälkeen itsestään kaiken kaikkiaan varsin positiivisen kuvan. Ei varmastikaan taitavimpia Joensuussa käyneitä ulkomaalaispelaajia mutta täyttänee paikkansa myös valmennusjohdon mielestä. Kapteeni Rannikko (13/2/8 s./2 riis./-14) saa Soaresin ulosajosta johtuen kotikatsomon vihat niskaansa mutta konkari ei siitä hätkähdä vaan jopa parantaa peliään. Laatutyötä. Moore (9/1/2 s./-13) selättää nihkeän alun niskaansa tuoneen apinan ja iloittelee lopulta hyvin kenttää juosten mukavat pisteet. Arnoldin (16/2/4 s./-16) ja Hortonin (12/8/3 s./2 riis./-9) tilastoja ei sen sijaan kannata tänään liikaa tuijottaa.
 
Muuta:
Vaikka Kataja häviää esim. levypallot aivan pystyyn 45-24, ei Benfica tee ottelussa mitään ihmeellistä ja senkin vuoksi tästä eurokaudesta jää kuin jääkin katkera maku. 107 pistettäkin on suurin määrä millä europeleissä on näiden kolmen kauden aikana Katajan puolustusta rangaistu.
 
Pekka Salmisen kommentit:
- Kaikki kunnia Benficalle, mutta meidän 95 prosentin keskittyminen oli pääsyy tappioomme. Jos et ole henkisesti täysillä mukana, näin käy.
 
- Tappioista huolimatta pelasimme tässä sarjassa viisi erittäin hyvää ottelua.
 
Katajan seuraava ottelu:
Joulun jälkeen lauantaina 28. päivä kotikentällä tänään uuden vahvistuksen kiinnittänyttä Namika Lahtea vastaan.
 
> Ottelutilasto (FIBAEurope.com)


< Takaisin | Sivun alkuun