kataja basket club / ottelut / miesten edustusjoukkue
< Takaisin

16.10.2013


Salon Vilpas Vikings - Kataja Basket 72-80
(19-33, 18-16, 14-12, 21-19)

Alkuasetelmat:
Isännät (1 voitto, 2 tappiota) kohtaavat pitkältä idästä saapuvat vieraat (2-2). Mikhail Torrancen (18,7 pistettä, 6,0 levypalloa, 4,3 syöttöä) vauhdittaman Vilppaan pelissä oli edelliskierroksella Espoossa runsaasti hyviä elementtejä, mutta paketti hajosi lopussa. Kataja, joka sai peliään kotiavauksessa uomiinsa Antti Kanervonkin paluun myötä, saa olla varmasti tarkkana salolaisten juoksupelin kanssa.
Vesa Mäkäläinen ja Johannes Lasaroff jatkavat sairastuvalla, Vilpas pääsee lähtemään matsiin täydellä miehistöllä.
 
Ratkaisu:
Kataja hankkiutuu hyvällä sykkeellä 6,5 minuutissa turvalliseen 10 pisteen johtoon ja ero pysyy suunnilleen samana aina päätösjakson alkuun. Salo rynnii tuolloin väkevästi nousten 6-0 -runin turvin tilanteeseen 57-61. Jukka Toijala komentaa ryhmänsä aikalisälle, jolta Kataja tulee peliin vahvasti: joukkue onnistuu molemmissa päissä kenttää ja kuittaa Vilppaalle 0-7 -nykäisyllä tilanteeksi 57-68 eivätkä isännät tästä enää toivu.
 
Avainpelaajat:
Tasaisesta Katajasta parhaiten onnistuvat Teemu Rannikko (13/4/3 s./+9), hyvin puolustanut Juho Lehtoranta (10/2/2 s./+11), Mike Morrison (14/9/2 tor./+12), jonka vapaaheittopeli (2/8) tosin jättää reilusti parannettavaa, sekä ratkaisuhetkillä vaihteeksi kuivaa ruutia kanuunaansa saava Renaldo Major (12/7/3 s./2 tor./+5 / pelitilanneheitot 6/16, vapaaheitot 0/2).
Vilppaasta takamies Eero Lehtinen (17/7/3 riis./+2) pelaa tasaisen hyvin hakien mm. kentän suurimman hyökkäyslevyrimäärän, 6 kappaletta. Laituri Joseph Harris (20/6/2 s./-8) ja sentteri James Padgett (15/10/3 s./2 tor./-8) pelaavat myös tehokkaasti, mutta takamies Mikhail Torranceen (5/4/3 s./-6 / pelitilanneheitot 1/11) ja samalla isoon osaan Vilppaan hyökkäyspeliä Kataja saa tänään mukavasti otetta.
 
Muuta:
Vilpas hakee puoliaikaan mennessä hirvittävät 14 irtopalloa Katajan korilta (koko ottelussa 22, Katajan hyökkäyslevyrit vastaavasti 20), mutta kun vieraat onnistuvat nousemaan mukaan levypallotaisteluun ja voittavatkin sen (43-46) eikä isäntien heittopeli ole parasta mahdollista (kakkoset 40, kolmoset 22 %; Katajalla 56 ja 27 %) pysyy Kataja kuskin paikalla loppuun saakka.
 
Päävalmentaja Jukka Toijalan kommentit:
- Peliin tuli hyvin keskittynyt Kataja. Eka kymppi oli erityisen hyvää tekemistä, aiheutimme Salolle paljon ongelmia.
 
- Salo toki paransi peliään ja tappeli voitostakin, kun meiltä toisella puolikkaalla ote vähän katosi. Kasasimme pakettimme päätösjakson aikalisällä ja se, miten tulimme sitten takaisin peliin oli jotain mikä tapahtui ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Onnistuimme puolustamaan hyvin ja käänsimme tilanteen eduksemme.
 
- Juho (Lehtoranta) oli erinomainen puolustaessaan pelintekijä Torrancea, Renaldo (Major) ja Antti (Kanervo) tuurasivat hyvin. Kokonaisuutena se miten puolustimme Vilppaan palloscreenit, oli yksi ottelun ratkaisuista.
 
- Vaikka Renaldolla oli tänään vaikeaa, hän käytännössä ratkaisi ottelun. Uskon, että aika tekee kohdallaan työtä joukkueen eteen.
 
- Kaiken kaikkiaan todella erikoinen ottelu tilastojen valossa, esimerkiksi hyökkäyslevypallojen osalta. Kaikki tietävät, että Salohallissa pallo pomppii raudoista kauas ja myös pienet miehet hakevat kohtuullisesti levyreitä. Salo on tähän mennessä ollut liigan paras hyökkäysleyrijoukkue, mutta lukemista huolimatta pystyimme mielestäni vastaamaan tähän taisteluun. Olen kohtuullisen tyytyväinen, sillä vääntö oli kovaa, taistelimme, eikä kaikkea voi saada.
 
- Vilpas on iso joukkue tällä kaudella, joten kaikilla jengeillä tulee olemaan kova haaste kanssaan.
 
- Kun nämä vieraspelit nyt hetkeksi päättyvät, voi kaiken matkustamisen jälkeen sanoa, että suunta on hyvä.
 
Katajan seuraava ottelu:
Jo perjantaina 18.10. LähiTapiola Areenalla edelleen historiansa ensimmäistä voittoa Joensuusta hakevaa Kauhajoen Karhu Basketia vastaan.
 
> Ottelutilasto (Basket.fi)


< Takaisin | Sivun alkuun