kataja basket club / ottelut / miesten edustusjoukkue
< Takaisin

19.11.2013


Kataja Basket - Zorg en Zekerheid Leiden (NED) 77-63
(25-19, 17-17, 14-16, 21-11)

Antti Kanervon ranne oli tiistaina tulikuuma: 21 pistettä.
Kuva: Kuvanmaailma/Vesa Kuukka.

 
Alkuasetelmat:
FIBA EuroChallenge 2014 -alkulohkon III kierroksen ottelu, lohkossa G vastakkain voitoton (0-2) vierasjoukkue ja saldolla 1-1 matsiin lähtevät isännät. Molemmilla alla voitokkaat kenraalit kotimaidensa liigoissa lauantaina.
Katajalta puuttuu edelleen Vesa Mäkäläinen, muuten joukkueet pääsevät lähtemään otteluun parhailla kokoonpanoillaan.
 
Ratkaisu:
Ottelu on kolmannen jakson alussa kääntymässä lopullisesti Katajalle sen johtaessa 26 minuutin kohdalla 56-43, mutta Leiden on toista mieltä. Se vetää Katajan menetysten turvin (koko ottelussa peräti 23) seuraavan neljäminuuttisen 9-0 ja nousee iskuetäisyydelle (56-52). Lopullisen ratkaisun arkkitehti on muuten hieman normaalia vaisumman matsin pelaava Teemu Rannikko (6/3/3 s./kentän paras plus-miinus -lukema yhdessä Juho Nenosen kanssa, +18), joka lukee päätösjakson alussa (tilanne 58-54) hollantilaisten puolustusta mestarillisesti. Hän luopuu nopeasti pallosta ja käskyttää hyökkäyskuvion samalla kun pelaa itsensä takuuvarmaan heittopaikkaan. Pallo pelataan Rannikolle eikä Leidenin Whit Holcomb-Faye (14/3/3 s./2 riis./-13) voi muuta kuin rikkoa. Virhe on selkeästi ns. epäurheilijamainen, josta seuranneista vapaaheitoista kapteeni upottaa molemmat. Kun Kataja iskee vielä ylimääräisestä pallonhallinnasta kakkosen, rusahtaa Leidenin selkäranka lukemien 62-54 myötä lopullisesti.
 
Avainpelaajat:
Iso ilonaihe on nähdä Antti Kanervolta (21/3/+9) pitkästä aikaa samanlaisia otteita mihin mm. viime kaudella totuttiin. Tänään heittäjä on tulikuumana kaikki 18 peliminuuttiaan upottaen kuusi kahdeksasta heitostaan (kolmoset 5/6). Vapaaheitoista kaikki neljä osuvat eikä kentän parhaasta jää epäselvyyttä. Juho Nenosen (7/2/+18) henkilökohtainen startti on musta, mutta laituri kasaa itsensä loistavasti ollen pääarkkitehti kolmannen jakson alussa, jolloin Kataja vie reilun kolmeminuuttisen 9-0. Mike Morrison (14/9/3 s./1 tor./+13) heittää vain kerran ohi ja puolustaa siinä sivussa Leiden-virkaveljen Joshua Duinkerin (4/6/2 riis./-25) hiljaiseksi. Renaldo Major (14/4/3 riis./2 tor./+4) iskee tasaisin väliajoin ja tänään aktiivisuutensa palkitaan 9 vapaaheitolla, joista amerikkalainen naulaa sisään 8.
Leidenin selkeä ykkösnimi on maajoukkuelaituri Worthy de Jong (20/4/2 riis./-6). Profiilinsa puolesta ehkä enemmän korkeushyppääjää kuin koripalloilijaa muistuttava kaveri on alusta loppuun vaarallinen viimeistellen tarkasti joka puolelta. Amerikkalaistakamies Holcomb-Fayen peli sekoaa EU-virheensä myötä eikä hän sen jälkeen kykene auttamaan joukkuettaan. Maajoukkuetakamies Sean Cunningham (9/1/3 s./3 riis./-11) ei heittopelinsä takkuillessa yllä parhaalle tasolleen.
 
Muuta:
Leiden juoksee Katajan menetyksistä parisenkymmentä pistettä, mikä on huomattava määrä kohtuuvähäkorisessa ottelussa. Toisaalta se kertoo Katajan hyvästä 5 vs. 5 -puolustuksesta ja päävalmentaja Toijala antaakin ottelun jälkeen ryhmälleen kehuja nimenomaan puolustuspään-tekemisistä.
Leiden jatkaa surkeaa EuroChallenge-kaukoheittopeliään viskomalla kolmoset 3/14 (21 %). On fakta, että tällä tasolla on osuttava toiseenkin päähän, mikäli mielii pelata voitosta. Kolmen matsin jälkeen tilastot kertovat karusti, että hollantilaisten hyökkäyspeli ei ole toiminut riittävän hyvin.
 
Katajan seuraava ottelu:
Korisliigan merkeissä perjantaina 22.11. kaukana Uudessakaupungissa.
 
> Ottelutilasto (FIBAEurope.com)


< Takaisin | Sivun alkuun