kataja basket club / ottelut / miesten edustusjoukkue
< Takaisin

5.11.2013


Kataja Basket - Cholet Basket (FRA) 76-70
(24-19, 22-9, 19-23, 11-19)

"Mike Mo" isännöi tiistaina suureen ääneen ja Choletin pojat kuuntelivat.
Kuva: Kuvanmaailma/Vesa Kuukka.

 
Alkuasetelmat:
FIBA EuroChallenge 2014 -avausottelu. Kataja Basket (Korisliigassa 6 voittoa, 3 tappiota) saa vastaansa lohkon ennakkosuosikin, viime kaudet eurosarjana pykälää kovempaa Eurocupia pelanneen ranskalaisjoukkueen (Pro A:ssa 4 voittoa, 1 tappio).
Miljoonamiehistö on matkassa parhaalla kokoonpanollaan, Kataja joutuu edelleen tulemaan toimeen ilman Vesa Mäkäläistä. Brian Greene on kaikeksi onneksi toipunut pelikuntoon.
 
Ratkaisu:
Isännät ovat todella valmiita pelaamaan eivätkä käytä turhaan aikaa nimekkäiden vastustajien tekemisten seurailuun. Kun nopeasti käy selväksi, että ranskalaisten ennakkoon pelätystä urheilullisuuden sävyttämästä nopeasta pelistä ei ole tietoakaan, kelpaa Katajalle kuskin paikka. Kapteeni Rannikko (7/2/9 s./plus-miinus -luku kentän paras, +8) ottaa ohjat ja piiskaa joukkueensa kirjaimellisesti näillä leveysasteilla ennennäkemättömään hurmokseen, jota sävyttävät lukuisat highlight-tason suoritukset sekä armoton taistelu. Parhaimmillaan kotijohto on 3. jakson alussa ällistyttävät 20 pistettä (48-28) ja kapteenin kädestä on lähtenyt tuolloin kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Jukka Toijala vie kollegaansa Jean-Manuel Sousaa kuin entistä Gallian kukkoa - sen verran pahasti on Cholet-päävalmentajan tiimiltä jäänyt scouttiläksyt tekemättä. No, tämän illan jälkeen ainakin elämänsä ottelun raatavan Mike Morrisonin (22/6/3 tor./+4) vasenkätisyys lienee alleviivattu.
 
Avainpelaajat:
Edellä mainitun tutkaparin ohella ison yksittäisen plussan saa Renaldo Major (14/5/1 tor./+3). Jostakin syystä vasta nyt häneltä nähdään taisteluilme, jota yksi jos toinen on kaipaillut jo Korisliiga-otteluissa. Erittäin tehokasta haastamista, riittävän hyvää puolustamista ja sokerina pohjalla muutama kova kori, joita voi viimeinkin kehua "NBA-tason suorituksiksi". Kotimaisista Juho Nenosen (7/4/+5) panos ei enää yllätä. Rämäpäistä, tuloksekasta taistelua ja hyökkäyspään liikkeitä, jotka kertovat miehen menevän edelleen kovaa vauhtia eteenpäin peliurallaan. Nyt ei muuta kuin peukut pystyyn, jotta laituri kestää ehjänä koko kauden! Petri Virtanen (7/1/-4) tuo takalinjoille tarpeellista energiaa Rannikon huilatessa, saman tekee Sami Lehtoranta (4/2/+6) Morrisonin tuuraajana. Antti Kanervon (6/1/+4) ja Juho Lehtorannan (7/5/2 riis./+2) avut ovat puolustuspäässä, missä molemmat tikkaavat väsymättä ranskalaistakamiesten päällystakkeina. Brian Greene (2/2/2 s./+3) on tuoreena tulokkaana, lievän loukkaantumisen jäljiltä ainoana paikka paikoin aavistuksen ulkona pelistä, mutta potentiaalinsa on silmiinpistävää.
Choletin peliä pyörittävä kaksikko John Cox (9/0/6 s./2 riis./-5) - Terrell Stoglin (17/2/5 s./+-0) osoittautuu ennakko-odotusten mukaisesti taitavaksi, mutta minkäänlaiseen dominointiin herrat eivät missään vaiheessa yllä. Sentteri Claude Marquis (14/4/+5) on vahva kuin härkä, mutta Katajan joukkuepuolustus saa häntä riittävästi kuriin silloin, kun Morrison vetää henkeä. Rudy Jomby (11/7/+-0) on täysin yllättäen ainoa vieras, joka osuu tarkasti kolmen pisteen viivan takaa. Pelätty Lamayn Wilson (4/6/-11) räkii kaikki kuusi pommiaan ohi kohteen eikä esim. Stoglinin kuudesta kolmosesta osu kuin siedettävät kaksi.
 
Muuta:
Katajan taistelusta ja onnistumisista kertovat myös tilastot. Levypallot tasataan 32-32, samoin koriin johtavat syötöt 13-13. Suurin yllätys lienee kuitenkin, että vaikka kotisalissa pelataankin, kahden pisteen heittoprosentit ovat isännille selvästi 70-49 (21/30 - 20/41).
Cholet ilmoittaa välittömästi pelin jälkeen, että rookie-takamies Tyler Brown (tänään 4 minuuttia, 0/0/-8) korvataan kokeneemmalla Eric Chatfieldillä.
 
Katajan seuraava ottelu:
Perjantaina 8.11. LähiTapiola Areenalla, jolloin Korisliigassa kohdataan Namika Lappeenranta.
 
> Ottelutilasto (FIBAEurope.com)


< Takaisin | Sivun alkuun