kataja basket club / ottelut / miesten edustusjoukkue
< Takaisin

10.12.2013


Kataja Basket - Bakken Bears (DEN) 66-68
(19-17, 18-18, 12-22, 17-11)

Alkuasetelmat:
FIBA EuroChallenge 2014 -alkulohkon 5. kierroksen ottelu. Lohko G:n toiseksi viimeinen kierros ja isännillä edessään käytännössä "pakkovoitto-ottelu". Jatkoon menoa laskeskeltaessa varminta olisi, että tanskalaiset kaadettaisiin vähintään 12 pisteellä, jolloin joensuulaiset sijoittuisivat mahdollisessa tasapistetilanteessa näiden edelle kärsittiinhän vieraspelissä 11 pisteen tappio (90-101). Häviö tänään sen sijaan niittaisi hyvin todennäköisesti jatkohaaveet, sillä tällöin lohkokärki Cholet´n tulisi hävitä molemmat jäljellä olevat ottelunsa ja Katajan taasen voitettava päätöskierroksella ZZ Leiden Hollannissa.
Kataja lähtee otteluun ilman Vesa Mäkäläistä ja käytännössä loppukauden jalkaansa parantelevaa Jesse Niemeä. Bears pääsee lähtemään otteluun parhaalla kokoonpanollaan.
 
Ratkaisu:
Tanskalaiset toteuttavat hyperaktiivista, takamiehiä painostavaa konseptiaan kympin arvoisesti ja korin alla "maalivahti" Chris Christoffersen (15/12/3 s./3 tor./kentän paras plus-miinus -luku +11) hoitaa loput. Tässä yksinkertaisuudessaan ottelun avaimet. Aavistuksen syvemmälle analysoitaessa niin Teemu Rannikkoa (19/6/1 s./+3) kuin Petri Virtastakin (11/1/-4) pidetään huikean hienolla, loppuun saakka jopa ihmeellisen hyvin riittävällä energialla mahdollisimman pitkään irti pallosta. Kun pelintekijä lopulta saa pelivälineen haltuunsa, ei aikaa oman pelin toteuttamiselle enää juurikaan hyökkäysajan puitteissa ole. Jos ja kun Kataja pääsee korintekopaikkaan lähemmäs maalia, peittää 218-senttinen mutta todella liikkuva Christoffersen ilmatilan tehokkaasti.
Ottelun lopullinen ratkaisu on periaatteessa mainiota koripalloviihdettä Katajan taistellessa viimeiseen sekuntiin Anders Jakobsenin (7/1/5 s./3 riis./+7) liukastuessaankin, puoliksi istualtaan heittämän kakkosen (66-68) ja tämän jälkeen vielä 1,9 sekuntia sisältävän pelikellon kanssa, mutta niillä asioilla on turha jossitella. Bakken Bearsin voitto perustuu kokonaisvaltaiseen onnistumiseen ja loppu on mitä on. Selvästi parempi joukkue voittaa.
 
Avainpelaajat:
Vaikka Bearsin peli hivelee silmää nimenomaan kokonaisuutena, on Christoffersen tänään kentän hahmo. Aivan suvereeni esitys. Amerikkalaiskaksikko, todella nopea takamies Kenneth Barker (10/3/2 s./10 kertaa rikottu/+6) - Brandon Penn (16/14/-6) on sekin askeleen edellä Kataja-kollegoitaan Renaldo Majoria (0/6/2 s./2 tor./+2) ja Brian Greeneä (11/9/3 s./2 riis./1 tor./+1), joista varsinkin Majorin ilta hyökkäyspäässä on sysimusta. Nicolai Iversen (7/7/2 s./1 tor./+2) vakuuttaa Christoffersenin ja Penn´n ohella levypallotaistelussa (levyrit tanskalaisille 43-36) ja takamieskaksikko Jakobsen - Thomas Laerke (11/1/-7) saa hyökkäyspäässä juonesta kiinni Katajan kannalta täysin väärään aikaan - silloin, kun ottelua lopullisesti ratkotaan.
Katajasta Teemu Rannikko onnistuu alusta loppuun kovassa puristuksessa mainiosti. Kokemus todellakin näkyy tänään. Kotijoukkueen pelin vaikeudesta kertoo omaa kieltään maestron syöttötilasto, johon kirjataan yksi merkintä. Petri Virtanen nostaa kovilla koreillaan joukkuettaan päätösjaksolla peliin mukaan ja Brian Greenen taistelu antaa Katajalle mahdollisuuden heittää paikasta jatkoajalle. Mike Morrison (10/3/2 s./3 tor./+8) yrittää kaikkensa, mutta Christoffersen on tänään todella paha taistelupari.
 
Muuta:
Ville Tuomisen joukkue on voiton myötä lähellä tehdä tanskalaista koripallohistoriaa, sillä paikka 16 parhaan joukossa on ennen illan toista ottelua ZZ Leiden-Cholet aivan käsien ulottuvilla ja konkretisoituu, mikäli Cholet voittaa.
 
Katajan seuraava ottelu:
Korisliigan merkeissä perjantaina 14.12. Tampereella, vastassa luonnollisesti Pyrintö.
 
> Ottelutilasto (FIBAEurope.com)


< Takaisin | Sivun alkuun