kataja basket club / ottelut / miesten edustusjoukkue
< Takaisin

26.2.2013


Kataja - Pinar Karsiyaka (TUR) 87-79
(27-19, 25-18, 19-21, 16-21)

Alkuasetelmat:
EuroChallenge 2013:n 16 parhaan joukkueen jatkolohkovaiheen (lohko I) viimeinen ottelu. Katajalla on vielä mahdollisuus kahdeksan parhaan pudotuspeleihin, mutta se edellyttää paitsi voittoa omasta ottelusta, myös Gaz Metan Mediaksen voittoa Romaniassa BK Ventspilsiä vastaan.
Karsiyaka, jonka jatkopaikka on varma jo ennen viimeistä ottelua, voitti Katajan Turkissa selvästi 89-70. Joensuuhun joukkue saapui ilman heittokonettaan, amerikkalaispelaaja Jon Diebleriä sekä Turkin maajoukkueessakin esiintyneitä Can Mutafia ja Caner Topaloglua. Kaksi ensinmainittua ovat varmuudella loukkaantuneita. Katajan riveistä puuttuu edelleen hiljalleen kuntoutuva Jerald Fields, jolle olisi toden teolla tarvetta juuri tänään.
 
Ratkaisu:
Kataja ottaa yli 60-vuotisen historiansa suurimman voiton kahdesta syystä: joukkueen latinki on ensiminuuteista lähtien aivan hirvittävä ja tänään energiat kanavoituvat täydellisen oikein. Joensuulaiset pelaavat kaksi ensimmäistä jaksoa -vastuksen taso huomioiden- kautta aikain parasta palloaan ja kun jatkopaikkansa jo varmistanut Karsiyaka ei ole aivan liikkuvimmilla jaloillaan liikenteessä, pääsee Kataja viemään peliä. Turkkilaiset pelästyttävät kotikatsomoa ensimmäisen kerran toden teolla vasta viimeisillä minuuteilla, kun se iskee oikein kunnolla voiton edestä saaden koko kentän paineellaan Katajan hetkeksi sekaisin. Eroa on kuitenkin riittävästi ja 2200 katsojaa pääsee faniryhmän johdolla juhlimaan 2000-luvun kovinta kotimaista palloilusaavutusta Gaz Metan Mediaksen kaadettua riemastuttavasti Romaniassa Ventspilsin.
 
Avainpelaajat:
Katajan paketti ja pelisuunnitelma toimivat kirjaimellisesti koko joukkueen ansiosta. Muutama nimi on silti nostettava esiin. Todellisen boostin ottelulle antaa kaksikko Jonte Flowers (26/6/5 riis./plus-miinus -luku +8) - Petri Virtanen (19/2/3 s./1 men./kentän paras plus-miinus -luku, +13). Kummatkin ovat alusta lähtien aivan liekeissä. Ensin mainittu iskee koreja joka puolelta, riistää palloja koko EuroChallenge 2013:n riistokuninkaan arvolle sopivasti ja puolustaa Karsiyaka-ykköspyssyä, Bobby Dixonia (18/6/3 s./4 men./-7), erinomaisesti. Pelitilanneheitot osuvat huikealla tarkkuudella 12/16. Virtanen on lämmittänyt ranteensa huolella kotikoreja varten - eikä turhaan. Pete uhkuu jälleen sellaista peli-intoa ja tarmoa, että samaan syssyyn olisi kolmosviivan takaa heitetty Karsiyakan ohella nurin vaikka koko Turkin maajoukkue (kolmoset 5/11=46 %). Laituri Dan Coleman (17/5/+9) on kolmas erityisen hyvin onnistuva yksilö kotijoukkueen riveissä. Käsi käy Flowersin tapaan läheltä ja kaukaa. Hän urheilee ylipäänsä niin kovalla tasolla, että toivoa sopii joukkueen pääsevän kanssaan sopimukseen saman tien vaikka koko loppukaudesta.
Karsiyakasta Dixon on totutun kova etenkin kaukoheittopelissään. Kun tilaa jää yksikin tuuma, 178-senttinen väkkärä kiskoo pallon naruihin samalla sekunnilla. Flowers saa joka tapauksessa hillittyä miehen pelintekoa huomattavasti. Iso laituri William Thomas (14/9/2 tor./-8) herää pelaamaan toden teolla vasta tauon jälkeen ja vääntää vastustamattomasti korin alta tukun kovia häkkejä. Toinen takamies Soner Sentürk (10/6/6 s./6 men./2 riis./+6) paitsi että pistää kiitettävästi tempoa pallolle sortuu myös vastapainoksi menetyksiin. Nigerian maajoukkuesentteri Abdul Aminu (11/2/-7) ei jaksa innostua pelistä enää alkupuoliskon jälkeen.
 
Muuta:
Kahdeksan parhaan puolivälieräsarjat alkavat 12.3. Kahdella voitolla neljän parhaan finaaliturnaukseen.
Peliparit ovat: BCM Gravelines Dunkerque (Ranska) – Kataja, Pinar Karsiyaka (Turkki) – Paris Levallois (Ranska), Krasnye Krylia (Venäjä) – Telekom Baskets Bonn (Saksa), EWE Baskets Oldenburg (Saksa) – BC Khimik (Ukraina).
Kataja matkaa ensimmäiseen otteluun Ranskaan. Joensuussa pelataan torstaina 14.3. ja sarja ratkeaa viimeistään kolmannessa kohtaamisessa Ranskassa tiistaina 19.3.
 
Lehdistötilaisuus (audio):
> Bobby Dixon, Karsiyaka
> Ufuk Sarica (päävalmentaja), Karsiyaka
> Petri Virtanen, Kataja
> Jukka Toijala (päävalmentaja), Kataja
 
Katajan seuraava ottelu:
Korisliigaa perjantaina Joensuussa. Vastassa mestarit, Nilan Bisons Loimaa.
 
> Ottelutilasto ja -raportti (FIBAEurope.com)


< Takaisin | Sivun alkuun