kataja basket club / ottelut / miesten edustusjoukkue
< Takaisin

29.1.2013


Pinar Karsiyaka (TUR) - Kataja 89-71
(29-20, 22-17, 21-13, 17-20)

Bobby Dixon/Pinar Karsiyaka. Copyright © TRTSpor.com.
 
Alkuasetelmat:
EuroChallenge 2013:n 16 parhaan joukkueen jatkolohkovaiheen (lohko I) kolmas ottelu, jonka jälkeen lohko on puolivälissä. Saldo tähän mennessä 1-1 eli huikea kotivoitto latvialaisesta BK Ventspilsistä ja kääntäen vähintään yhtä musertava viime sekuntien tappio Romaniassa Gaz Metan Mediakselle. Pinar Karsiyaka kuuluu koko EuroChallengen voittajasuosikeihin, minkä se on osoittanut mm. ylivoimaisella kotivoitolla Gaz Metanista ja vierasvoitolla Ventspilsistä.
Katajan kokoonpano on pitkästä aikaa lähestulkoon täysikuntoinen, ainoastaan Jerald Fields jäi Suomeen uutta polvioperaatiota varten. Karsiyakan riveissä ei ole merkittäviä poissaoloja.
 
Ratkaisu:
Kataja johtaa ottelua yhden ja samalla ainoan kerran, kun Dan Coleman (5/3/-13) seuraa hyvin Jonte Flowersin (17/6/5 riis./-12) ohiheiton vieraiden ensimmäisessä hyökkäyksessä tipaten pallon koriin: 0-2. Sen jälkeen Karsiyaka näyttää, minkälainen joukkue se on ja ennen kaikkea minkälainen takamies sillä on. EuroChallengen pistetilaston kärkisijoja kolkutteleva Robert "Bobby" Dixon (28/2/1 s./+5) runttaa 12 pistettä putkeen ja laittaa 5000-päisen yleisön laulamaan. Kun Karsiyaka vie ensimmäiset viisi minuuttia taidokkaalla, palloa ja miehiä liikuttavalla hyökkäyspelillä 20-4, voidaan konkreettisen voittotaistelun todeta olevan ohitse.
Karsiyaka rakentaa voittonsa hurjan kaukoheittotarkkuuden varaan. Puoliaikaan (51-37) mennessä se upottaa 16 kolmen pisteen heitostaan 10 sisään, koko ottelussa prosentti on 53. Vaikka Katajan vastaava tarkkuuskin on lopulta hyvä 40 ja puolutus toimii kokonaisuutena vähintään kohtuullisesti, ei tämä yksinkertaisesti riitä.
 
Avainpelaajat:
Jääpaloja Katajan pelipuseroihin pudotteleva Dixon on Karsiyakan ykkösmies. Liukas ja juuri niin vaarallinen pallon kanssa kuin pelättiin. Erinomaista tulitukea heti pelin alusta lähtien hänelle antaa Jon Diebler (19/5/5 s./+15). Toista ammattilaiskauttaan pelaava amerikkalainen näyttää, etteivät hänen yliopistoaikojensa meriitit kolmen pisteen heittäjänä ole sattumaa. Diebler pudottelee Dixonin tapaan kuolettavia pommeja kaikkiaan viisi seitsemällä yrityksellä, näistä neljä ennen puoliaikaa. Iso laituri William Thomas (10/6/+21) ja tuulikaapin kokoinen sentteri Bora Pacun (6/3/3 riis./+34) ovat korien alustoilla joensuulaisille "pahimmat möröt".
Katajasta tasokkaimmin esiintyy Flowers. Tuttu, jatkuva puolustuspään uhka vikkelien käsiensä kanssa, hyökkäyksessä aktiivinen. EuroChallengen tämänhetkisen riistotilastoykkösen viisi plusmerkintää vastaavaan sarakkeeseen Karsiyakan tasoista joukkuetta vastaan on todella kovaa valuuttaa. Petri Virtanen (10/0/5 s./3 men./-14) antaa tärkeillä alkuhetkillä kokemuksensa puhua hyökkäyspäässä. Hänen ansiokseen on luettava vieraiden alkukipsin rikkominen, mitä kautta Karsiyakan kova alku unohtuu ja peli vapautuu. Isot kotimaiset Sami Lehtoranta (8/3/-10), Vesa Mäkäläinen (5/4/3 s./-9) ja Juho Nenonen (8/2/-6) selvitytyvät kokonaisuutena moitteitta. Lehtorannan pelihaluja uhkuvaa olemusta on mukava katsella ja kaikkien kolmen liikkuvuus ylipäänsä tietää hyvää loppukautta ajatellen. Vaikka amerikkalaiskaksikolla Coleman - Johnell Smith (7/5/4 s./4 men./-13) ei ole kovassa paineessa paras päivänsä, ei heitä voi yrityksen puutteesta moittia varsinkaan, kun tänään konkreettiseen voittotaisteluun nousemiseksi olisi vaadittu koko joukkueelta aivan nappisuoritus.
 
Muuta:
Kataja selviää seuralle historiallisen kovasta vierassaunasta puhtain paperein. Vaikka hiljaa todetaan pisteiden jäävän tänään Turkin kamaralle, näyttävät joensuulaiset alkuminuuttien jälkeen vähän kerrassaan isännille, että ei heitä voi ihan pelkällä olankohautuksella sivuuttaa. Kotiottelua (26.2.) varten taskuihin jääkin varmasti tukku asioita, joista Kataja ottaa coach-Toijalan johdolla ns. opiksi ja legendaarista Timo Jutilaa mukaillen "menee eteenpäin". Siitä ei ole epäilystäkään.
 
Katajan seuraava ottelu:
Reilun viikon päästä, keskiviikkona 6.2., Korisliigaa kotikentällä Salon Vilpasta vastaan.
 
> Ottelutilasto ja -raportti (FIBAEurope.com)


< Takaisin | Sivun alkuun