kataja basket club / ottelut / miesten edustusjoukkue
< Takaisin

14.11.2009


Omilla aseillaan iskenyt Vilpas pilasi Lehtorannan juhlat

Kotimaisen koripalloilun pääsarjahistoriaan lisättiin lauantai-iltana 30. pelaaja 400 runkosarjaottelun kerhoon. Kun Salossa kohtasivat Vilpas ja Kataja, oli ottelu Katajan Sami Lehtorannalle juhlapeli kahdessakin mielessä. Sataset paukkuivat ottelumäärässä ja heiton pudottua tarkasti siirtyi perjantaina 30 vuotta täyttänyt laituri illan mittaan piikkipaikalle Joensuun Katajan pääsarjahistorian pistemiestilastossa.
 
Lehtoranta ohitti Kataja-tilastossa Clifton Jonesin, joka pussitti seuralle viiden pelikauden aikana kaikkiaan 3049 pistettä (ka 12,7). Sami heitti Vilppaan voittoon 101-82 päättyneessä ottelussa 20 pistettä. Kaikkiaan hänellä on nyt Kataja-paidassa kasassa 3063 pistettä (189 ottelua: ka 16,2).
 
Lehtoranta vahvistaa asemiaan Katajan SM-tilastoissa muillakin osa-alueilla. Seuran paidassa pelatuissa SM-ottelujen määrässä hän on tällä hetkellä kolmas ja nousee terveenä säilyessään kauden aikana ohi Lasse Aavamäen sijalle kaksi. Levypalloissa ja heiton torjunnoissa hän on tukevasti kakkosena Jonesin perässä.
 
Vilpas vei, Kataja vikisi
 
Illan ottelusta ei pettyneelle Kataja-kannattajajoukolle jäänyt paljoakaan raportoitavaa. Tyly fakta tällä hetkellä on, että joukkue on sarjassa juurikin sillä paikalla, mille se kuuluukin.
 
Kotiinlähtöpuuhista Salohallin pihassa tavoitettu joukkueenjohtaja Jukka Törmälä myönsi, että tekemistä joukkueella riittää edelleen.
 
- Emme vieläkään pysty puolustamaan kuten pitäisi ja kuten haluaisimme.
 
Vilpas toisti ensimmäisen kierroksen temppunsa Joensuusta: palloa pussiin kaaren takaa niin että heikompaa hirvittää. Joukkue upotti kolmosia kotikoreihinsa 35 yrityksestään 18 (51,4 %) eikä Katajalla ollut tähän mitään sanottavaa.
 
- Yritys ei yksinkertaisesti riittänyt, Törmälä kommentoi puolustuspäätä.
 
Katajankaan heittoprosentit eivät olleet erityisen huonoja, mutta satakunta pinnaa omaan päähän on nykyjoukkueelle kerta kaikkiaan liikaa.
 
Ilari Tolvanen avasi pistetilinsä pääsarjassa ottelun päättäneellä layupillaan.
 
Jeb Iveyn mielessä lienee ollut jo pikavisiitti kotimaahansa USA:han, jossa perheenlisäys tekee tuloaan. Jebin on määrä olla takaisin joukkueen vahvuudessa torstaina. Tulevana lauantaina Honka isännöi Katajaa Espoossa.
 
> Ottelutilasto
 


< Takaisin | Sivun alkuun