kataja basket club / Joukkueet / Miehet
< Takaisin

Jukka Törmälä

Jukka Törmälä Joukkueenjohtajalta 5.6.2009
 
On aika palata hetki taaksepäin ja luodata hieman tulevaa.
 
Aivan ensimmäiseksi ISO KIITOS kaikille kannattajille, on ollut edelleenkin mukavaa nähdä se suuri sydän jolla olette mukana Katajan peleissä ja myös kentän ulkopuolella. Samalla kiitän kaikkia toimitsijoita, erityiskiitos toimitsijapöydälle, joka toimii hienosti, vaikka Areenan kello ja summeri ei aina toimikaan. Vapaaehtoistyö on se seuratoiminnan kulmakivi, jota ilman yksikään seura ei tule toimeen. Kiitos.
 
Runkosarja mentiin komeasti läpi, vaikka välillä tuntui ettei joukkueen tarvinnut läheskään joka ilta laittaa parastaan. Ryhmä ei sitten hitsautunutkaan yhtenäiseksi joukkueeksi, mikä näkyi varsinkin pudotuspeleissä. Suomalaiset pelaajat olivat kyllä yhtenäinen porukka, mutta vahvistuksemme halusivat olla enemmän keskenään oma yhteisö, joka oli valmis sooloilemaan välittämättä joukkueen edusta. Ray ja Antti tekivät kahdestaan sen, mitä tehtävissä oli ja se ei tällä kertaa riittänyt yhdistämään joukkuetta. Hopea on hieno saavutus ja ei ole häpeä olla Suomen toiseksi paras joukkue, taakse jäi melkoinen liuta kovia joukkueita.
 
Sarjan jälkeen luulimme managerimme Miinin Jarkon kanssa, että meillä on lähes varma sopimus ensi kaudesta Ray kanssa, mutta Ray suuntasikin perheensä kanssa Kotkaan ja meille jäi uusi haaste eteemme.
 
Samana iltana, kun kuulin Rayn päätöksestä, soitin hyville ystävilleni Toikalle (Jukka Toijala) ja Jyrille (Lehtonen) ja pyysin heiltä apua pulmaamme. Koutsit latoivat lähes yhdestä suusta kolme nimeä, joista olin yhtä mieltä heidän kanssaan: Pekka Salminen, Jarmo Laitinen ja Kimmo Kujansivu.
 
Kimmon kanssa neuvottelut kariutuivat perhesyihin eli Kimmo saa perheenlisäystä ja halusi rauhoittaa tilanteen. Hieno ja ymmärrettävä päätös. Laitisen Jarkki teki päätöksensä mennä Lappeenrantaan tuttuihin ympyröihin.
 
Olimme tietenkin neuvotelleet Jarkin kanssa rinnakkain myös Pekan kanssa ja lopulta sopimus kanssaan oli itselleni enemmän kuin mieleinen. Saimme joukkueelle kokeneen valmentajan, joka elää joka solullaan korikselle 24/7. Pekan kontaktit maajoukkueisiin ja kansainväliseen koripalloon ovat vaikuttavat. Päävalmentajamme eläminen suomalaisen koriksen ytimessä on parasta herkkua mitä valmentajalta voi saada. Ennen kuin nimet olivat papereissa, oli Pekka jo esitellyt minulle muutaman mahdollisen ulkomaalaisvahvistuksen. Hienoa! I am back in business.
 
Joukkueen kasaaminen on hyvällä mallilla. Katsomme kotimaisista pelaajista enää ainoastaan Joensuuhun mahdollisesti saapuvia opiskelijoita, joita heitäkin on vielä tarjolla. Pelaajabudjettimme on huomattavasti viime vuotta pienempi ja siihen varatut rahat on lähes käytetty. Tietenkin elämässä voi joskus tapahtua myös ihmeitä.
 
Hyvää kesää kaikille! Odotellaan malttamattomina ensi kautta.
 
Jukka


< Takaisin | Sivun alkuun