kataja basket club / Joukkueet / Miehet
< Takaisin

Pekka Salminen

Coach´s Corner 29.9.2009
 
> The story in English
 
Pekka Salminen. Kuva © Tomi Kaminen.Tervehdys, taas
 
Kausi on sitten vähitellen alkamassa ja iso kysymys kuuluu: Olemmeko valmiita, tai pikemminkin kuka on, vai onko kukaan vai onko tärkeää olla valmiina alussa kun on 44 ottelua???
 
Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että voittamaan/häviämään opitaan, jommasta kummasta tulee tapa, itseluottamus kasvaa tai katoaa. Tämän takia on alusta alkaen oltava hereillä. En tiedä muista joukkueista, mutta omastani voin sen verran sanoa että matkaa täydellisyyteen on, olemme vasta rakennusvaiheessa, mutta valmiina kasvattamaan pistesaldoa ja itseluottamusta jo alkukaudesta.
 
Pelitapamme perustuu saumattomaan joukkuepuolustukseen ja ainakin toistaiseksi saumattomuus on ollut vielä lievästi sanoa hakusessa. Pienin askelin saamme kuitenkin hommaa kuntoon, oikeastaan olemme jo saaneet, ja jossain vaiheessa kautta tulemme olemaan todella ikävä vastustaja 40 minuutin ajan.
 
Hyökkäyspäässä meillä on myös tekemistä, mutta siellä aika tekee automaattisesti tehtävänsä, opimme tuntemaan toisiamme joka päivä hieman paremmin.
 
Niin kuin, arvoisa lukijani, olet varmasti huomannut, jouduimme vaihtamaan jenkkitakurin. Minulle pelaajat ovat ennen kaikkea ihmisiä ja on todella ikävää laittaa miestä pois tajuten samalla että hänellä on edessä työttömyys ja muutenkin epävarma tulevaisuus. Joskus on vaan tehtävä kovia päätöksiä. Sellainen tehtiin ja laitettiin ns. "uutta matoa koukkuun" ja tuotiin maahan Brock Gillespie. Näin muutaman harjoituksen jälkeen hommat näyttävät positiiviselta, mutta odotellaan nyt rauhassa.
 
Kuulumisia muualta
 
"Ennustaminen, erityisesti tulevaisuuden ennustaminen, on erinomaisen vaikeaa" on joku viisas ajattelija joskus tokaissut ja olen täsmälleen samaa mieltä. En siis rupea laittamaan kilpailijoistamme mitään rankingia, asiantuntijat osaavat sen paljon paremmin, heitän tässä lämpimikseni muutaman ajatuksen kaikista joukkueista:
 
Lahti - en voi kuin ihailla Lahden hommaa, uutta "nimetöntä" miestä pukkaa omasta tuotannosta ja fiilis hallissa on hieno. Toistaiseksi pakka sekaisin, mutta jo nyt kova vastus, loppukaudesta TODELLA vaikea.
 
Honka - G.Herbert, J. Matinen, T.Kotti, enough said
 
ToPo - Kauheat paineet varmasti, ei käy kateeksi. Kautta aikojen paras suomalainen pelaaja, kautta aikojen paras suomalainen heittäjä, erinomainen takamiesjenkki, loistava yleispelaaja, loistavia suomalaisia roolipelaajia... mestaruus on pokkaamista vailla (OK, ennustinpa)
 
KTP - kotkalainen lihamuuri. ISO joukkue, en ole ihan varma saadaanko me yhtään levypalloa KTP:tä vastaan.
 
LrNMKY - Jarkilla on AINA hyvät jenkit, mutta mitä pahusta Pekkolalle on tapahtunut, mieshän pelaa kuin... mies
 
Kauhajoki - en ole koskaan ollut pelaamassa K-joella, sanovat että todella vaikea Sali, meteliä, fiilistä. Joukkueessa paljon nälkäisiä Suomipoikia
 
Forssa - traditioita ja yksi vaativimmista valmentajista sarjassa. Joukkue vielä minulle arvoitus, mutta ensimmäinen lause kertoi että ainakaan Forssassa ei tule kenelläkään olemaan helppoa
 
Kouvot - Aikoinaan yksi pikkujuniorini totesi (tämä oli 1990 luvulla) heitti kuolemattoman lauseen: "so what sano Kouvot ja heitti kolkin".. niinpä, ajat eivät muutu, silloin oli Syppe ja Toikka, nyt on Kanervo ja Nikkarinen ja.. pelitapa on 100% sama, nimet vaan vaihtuvat ja HEITTO KULKEE. Näitä vastaan on ikävä pelata...
 
Salo - Lännen Kouvola. Pelaa kouvolalaisempaa korista kuin Kouvot. 3p rajan takaa lentää palloja siihen tahtiin että tilastonpitäjien pitää olla tarkkana. Hieno halli, hieno kaupunki, tervetuloa takaisin liigaan
 
Korihait - complete team. Jos pakko ennustaa, tässä yksi sarjan kolmesta parhaasta joukkueesta. Hyvät jenkit, laatu kotimainen iso, hyvä takamies, laajuutta..ja Mr Basketball Brain ruorissa
 
Tampere - Damon W ja Pieti P (Pieti on muuten ainoa kouvolalainen joka ei ollut kova heittäjä..), siinä purtavaa ihan riittävästi, noin niin kuin aluksi.
 
TUPA TÄYTEEN, yhdessä fiiliksiä hakien, me kaikki parhaamme tehden, yhdessä!
 
- minulle, niin kuin kaikille katajalaisille A-junioreiden tippuminen SM-sarjasta oli todella ikävä juttu, mutta se ei poista tosiasiaa että omista junnuistamme on jo nyt tulossa todella laatupelaajia, juniorityö alkaa olla vähintäänkin kohtalaisissa kantimissa. Kataja on iso ja hyvä seura josta kannattaa olla ylpeä
 
- pelaajamme ovat saaneet kummijoukkueensa Katajan junnuista ja lisäksi herrasmiehet kiertävät kouluja koripallokerhojen merkeissä. Kaikki mukana olevat ymmärtävät että kaikki se tuki mitä saamme asetta myös vastuuta ja velvollisuuksia meille
 
- Joensuu on ihan aito palloilukaupunki, monessa lajissa vedetään ihan valtakunnan huipulla tai välittömässä läheisyydessä. Palloilun katsomisen kulttuuria on.
 
- joensuulaisille HEIDÄN JOUKKUEENSA, mm. Kataja ovat selvästi tärkeitä, intohimo menestymiseen on olemassa
 
- Areena paikkana on hyvä, voi olla että akustiikka haittaa metelin syntymistä, mutta muuten halli on erinomainen
 
- Kataja tulee joukkueena tekemään jokaisessa ottelussa parhaansa ja lupaa antaa Joensuulle ja joensuulaisuudelle lisäarvoa. Me olemme ylpeitä siitä mistä olemme ja mitä edustamme, toivottavasti Sinä voit olla ylpeä meistä.
 
- "Meteliä halliin".. helppo sanoa/toivoa, eikö? "Metelillä" joukkue saa lisävirtaa ja samalla voittamiselle lisäarvoa siitä tunteesta että ME (fanit ja joukkue yhdessä) voitamme . "Meteli" tuntuu hyvältä myös katsomossa. Jokainen urheilua seuraava, joka on moisen kokenut, pystyy varmaan kertomaan, miten hienolta tuntuu kun volyymi nousee ja iho nousee kanalihalle.
 
- Fiilis hallissa, taisteleva joukkue, väittävät fanit, innostava ilmapiiri, kaikilla paikallaolijoilla tunne että he ovat osa jotain tärkeämpää, suurempaa, osa KATAJAA... eikö tunnu hienolta?
 
Yhteenvetona toteaisin:
Yhdessä mennään, koko lauma, fanit, seura, kaupunki , joukkue..YHDESSÄ! On olemassa niin monta hyvää syytä olla ylpeitä toisistamme että ollaan sitä kunnolla ja julkisesti ja yhteenkuuluvaisuutta ja kunnioitusta kaikkialle osoittaen.
 
Peliä, vastustajia ja kaikkia osallisia kunnioittaen
 
P
 
Moi/hello/tjenare...
 
44 games... we are about to start the Finnish league this coming Friday, 44 games in the regular season so the first ones do not matter, right? Wrong!
 
I strongly believe that losing/winning is a habit, U have to learn to win and that is exactly what we are aiming at, winning enough at the beginning of the season so we can build a habit of winning and also build up self-/ teamconfidence.
 
Our game is far from being ready, especially defensively we have a long way to go, but I do believe we are good enough right now to make some noise already next weekend.
 
We were force to make a change at the point guard spot, unfortunate but had to be done. Our new pg Brock Gillespie has been in Finland for only a couple of days, so jury is still out, but everything looks real positive.
 
What about the competition then?
 
There are all kind of experts, so I let them do the analyzing, I will only share some (unorthodox) thoughts about all the teams in the league.
 
Lahti - what a great club, new "no-names" growing from own organization all the time + a great fan base
 
Honka - G.Herbert, J. Matinen, T.Kotti, enough said
 
ToPo - think about pressure here... Hanno Möttölä, Samuel Haanpää (21 pts on France, at France), Great PG, , even better 3 man (Corey Smith)... excellent, athletic Finnish roleplayers. If somebody will be the favorite it is ToPo , BIG TIME!
 
KTP - Huge guys, I am happy if we will get one rebound against these guys... maybe have to make all the shots
 
LrNMKY - Always good Americans this Coach Laitinen... but this time they do have good Finns as well
 
Kauhajoki - atmosphere, great fans, hungry Finnish players... tough
 
Forssa - tradition and maybe the most demanding coach in the league-tough solely based on this
 
Kouvot - 3s flying off well executed sets
 
Salo - 3s flying off ballscreens... even more 3s than Korean NT!
 
Korihait - complete team. Good foreigners, quality Finnish big andMr Basketball Brain as the coach.. extremely tough
 
Tampere - Damon Williams, Damon Williams, Damon Williams... this guy can play... plus two good Americans and roleplayers from Tampere and the coach is one sneaky guy... positive way.
 
Well, time to go, thanks for reading this.
 
Respecting the game
 
P
 


< Takaisin | Sivun alkuun