kataja basket club / Joukkueet / Miehet
< Takaisin

Pekka Salminen

Coach´s Corner 11.10.2009
 
> The story in English
 
Pekka SalminenVaikeaa on, juuri nyt
 
Tässä koripallo nimisessä pelissä on loppujen lopuksi kysymys vain ja ainoastaan itseluottamuksesta ja luottamuksesta yleensä.
 
Itseluottamus meillä on päässyt horjumaan ja sitä myötä suoritukset ovat heilahdelleet ja tämä heilahtelu on aiheuttanut lisää luottamuksen puutetta ja suoritukset ovat heilahdelleet entistä enemmän ja itseluottamus... tämä on se pallopeleistä tuttu lumipalloilmiö, joka toimii toisinkin päin kun onnistumiset alkavat ruokkia itseluottamusta joka puolestaan kasvaessaan tuottaa lisää onnistumisia.
 
Luottamus on toki horjunut myös takamiesosastolla tapahtuneiden vaihtojen myötä, epäonnistuminen/epäonni pelaajamarkkinoilla tärkeimmän pelipaikan osalta on aiheuttanut hämmennystä ja epäuskoa tekemiseen.
 
Nyt onkin tietysti kysymys siitä miten saamme lumipallon käännettyä ja pääsemme sille tasolle mille tämä joukkue kuuluu.
 
Resepti kelkan kääntämiseen on yksinkertainen, paluu perusasioiden pariin. Tämä tarkoittaa sekä puolustus- että hyökkäyspäätä ja lisäksi fyysisen treenin ruuvaamista.
 
Lisää tai kovempaa ei todellakaan voida harjoitella, jo nyt menemme aivan äärirajoilla harjoittelun määrän ja intensiteetin suhteen. Laatua voi toki tarkistaa ja siitä minä kannan vastuun 100 varmasti.
 
Samalla tavalla kannan vastuun joukkueen pelaamisesta, totta kai, mutta varma on myös että pelaajamme kaipaavat itseluottamuksen ruokkimiseksi onnistumisten lisäksi positiivista kannustusta niin joukkuetovereiltaan kuin faneiltamme. Uskokaa pois, nämä herrat tekevät todella paljon hommia antaakseen parhaansa kentällä.
 
Muutama kommentti edellisistä peleistä/tapahtumista:
 
- Vieraspelit tässä sarjassa ovat vaikeita, sarjassa on niin monta hyvää joukkuetta ja paljon hyviä pelaajia, mutta kotipeleissä ei todellakaan saa tulla sellaisia limboja kuin kaksi ensimmäistä peliämme ovat olleet. Anteeksipyyntö faneilta on enemmän kuin paikallaan, siis: anteeksi.
 
- Uusi takamiehemme Derrick Mercer kärsi vielä ensimmäisessä pelissä aikaerosta, mutta onnistui varsinkin syöttöpelissään erinomaisesti. Hyökkäyspelimme myös vapautui selvästi.
 
- Muutenkin Kouvolan pelissä oli nähtävissä piristymisen merkkejä, vaikka tappio onkin aina tappio.
 
- Jussi Eskola on sairastellut hieman ja tullee olemaan sivussa viikon päivät.
 
- Pehkosen Ipe viettää viimeistä kuukautta armeijan harmaissa, miehen panos on heilahdellut osin uupumuksen takia. Ipeltä on lupa odottaa paljon kunhan hän pääsee urheilemaan urheilun ehdoilla.
 
Kaiken kaikkiaan täytyy vielä kerran sanoa että on loistavaa huomata että Kataja merkitsee niin paljon joensuulaisille. Kaikki se intohimo, mikä täältä löytyy, on todella erinomainen asia. Meidän joukkueena pitää ymmärtää tämä ja antaa lisäarvoa näille hienoille ihmisille. Olisi kauheaa olla paikassa missä kukaan ei välitä siitä miten pelit sujuvat.
 
Käännetäänpä tämä laiva yhdessä, kaikki. Sinä, minä, koko joukkue, koko hieno organisaatio. Näytetään kaikille millainen paikka Joensuu on ja mikä on yhteisöllisyyden voima.
 
Nähdään areenalla, urkkatalolla ja kaupungilla,
 
P
 
 
 
Tough times...
 
Losing is no fun, believe me I know. It is extra tough when U have everything U can ask for, players, organization, a nice city that loves basketball...
 
What has went wrong then? Basketball is a game with confidence required, that is self-confidence, team –confidence (I have confidence in U, U in me..) and we have struggled with that. Like always it started with little mistakes that ate up the confidence and the lower confidence the bigger the mistake and as a result even lower... and the snowball was rolling the wrong way. Of course our guard situation has affected our teamplay/-confidence also, hope that situation is now solved with Derrick Mercer. He struggled with a big time jetlag in the first game, but one thing is for sure: He can pass the ball.
 
KISS (yes, keep it simple stupid) is the secret recipe to turn this thing around: back to basics, offensively and defensively that is. Our guys are working so hard already, cannot ask more from there. We can always talk about quality and there we, as a team, can do better, I will take care of that.
 
Back to basics, as a team, back to basics as a coach, back to basics to build up the confidence and from there we will (start to) turn this ship around. And I do know that basketball and Kataja is important to the nice, enthusiastic people in this city so I count on them also to help to build up the players´ confidence in themselves and their teammates.
 
We will have sunnier (+ snow soon) days ahead of us, all of US will make it happen, together!
 
Respecting the game
 
P
 


< Takaisin | Sivun alkuun