kataja basket club / Joukkueet / Miehet
< Takaisin

Pekka Salminen

Coach´s Corner 10.12.2009
 
> The story in English
 
Pekka SalminenTervehdys
 
Paljon on Vantaassa vettä virrannut tai pikemminkin Pielisjoessa sitten viime kirjoitukseni, pahoitteluni siitä, on ollut hieman tekemistä niin sanotusti.
 
Tuo tekeminen on tietysti ollut joukkueen kasaamista, purkamista, uudelleen kasaamista samalla olemassa olevaa joukkuetta parhaalla mahdollisella tavalla valmentaen, eteenpäin vieden. Vuorokaudessa tunnit ovat joskus meinanneet loppua kesken..
 
Nyt on tilanne tasaantunut ja aurinkokin paistaa ja lunta on tullut ja jo pelkästään Teatteriravintolan joulupöydän ajatteleminenkin saa hymyn huulille.
 
Sinä, rakas lukijani, tiedät varmaan mitä tämän matkan varrella on tapahtunut tähän päivään mennessä, joten ei siitä sen enempää.
 
Täytyy kuitenkin todeta että Joensuu on loistava paikka pelata koripalloa, se intohimo mikä täällä oikein palaa on sen luokan voimavara, että siitä täytyy olla ylpeä oikein isolla Y:llä ja siitä pitää pystyä imemään lisää energiaa jokapäiväiseen tekemiseen, kaikkien valmentajien, pelaajien, seuraihmisten, kaikkien.
 
Samaan hengenvetoon täytyy myös todeta että nyt joukkue on valmis, minä ainakin olen tyytyväinen jokaiseen pelaajaamme, niin suomalaisiin, amerikkalaisiin kuin espoolaisiinkin (?).
 
Jos Sinulla on kysyttävää, vaikkapa pelaajista, tule kaupungilla rohkeasti juttelemaan. Ei mitään hämminkiä, aina voi tulle kyselemään ja kommentoimaan, näin jo useat tekevätkin ja hyvä niin.
 
Näinä alkukauden vaikeina hetkinä on ollut hienoa huomata myös korisperheen, oikeiden, aitojen urheiluhenkisten, fanaattisten korisihmisten olemassaolo ja heidän empatiakykynsä ja kyky kuunnella/auttaa/neuvoa/... Kiitos teille Tomppa, Jyri, Sami, Jarkki, Toikka, PikkuManzu ja kumppanit.
 
Samoin seurajohdon antama tuki joukkueelle on ollut luokkaa erinomainen, hienoja miehiä nämä herrat.
 
Nyt kun elämä on hieman tasaantunut pitää kuitenkin muistaa että olemme edelleen takaa-ajajina ja jokainen peli tulee olemaan vaikea, jokaisen joukkueen voimme voittaa, jokaiselle voimme toisaalta myös hävitä. Miedän pitää pitää huolta omasta suoritustasostamme harjoittelemalla hyvin ja huolella, mutta samanaikaisesti scouttaamme vastustajia todella ahkerasti, jokainen kivi on käännettävä voitonmahdollisuuksien maksimoimiseksi.
 
Ennen joulua taktiikkavelho Lehtonen tuo Korihait tänne ensi Tiistaina, sitten 18.12 menemme toisen taktiikka-gurun vieraaksi Helsinkiin (pelaako Hanno?). Joulutauon jälkeen 28.12 sarjajohtaja Tampere saapuu Areenalle ja sitten menemmekin jo Kauhajoelle 30.12 ja.... pelejä siis riittää, jännitystä, elämyksiä, taistelua, hienoa suomalaista korista.
 
Kauden hienoimpia juttuja toistaiseksi on ollut rumpuryhmän toiminta Areenassa, ihan alkaa olla kansainvälistä meininkiä ja miksi ei? Sarja on jo kansainvälistä hyvää tasoa. Tulethan Sinäkin toteamaan sen Areenalle tai Kisahalliin tai vaikkapa Kauhajoen Yhteiskoululle.
 
Hyvää joulua KAIKILLE koripalloihmisille!
 
Pekka
 
 
 
My friend
 
I am so sorry, it has taken too long a time for me to come up with this "coach´s corner". Last one was written, well..... a long time ago.
 
But I do have an excuse (not a reason, an excuse): I have been kind of busy with all the problems with teambuilding and recruiting. U know: recruiting at nights, coaching during daytimes, not really getting anything done, at least not well enough.
 
But now the situation is a lot better, there is finally some snow on the ground, it is not that cold, we have started winning and I really believe that now we have the players to compete in this extremely tough league.
 
How tough it is then? Well yesterday we played against a guy that played in the NBA for some seasons (Eric Washington, tough as nails that guy by the way), next week we will most likely play against another one with NBA backround and an "OK" career in Europe (Hanno Möttölä), after christmas we will meet mr. Damon Williams who was "decent" in the Italian league for some seasons.
 
There is a lot of real good American with great CVs from German, French etc leagues in our league and of course a lot of Finnish national team players play in their native country. There are two words to describe the Finnish league: Competitive and UNDERRATED.
 
We are still at the lower part in the standings and we are fully aware of the fact that we will get nothing for free this year.
 
We have practised well and we will keep on doing that. We are also doing a good job preparing ourselves for the games with scouting etc., so we will be mentally, emotionally and physically ready to compete everyday. That is a lot, for we do have good players.
 
Respecting the game, everyday a little more and respecting the people that respect this game.
 
Merry Christmas
God Jul
Pekka
 


< Takaisin | Sivun alkuun