kataja basket club / Joukkueet / Miehet
< Takaisin

Pekka Salminen

Coach´s Corner 5.9.2009
 
Pekka Salminen. Kuva © Tomi Kaminen.Kaikkien aikojen SM-sarja!
 
Olen työkseni ”saarnannut” positiivisen ajattelun merkitystä, ajatusta siitä että huonoimmillakin asioilla on useimmiten positiivinen puolensa. Otetaan esimerkiksi vaikka tämä maailmanlaajuinen talouslama. Laman negatiivisia puolia sen enempää ruotimatta, ymmärrykseni noista talousasioista on lievästi sanottuna rajallinen, totean vaan että eurooppalaisia seuroja talous on kohdellut kovalla kädellä ja hyviä työpaikkoja ei ole enää lähellekään niin paljon kuin esimerkiksi viime vuonna. Niinpä suomalaispelaajat (ja valmentajat) ovat päätyneet tilanteeseen jossa kotimaahan paluu on osoittautunut oikeaksi ratkaisuksi. Samoin ulkomaalaispelaajien silmissä suomalainen palkkataso ja sarjan haasteellisuus/taso on tullut entistä houkuttelevammaksi.
 
Sarjaan on tullut sellainen määrä hyviä pelaajia että taso tulee olemaan alkavalla kaudella aivan huikea. Katselin tuossa juuri otteluohjelmaa ja mietin miten monta loistavaa peliä tullaan pelaamaan joka viikko, usealla paikkakunnalla ympäri Suomea. On valtavan positiivista että suomalaisilla tulee alkavalla kaudella olemaan mahdollisuus seurata näin kovatasoista palloilusarjaa kotimaan kamaralla.
 
Henkilökohtaisesti olen ylpeä että saan olla mukana tällaisessa sarjassa. Vastustajien nimet Möttölä, Kotti, Nikkilä(?), D. Williams, Corey Smith (kaikkia sarjaan tulleita hyviä ulkomaalaisia en jaksa edes luetella) jne. aiheuttavat päänvaivaa/mahanpuruja, eikä se Gordie Herbertin paluukaan varmasti sarjaa heikennä... Mitä enemmän tätä miettii sitä paremmalta kaikki tuntuu. Edessä on haaste, suuri sellainen, mutta mielenkiintoinen ja ennen kaikkea toteutettavissa oleva.
 
Yleisistä jorinoista KATAJA-asioihin:
 
Kotiutuminen Joensuuhun on sujunut erinomaisesti, viime aikoina eksymisiäkään ei ole enää tullut niin montaa... OK, 45 minuutin aamulenkki venähti vähän yli tuntiin kun ilmansuunnat katosivat, mutta se oli pikkujuttu se.
 
Joukkue on treenannut erittäin hyvin ja sopeutunut hienosti muutoksiin joita olemme Ilen kanssa tehneet harjoitteluun, joukkueen roolituksiin ja ennen kaikkea pelitapaan. Pelitapa ja joukkueen henkinen voima joutuivat jo kerran koetukselle Spartakia vastaan pelatessa ja ihan hyvin meni, vaikka ongelmia ja vastoinkäymisiä oli ihan omaksi tarpeeksi. Juuri nyt (5.9.) olemme neljän päivän lomalla: Testien jälkeen loppu Perjantai, viikonloppu + Maanantaiaamu = neljä päivää... jatkaaksemme täydellä höyryllä Maanantaina 17.00. Ensi viikon teemana tulee olemaan PUOLUSTUS (tämä ei varmaan ole mikään yllätys kenellekään?) ja takaan ja alleviivaan että kovaa tullaan menemään.
 
Täytyy vielä kertoa että testit vedettiin hienosti läpi, ihan kaikki pelaajat eivät enää testien jälkeen hymyilleet, mutta eiköhän se siitä kun maitohappo laskee... hienoa on että Katajassa vedetty sama fysiikkatestipaketti jo yli 10 vuoden ajan (oliko se 20v Timo E?), joten perspektiiviä/traditioita/kulttuuria on muodostunut . Tämän vuoden testeistä voidaan sanoa sen verran yleistä että joukkue on nopeampi ja ketterämpi kuin viimevuotinen ja että DD teki nopeusmatkoilla ja hypyissä kaikkien aikojen ennätykset.
 
Tässä vielä ohjelmaamme ennen kauden alkua:
 
12.9. turnaus Keravalla (Kerava, Loimaa, Kouvot)
18.9. Savonlinnassa Kouvot
19.9. Joensuussa LrNMKY
23.9. Suomen cup Helsingissä, vastassa Möttölä, Corey Smith, Tomppa Kaminen... Tästä se alkaa, siis ihan oikeat pelit ja ihan "helpolla" pelillä vielä :-)
26.9. Orimattilassa Lahti, Papinahon Antin muisto-ottelu
29.9. Mahdollinen cup peli (arvonta myöhemmin)
 
Toiveita alkavalle kaudelle:
 
- media ymmärtäisi millä tasolla alkavalla kaudella pelataan ja raportoisi asiaan kuuluvalla tavalla
 
- tavallinen urheilun kuluttaja ymmärtäisi millaisia kovan luokan tekijöitä nämä pitkähköt herrat ovat urheilun maailman laajassa kirjossa.
 
- ”meteliä halleihin”, maajoukkueen kanssa Eurooppaa kiertäneenä on tullut koettua aikamoisia paikkoja tuon volyymin suhteen. Ja millainen mahtava fiilis se onkaan kun hallissa on meteliä, pelaajatkin saavat lisää energiaa ja pelistä tulee entistä parempaa.
 
- jokainen tämän hienon lajin parissa työskentelevä käyttäisi kaiken energiansa positiivisiin asioihin
 
- jokainen tämän hienon lajin parissa työskentelevä käyttäisi kaiken energiansa asioihin joihin voi vaikuttaa
 
- jokainen tämän hienon lajin parissa työskentelevä käyttäisi kaiken energiansa produktiivisesti.
 
- jokainen tätä peliä seuraava, harrastava nauttisi täysin siemauksin alkavan kauden sarjasta. Voi nimittäin olla että jatkossa ei näin hyvää sarjaa tulla Suomessa näkemään, nauttikaa siis siitä niin kauan kun voitte. ”Tartu hetkeen”.
 
Respect the game respecting EVERYBODY involved. Remember also that respect is a 2-way highway.
 
Hymyillään kun tavataan,
 
Pekka


< Takaisin | Sivun alkuun