kataja basket club / Joukkueet / Miehet
< Takaisin

Jukka Törmälä

Jukka Törmälä
28.5.2007
Joukkueenjohtajalta
 
Ihan ensimmäisenä: Kiitos kaikille kannattajille ja seuratyöntekijöille ilman TEITÄ ei olisi joensuulaista korista nykyisellä tasolla.
 
Itse kausi alkoi juuri niin kuin olimme ajatelleet. Olimme usein keskinkertaisellakin pelillä voittavana osapuolena. Pelaajapakka tuntui olevan tasapainoinen ja henkisesti vahva ja sitä se olikin. Olimme onnistuneet pelaajavalinnoissa hyvin.
 
Kevättä kohti mentäessä tuli runkosarjan voitto meille selväksi aivan liian aikaisin. Runkosarjan viimeiset pelit menivät lasketellessa kohti playoffeja. Pudotuspelien alkaessa emme olleet valmiita kovempiin haasteisiin emmekä saaneet missään vaiheessa oikeaa rytmiä päälle. Luken loukkaantuminen tuli myös tosi harmilliseen aikaan: olimme pelanneet samalla rotaatiolla koko kauden läpi ja tärkeimmällä hetkellä jouduimme vaihtamaan hieman peluuttamistamme. Virheitä tehtiin ja niistä asioista on keskusteltu ja otettu opiksi. Oppia nämä ovat kaudet kaikki.
 
Ulkomaalaisten pelaajien määrärajoitusten poisto oli minustakin silloin hyvä ratkaisu. Valmentajat saivat joukkueisiinsa tarvittavan määrän hyviä pelaajia ja harjoitteiden laatiminen oli helpompaa kuin aikaisemmin.
 
Pitkin kautta alkoi kuitenkin uskoni horjua ratkaisun järkevyyteen. Suomalaisessa korisliigassa kentällä vilisti jopa kymmenen mustaa miestä yhtä aikaa suomalaisten istuessa vaihtopenkillä. Seurojen rahat tuhlattiin keskinkertaisuuksiin, kun samalla omat pojat jäivät ilman peliaikaa ja sopimuksia.
 
Tämän kevään muutos ulkomaalaisten pelaajien rajoittamisesta oli hyvä päätös, onko se oikea päätös tällaisenaan? Aika näyttää. Se on kuitenkin hieno juttu suomalaisten pelaajien kannalta. Tulevilla kausilla tullaan näkemään uusia kasvoja I divisioonasta ja varmasti joitakin vanhempiakin nimiä.
 
Joukkueen rakentaminen on hyvällä mallilla, tosin tänä keväänä se ollut hitaampi prosessi kuin aikaisemmilla kausilla. Puheluja on soiteltu noin kahdellekymmenelle pelaajalle, joista loppusuoralla on kolme ja pari kysymysmerkkiä jää myöhemmälle kesään.
 
Ulkomaalaisten pelaajien hankinta menee varmaan, jopa osittain elokuulle, mutta siinä asiassa ei kannata useimmiten pitää mitään erityistä hoppua. Kärsivällisyyttä, sitä tarvitaan aina!
 
Vielä kerran erityiset kiitokset kannattajillemme, olette uskollisia ja kärsivällisiä. Selkä suoraan ja nokka eteenpäin, tämä on korista ja me nautimme siitä.
 
Aurinkoista ja lämmintä kesää kaikille, viimeistään syksyllä tavataan.
 
Jukka


< Takaisin | Sivun alkuun