kataja basket club / Joukkueet / Miehet
< Takaisin

Sami Lehtoranta Verkkotoimituksen tentattavana heinäkuussa 2006

Katajan kesäloma alkoi 5. SM-finaaliottelun jälkeen toukokuun alussa. Kuinka toukokuu ja alkukesä sujui?
 
SL: Ison pettymyksen jälkeisenä aamuna nokka suuntasi kohti Thaimaata ja Malesiaa. 4 viikkoa hienoa seikkailua Kyrön Mikon ja Suntilan Markuksen kanssa. Kesäkuun alussa pääsykokeet ja pientä harjoittelua.
 
Missä enin aikasi on tähän mennessä kulunut, Joensuussa vaiko muualla?
 
SL: Varmaankin aika tasaisesti Joensuu/Tikkakoski-akselilla tullut pyörittyä.
 
Koska aloitit harjoittelun tulevaa kautta silmälläpitäen?
 
SL: Kesäkuun toisella viikolla rupesin reenailemaan.
 
Mitä kesäharjoitteluusi on tähän mennessä sisältynyt?
 
SL: Aika vähän korista juhannukseen asti. Lenkkiä, punttia, jalista ja sen sellaista. Ihan tietoisesti jätin koriksen nurkkaan, koska pelasin n. 3 vuotta putkeen ilman isompia taukoja (max. taisi olla 1,5 viikkoa). Ja nyt taas on into palannut päästä pelaamaan.
 
Olet mukana A-maajoukkueryhmässä, joka osallistuu alkusyksystä EM-karsintoihin. Joukkueella on tavoitteenaan varmasti vain yksi asia, nousu Euroopan A-tasolle, mutta mikä on oma tavoitteesi ryhmässä?
 
SL: Olishan se kiva päästä pelaamaan muutakin kuin "roskaminuutteja", mutta kovaa sen paikan ottaminen tulee olemaan.
 
Ennen EM-karsintapelejä maajoukkue pelaa yksittäisten maaottelujen lisäksi mm. PM-kisoissa ja Baltic Sea Cupissa. Pääset seurajoukkueharjoituksiin toden teolla vasta muutama viikko ennen Korisliigan alkua eli tilanne on sama kuin viime kaudella. Miten näet tämän?
 
SL: Varmasti on nyt helpompi sopeutua tilanteeseen kuin viime vuonna. Se on taas kuitenkin kysymysmerkki miten joukkue ehtii muodostumaan sarjan alkuun, koska joka vuonna ei varmasti voi käydä niin hyvin kuin viime vuonna. Eli se oli paljon helpompaa kuin uskottiinkaan. Mutta uskon ettei pitäisi olla mitään suurempia ongelmia, jos kaikki ovat terveitä. (kop,kop,kop).
 
Katajan kotimainen osasto tulee olemaan ensi kaudella jälleen kova, ainakin paperilla. Ulkomaalaisista Clifton Jones jatkaa, mutta minkälaisia terveisiä lähettäisit joukkueenjohdolle parin muun vahvistuksen osalta - millaiset kaverit sinä haluaisit ryhmää täydentämään?
 
SL: Valmennusjohto tietää minkätyylinen kaveri sopii meidän pelityyliin. Itse on aika vaikea sanoa, mutta jos kaveri osaa pelata fudista ja texas hold´emii niin mulle sopii.
 
Tulevan kauden tavoite ei varmasti ole vähempää kuin mestaruus. Millä eväillä Kataja mielestäsi parantaa viime kaudesta sen verran, että lento kantaa loppuun saakka?
 
SL: Usko!!! Ne pelit ovat niin pienistä asioista kiinni, että en osaa ruveta luettelemaan.
 
Minkälaista Korisliigakautta 2006-07 odotat? Joko mielessäsi pyörii paikkoja, joissa vierailu tulee ensi kaudella olemaan todennäköisesti hyvinkin vaikeata?
 
SL: Varmasti erilainen kuin moneen vuoteen. En vielä tiedä kuinka paljon tulee jenkkejä, koska säännöt muuttuivat. Mutta voi olla, että monessa seurassa painetaan paniikkinappulaa ja sit on aloitusviisikossa 5 jenkkiä!!!
Varmasti yksi paikka mikä tulee olemaan vaikea on Korihait ja Pohituulin palloiluhalli. Nyt ainakin näyttää, että ovat saamassa kovan nipun kasaan.
 
Katajan kannattajat ovat tunnetusti kriittistä, mutta samalla erittäin asialleen omistautuvaa ryhmää. Minkälaisia terveisiä näin joukkueen rakennusvaiheessa haluaisit heille lähettää?
 
SL: Maltti on valttia. Esim. tässä vaiheessa jenkkien hinnat ovat pilvissä, koska he luonnollisesti yrittävät saada isoja sopimuksia. Esim. aivan "perusjenkin" hinta voi olla 5000-10000 dollaria kuulta. Hinnat laskevat tasaiseen tahtiin, kun kauden alku lähestyy.
 


< Takaisin | Sivun alkuun