kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2013-14

13.12.2013


Alex Wesby palaa Kataja Basketiin

Alex Wesby Korisliiga-kevään 2006 joensuulaisessa finaalijoukkueessa tärkeää roolia näytellyt amerikkalaispelaaja palaa Suomeen. Urallaan kahdesti Ruotsin mestaruutta juhlinut Alex Wesby (33) tulee paikkaamaan Renaldo Majorin ja Brian Greenen joukkueeseen jättämiä aukkoja.
 
196-senttisen Wesbyn 10 vuotta sitten alkanut ammattilaisura pitää sisällään kaudet Itävallassa (Gmunden), Kyproksella (Etha) sekä Hollannissa (Groningen), kaksi Suomessa (Kataja ja Torpan Pojat) sekä peräti viisi Ruotsissa, jossa kaikki samassa seurassa (Sundsvall). Sundsvallissa seuraikoniksi kohonnut Dragons-kapteeni saikin länsinaapurissamme lokakuussa aikaan melkoisen mediamylläkän hänen ilmoitettuaan yhtäkkiä lähdöstään. Kolmivuotinen sopimuksensa oli lähestymässä puoltaväliä.
 
- Sundsvallin valitettavat talousvaikeudet johtivat siihen, että Alex jätti joukkueen lokakuun lopulla. Sen jälkeen mies on harjoitellut kotonaan Itävallassa Gmundenin joukkueen kanssa, Kataja-päävalmentaja Jukka Toijala tietää.
 
Harmistuksen Sundsvallissa ymmärtää, kun vilkaisee seuran historiaan. Seura on selvinnyt Basketliganin finaaleihin kaikkiaan viidesti, voittanut mestaruuden kahdesti, ja yhteinen nimittäjä näille kaikille saavutuksille on Alex Wesby.
 
Alex Wesby
Kuva: Kuvanmaailma/Vesa Kuukka.
 
Templen yliopistosta USA:ssa vuonna 2003 valmistunut Wesby edusti kuluvalla kaudella Dragonsia viidessä ottelussa tilastolukemin 15,8 pistettä, 4,6 levypalloa, 4,2 syöttöä, 1,4 riistoa. Teholuku (18,6) samoin kuin plus-miinus -luku (+10,2) ovat monipuoliselle taiturille totutun hyvät. Myös heittoprosentit 63 (kakkoset), 39 (kolmoset) ja 77 (vapaaheitot) eivät juuri tee poikkeusta verrattaessa lukuja koko uransa tilastoihin.
 
Hieman kovemmillakaan estradeilla ei tekemisissään ole ollut moittimista. Pelatessaan Hollannissa kaudella 2011-12 joukkueensa GasTerra Flames Groningen otti osaa Eurocupiin, jossa Wesby kirjautti kuudessa ottelussa tilastot 8,8 pistettä, 3,2 levypalloa, 1,2 syöttöä ja 1,2 riistoa.
 
- Alexin myötä saamme joukkueeseen erittäin monipuolisen laituri-takamiehen. Sundsvallin valmentaja Peter Öqvist käytti Alexia lähinnä pelipaikoilla 2 ja 3, tarvittaessa myös pelipaikoilla 1 ja 4, Toijala kertoo.
 
- Kyseessä on kokenut pelimies, joka on todistanut pystyvänsä pelaamaan voittavissa joukkueissa tällä tasolla. Joensuu ja Suomi ovat tuttuja hänelle ja tämä tulee luonnollisesti auttamaan sopeutumisessa.
 
Wesby saapuu Joensuuhun välittömästi joulun jälkeen, 26.12. Pelilupa-asiat ovat kunnossa, joten virallinen "paluuottelunsa" on ohjelmassa perjantaina 27.12. hallitsevaa mestaria, Loimaan Bisonsia vastaan.
 
Kolmannen ulkomaalaispelaajan kartoitus on käynnissä, mutta kiirettä Kataja Basketilla ei sen asian suhteen ole.
 
- Katselemme pelaajamarkkinoita rauhallisesti ja mietimme kolmannen vahvistuksen kohdalla tarkasti mitä tulemme keväällä tarvitsemaan. Valintaan vaikuttaa luonnollisesti joukkueen terveystilanne. Vesa Mäkäläisen ja Sami Lehtorannan kuntoutumisesta ja ylipäänsä vammojensa vakavuudesta on toivottavasti lähiviikkoina tuoretta kerrottavaa ja samalla uskomme olevamme kokonaisuudenkin suhteen viisaampia.
 
- Siirtoaika umpeutuu helmikuun lopussa, joten siihen mennessä on lopullisen ryhmän oltava kasassa, Toijala summaa.
 
Alex Wesby pähkinänkuoressa
 
Syntymäaika: 07.05.1980
Pituus/cm: 196
Paino/kg: 90
Pelipaikka: 3
Yliopisto: Temple University, Philadelphia, Pennsylvania, USA
Seurat, joita edustanut: Benjamin Franklin (High School) Electrons (PBL, USA), Temple (University) Owls (NCAA I, USA), Saint-Etienne (Pro B/FRA II), Steiner Swans Gmunden (A Bundesliga/AUT I), Sundsvall Dragons (Basketligan/SWE I), Kataja Basket (Korisliiga/FIN I), Torpan Pojat (Korisliiga/FIN I), Etha Engomis Nicosia (Division A/CYP I), GasTerra Flames Groningen (Eredivisie/HOL I ja Eurocup)
Kausi 2013-14 Katajassa: 2.
Kausi 2013-14 Korisliigassa: 3.
Korisliigan yhden ottelun piste-ennätys: 41 (Torpan Pojat vs Tampereen Pyrintö 22.11.2006)
Kaudet kansainvälisissä seurajoukkuekilpailuissa: 1
Kansainvälisten seurajoukkuekilpailujen yhden ottelun piste-ennätys: 12 (GasTerra Flames @ BC Prienai 13.12.2011 - Eurocup)
Maaottelut: -
 
Lisätietoa:
> Wesbyn Kataja Basket -pelaajakortti (Urakehitys, saavutukset, tilastot, linkit)
"Major ja Greene jättävät Kataja Basketin"


< Takaisin | Sivun alkuun