kataja basket club / uutiset
Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2013-14

16.8.2013


Kataja Basket viittä vaille valmiina kauteen 2013-14
205-senttinen sisäpelaaja Mike Morrison testattavaksi

Mike Morrison Kuva: Copyright © Antwerp Giants.
 
Joensuulainen Kataja Basket on tehnyt tällä erää viimeisen kiinnityksen alkavan kauden joukkueeseensa. Korinaluspelaajistoa täydentää toisen kokonaisen ammattilaiskautensa aloittava amerikkalaispelaaja Mike Morrison, 23. Virginialaisen George Mason -yliopiston kasvatilla on aiempaa ammattilaiskokemusta Belgian ja Kyproksen pääsarjoista. Sopimuksessaan on kahden viikon koeaika.
 
Kataja Basket -päävalmentajalle Jukka Toijalalle Morrison oli entuudestaan tuttu nimi.
 
- Morrison on fyysinen kaveri, joka pelaa erittäin aktiivisesti low-postissa. Hän juoksee kenttää hyvin ja on varsin urheilullinen. Halusimme kokoa sekä uhkaa sisäpeliimme ja odotan Morrisonin tuovan peliimme juuri näitä asioita.
 
- Kyproksen liigassa on paljon hyviä jenkkejä, kuten huomasimme viime kaudella pelatessamme EuroChallengessa Keravnosta vastaan. Vastuu pisteistä ja levypalloista jakautuu joukkueissa hyvin tasaisesti. Morrisonin Apoel pudotti Keravnoksen välierissä ja Morrison pärjäsi kaksinkamppailussa Keravnoksen ison miehen, Julian Vaughnin, kanssa todella hyvin.
 
Morrison ja Apoel taipuivat Kyproksen liigan finaaleissa AEK:lle voitoin 1-3. Pudotuspelien 12 ottelussa amerikkalaiselle kertyi vastuuta keskimäärin 22 minuuttia per ottelu, missä ajassa hän kirjautti 10,3 pistettä, 4,9 levypalloa, 0,6 syöttöä, 0,6 riistoa ja 1,2 torjuntaa. Kahden pisteen heitot osuivat hyvällä 60,5 prosentin tarkkuudella, mutta vapaaheittojen suhteen jäi jossiteltavaa tarkkuuden oltua ainoastaan 46,4 %.
 
Runkosarjan 21 ottelun jälkeen vastaavat tilastot olivat muotoa 23 peliminuuttia, 12,8 pistettä, 4,8 levypalloa, 1,1 syöttöä, 1,0 riistoa ja 0,7 torjuntaa. Vapaaheittoprosentiksi jäi 50,5, mutta kakkoset ulottuva vasuri upotti peräti 63,4-prosenttisesti, mikä oli sarjan kovin noteeraus.
 
Mike Morrison
Kuva: Copyright © TheBuckEyeBattleCry.com.
 
Morrisonia testataan 23.9. saakka
 
Sisäpelaajatilanne on tuottanut Kataja Basket -valmennusjohdolle pientä miettimistä - tälläkin kaudella. Tänä kesänä jo sopivaksi katsottuja nimiä oli (ennen Morrisonia) sopimusetäisyydellekin saakka tullut, mutta lähes saman tien myös mennyt.
 
- Ison miehen hankinta on ollut jälleen kovin haastavaa, Toijala toteaa.
 
- Morrison on ollut yhtenä vaihtoehtona jo reilusti yli kuukauden ajan, mutta halusimme kartoittaa markkinoiden eri vaihtoehdot tarkkaan meidän budjetillemme. Lopulta päädyimme tekemään tarjouksen miehelle tämän viikon alussa. Hänen kanssaan asiat saatiinkin sitten sovittua nopeasti.
 
Yliopistourallaan Morrison profiloitui etenkin erinomaiseksi heittojen torjujaksi sekä varmaksi korin läheisyydestä viimeistelijäksi. Parhaimmiksi saavutuksikseen Patriots-paidassa luetaan valinta konferenssinsa (Colonial Athletic Association) lopputurnauksen ykköstähdistöön keväällä 2012 ja George Mason -yliopistohistorian toiseksi kovimmat noteeraukset sekä peliuran että yhden kauden aikana kirjatuissa heiton torjunnoissa, uralla yhteensä 174 (jaettu kakkostila) ja yhdellä kaudella 64 (kausi 2011-12).
 
Joukkueena Patriots kera Morrisonin selvisi keväällä 2011 Yhdysvaltojen 32 parhaan yliopiston joukkoon.
 
Viimeisellä yliopistokaudellaan 2011-12 Morrison kirjautti 33 ottelussa tilastot 27 minuuttia, 9,8 pistettä, 6,6 levypalloa, 1,4 syöttöä, 0,5 riistoa ja 1,9 torjuntaa. Pelitilannheittojen tarkkuus oli 59 % ja vapaaheittojen 55 %.
 
Ammattilaisuransa sai varaslähdön, kun belgialainen Port of Antwerp Giants pestasi hänet riveihinsä huhtikuussa 2012 ennen lukuvuoden virallista päätöstä. Keskittyminen siirtyi lopputenteistä koripalloiluun, mutta Morrison sai yliopistoltaan luvan suorittaa rästiin jääneet opintonsa etänä.
 
Sekä Morrison että toinen amerikkalaisvahvistus, Renaldo Major, saapuvat Joensuuhun näillä näkymin 9. syyskuuta. Morrisonin "try-out" kestää 23.9. saakka.
 
Mike Morrison pähkinänkuoressa
 
Syntymäaika: 31.10.1989
Kansalaisuus: USA
Pituus/cm: 205
Paino/kg: 108
Kotipaikka: St. Petersburg, Florida, USA
Pelipaikka: 4-5
Yliopisto: George Mason University (Fairfax County, Virginia), USA
Seurat, joita edustanut: Lakewood (High School) Spartans (FHSAA, USA), George Mason University Patriots (NCAA I, USA), Port of Antwerp Giants (BEL I), Apoel Nicosia (CYP I)
Kausi 2013-14 kansainvälisissä seurajoukkuekilpailuissa: 1.
Muuta: Lempinimi = "Mo"
 
> Mike Morrisonin Kataja Basket -pelaajakortti (urakehitys, tilastot, saavutukset, videoita, artikkeleita)
 
Joukkue käytännössä valmis
 
Tästä eteenpäin Kataja Basketin kokoonpanon mahdollinen muuttuminen riippuu ensisijaisesti takamies Antti Kanervon, jolla on 15. syyskuuta saakka mahdollisuus siirtyä pelaamaan Suomen ulkopuolelle, sopimusoption realisoitumisesta.
 
- Näillä näkymin tulemme aloittamaan sarjan tällä kokoonpanolla, Toijala näkee.
 
- Meille jää vielä yhden vahvistuksen paikka auki ja kauden eteneminen näyttää, tarvitsemmeko sitä ja jos niin mille pelipaikalle.
 
Niin Kanervo, Vesa Mäkäläinen kuin Teemu Rannikkokin ovat kuuluneet kesän aikana A-maajoukkueen leirivahvuuteen ja kärsineet kaikki jonkinasteisista vammoista. Tällä hetkellä ainoastaan Rannikko on mukana "Susijengissä", joka valmistautuu muutaman viikon päästä alkaviin EM-kisoihin.
 
Toijalan mukaan Mäkäläisen tilanne on ollut kaikkein ikävin, sillä hän ei kyennyt vaivoiltaan mukaan kummallekaan leirille taistelemaan kisapaikasta.
 
- Vesa ja Antti harjoittelevat tällä hetkellä Katajan kanssa. Antti oli mukana maajoukkueen harjoituksissa sekä Naantalin- että Helsingin-leireillä, mutta koska polvi ei tähystyksen jälkeen vielä kestä jokapäiväistä harjoittelua -ja koska muu maajoukkuerinki on terve- niin päädyimme siihen vaihtoehtoon, että hän jatkaa harjoittelua Joensuussa ja on mahdollisten loukkaantumisten sattuessa reservissä.
 
- Vesa on puolestaan risaisen viime kauden jälkeen vahvistanut polvensa ympärillä olevia lihaksia ja hänen kohdallaan maajoukkuekesä jäi nyt kokonaan väliin.
 
Kataja Basketilla on tällä hetkellä sopimukset seuraavien 12 pelaajan kanssa: Antti Kanervo (ulkomaanoptio 15.9. saakka), Johannes Lasaroff, Juho Lehtoranta, Sami Lehtoranta, Renaldo Major (USA), Mike Morrison (USA) (koeaika 23.9. saakka), Vesa Mäkäläinen, Kalle Naapi, Juho Nenonen, Jesse Niemi, Teemu Rannikko ja Petri Virtanen.
 
> Kataja Basket -pelaajat taustatietoineen 16.8.2013


< Takaisin | Sivun alkuun