Tulosta sivu
< Takaisin | Uutiset 2009-10

30.9.2009

Toinen ja ratkaiseva SM-karsinta Lappeenrannassa 26.-27.9.2009
A-poikien tavoittelema sarjapaikka valtakunnan korkeimmilla tasoilla jäi haaveeksi

Lauantain ensimmäisessä ottelussa tuli viikonlopun ainoa voitto ja se komeasti lohkovoittajasta, LrNMKY:stä, tiukan kamppailun jälkeen. Kotijoukkue johti ottelua vielä kolmannen neljänneksen jälkeen peräti 16 pisteellä, mutta Katajan puolustusmuodon muutos ja mahtava heittopeli johtivat lopulta Katajan 82-75 -voittoon.

Näin viikonloppu käynnistyi ehkä odotettuakin paremmin ja liekö ajatukset sitten karanneet jo liiankin korkealle, sillä illan toisessa pelissä hukkasimme johtoaseman vielä viime minuuteilla ja kärsimme jatkoaikatappion EBT:lle lukemin 91-80. Tämä ottelu oli molemmille joukkueille vuoristorataa alustalähtien ja johtoasema vaihtui useaan kertaan. EBT siirtyi tauolle 12 pisteen johtoasemassa hyvän kaukoheittopelinsä ansiosta. Kataja kiristi toiselle puoliajalle puolustuspelaamistaan ja otti ottelun kuitenkin nopeasti haltuunsa. Kataja johti peliä kolmella pisteellä vielä minuutti ennen pelin loppua, mutta kaksi peräkkäistä pallon menetystä johtivat pelin tasatilanteeseen noin 15 sekuntia ennen loppua. Kataja sai ilmaan varsinaisen peliajan viimeisen heiton juuri summerin soidessa, mutta harmiksemme tuo hyvältä näyttänyt heitto pomppi takarautaan. Jatkoajalla Katajan kapeaksi käynyt rotaatio ei väsynein jaloin pysynyt enää EBT:n vauhdissa ja näin voitto Espoolaisille.

Sunnuntain ensimmäisessä pelissä oli panoksena 1-divaripaikka, sillä vastaan asettui lohkon heikoin joukkue, JKS2. Liekö pelaajien ajatukset olleet jo illan viimeisessä, mahdollisesti SM-sarjapaikan ratkaisevassa pelissä tai lauantain harmittavassa tappiossa, mutta jossakin muualla kuin tässä pelissä ne ainakin olivat. JKS hallitsi hienokseltaan peliä koko ajan, eikä Kataja saanut pelirytmistä kiinni missään vaiheessa. Lopputulos kirjattiin JKS:lle 66-61. Tämä tarkoitti SM-paikan katoamista ja samalla pakkovoittoa Nokiasta divaria ajatellen.

Sunnuntain toinen peli oli aamupelin kaltainen, virtaa ei tahtonut löytyä sitten mistään. BC Nokia otti voiton ottelussa, joka oli varsin väsynyttä pelailua molemmilta osapuolilta. 73-62 voiton myötä Nokialle divaripaikka ja Katajalle karsiutuminen valtakunnallisista sarjoista.

Mitä tästä eteenpäin? Joukkue suuntaa katseensa miesten 2. divariin, jossa pelaajien henkilökohtaiset kehittymistavoitteet nousevat etusijalle. Sarjan taso vastaa vähintäänkin A-poikien divarin tasoa, joten hyviä pelejä on varmasti tälläkin tavalla tiedossa.

Pyrimme kehittämään yksilöitä edelleen kohti Korisliigan vaatimustasoa, eli tavoitteenamme on saada joka vuosi yksi uusi pelaaja liigarinkiin, ei pelkästään harjoittelemaan vaan myös pelaamaan tärkeitä minuutteja. Tällä kaudella edustusjoukkueen ryhmään on Roope Kinnusen lisäksi nostettu Ilari Tolvanen, Riku Heinonen ja Arttu Koljonen.