kataja basket club / ottelut / miesten edustusjoukkue
< Takaisin

25.2.2015


Salon Vilpas Vikings - Kataja Basket 55-82
(16-31, 9-19, 12-20, 18-12)

Alkuasetelmat:
Runkosarjaottelu 27/40 (Vilppaalle 28/40). Kauden kolmas kohtaaminen, kaksi edellistä ovat menneet Katajalle - itse asiassa Vilppaan edellisestä Kataja-voitosta on aikaa lähes kolme vuotta.
Kataja (16-10, sarjasijoitus 5.) pelasi viimeksi lauantaina kaatamalla ilman Teemu Rannikkoakin kotikentällään Kauhajoen Karhun. Se on voittanut viimeisestä 10 ottelustaan mukavat seitsemän. Vilpas (8-19, sarjasijoitus 9.) käy kovaa taistelua ennen kaikkea putoamispeikkoa vastaan mutta eivät sen mahdollisuudet pudotuspeleihinkään kadonneet ole joskin matkaa 8. sijaan on tällä hetkellä kahdeksan pistettä. Joukkueen riveissä nähdään Katajalle yksi täysin uusi tuttavuus, sisäpelaaja Killian Larson.
Kataja jatkaa ilman Rannikkoa ja Naapia, Vilppaan kokoonpanosta puuttuu Samu Kaaresvirta.
 
Ratkaisu:
Katajan peli-ilme on iloinen. Hyökkäyspäässä saadaan joko palloa tai miestä liikuttamalla mitä halutaan ja puolustuksessa pelkkä läsnäolo riittää. Vilppaan vähät haastot maalatulla alueella estetään hyvällä rotaatiolla/apupuolustuksella. Kun salolaisesitys lienee kautta aikain heikoin Katajaa vastaan, ei muuta tänään tarvita. Isäntien näytelmä kotisalissaan on äärimmäisen hengetön eikä joukkue ei edes yritä lyödä painetta vieraille. Kataja käyttää tilanteen hyödykseen, kiittää ilmaisista sarjapisteistä ja rallattelee homman pakettiin jo ensimmäisellä kympillä.
 
Avainpelaajat:
Ken Horton (21/9/2 syöttöä/3 riistoa/teholuku kentän paras, 31/plus-miinus -luku +24) ja Tom Knight (10/13/2 s./2 torjuntaa/+21) ovat parhaimmillaan aivan alussa. Horton naulaa 17 pinnaa jo ensijaksolla ja Knight repii tukun hyökkäyslevypalloja (ottelussa kaikkiaan 6). Reggie Arnold (12/11/2 s./1 tor./+26) ja Petri Virtanen (11/2/6 s./2 riis./+15) tekevät puolustajiaan vastaan mitä tahtovat ja pääsevätkin lähes joka kerta miehestään ohi - ja tulostaululla tapahtuu. Marius Van Andringa (7/2/+30) masentaa Vilppaan lopullisesti kylmäpäisillä ratkaisuillaan ja Jesse Niemi (10/2/+10) saa hienosti kiinni hieman kadoksissa olleesta rytmistä.
Kotijoukkueesta vain Killian Larson (17/10/2 s./1 tor./-22) osoittaa pelimiehen merkkejä. Kahdesta muusta amerikkalaisesta (takamies Darren Duncan ja laituri William Walker) ei tänään voi käyttää sanaa vahvistus. Joukkueen kotimainen runko on koko ajan pari askelta jäljessä.
 
Muuta:
Kataja nousee voiton myötä sarjataulukossa sijalle neljä.
 
Seuraava ottelu:
Sunnuntaina Lapualla Kobria vastaan.
 
> Ottelutilasto ja valmentajakommentteja (Korisliiga.fi)


< Takaisin | Sivun alkuun