kataja basket club / ottelut / miesten edustusjoukkue
< Takaisin

29.10.2014


Helsinki Seagulls - Kataja Basket 90-85
(13-17, 18-21, 36-17, 23-30)

Alkuasetelmat:
Katajalle Korisliigan runkosarjan ottelu 7/40. Saldo tähän mennessä 3 voittoa ja 3 tappiota, kaikki tappiot peräjälkeen (Lahti, Honka ja viimeksi perjantaina KTP). Sarjanousija Seagulls, joka pelaa reilu kaksi vuotta sitten liigasta taloudellisten syiden vuoksi pudotetun Torpan Poikien lisenssillä (ToPo Juniorit), hakee vielä avauspisteitään. Lähellä se on käynyt, kuten viimeksi lauantaina Espoossa Hongan venytettyä voittoputkensa neljään 95-87 -tuloksella. Helsinkiläisten riveistä silmään pisti tuolloin laituri Melsahn Basaben järkälemäinen tilastorivi 32 pistettä ja 20 levypalloa (teholuku hulppea 46).
Teemu Rannikko huilaa edelleen, mutta Jesse Niemi tekee paluun Kataja-kokoonpanoon. Seagullseilta sivussa on kokenut ja taitava takamies Jouko Järvinen.
 
Ratkaisu:
Seagulls pohjustaa liigahistoriansa avausvoiton hurjalla kolmannella jaksolla (36-17). Taukoon (31-38) saakka pelin ohjia käsissään pitävä Kataja tyrmätään Kisahallin kaiken nähneeseen parkettiin helsinkiläisten rynniessä joensuulaisten menetystenkin (kaikkiaan 16) avittamina matkoihinsa. Se nousee kuitenkin vielä jopa voittotaistoon, kun Seagulls-johto kapenee puolitoista minuuttia ennen loppua vaivaiseen pisteeseen (81-80). Käytännössä amerikkalaiskolmikkonsa voimin hyökkäävät isännät terästäytyvät, iskevät kovaa takaisin ja pitävät sarjapisteet.
 
Avainpelaajat:
Seagulls-vahvistukset, liukas takamies Deremy Geiger (32/3/2 syöttöä/3 riistoa/teholuku 32/plus-miinus -luku +7), tuore uusi laituri Justin Stommes (21/4/teholuku 16/+3) ja toinen laituri Melsahn Basabe (22/15/teholuku 24/+12), ovat asteen, pari Katajan vastaavaa kolmikkoa Robert Arnold (27/3/4 s./2 torjuntaa/teholuku 24/-7), Ken Horton (10/9/3 tor./teholuku 14/-8) ja Tom Knight (22/13/1 tor./teholuku 27/-4) kovempia, mikä kaikessa yksinkertaisuudessaan riittää tänään tuomaan voiton. Herrat kirjauttavat 90 Seagulls-pisteestä peräti 75. Geiger nakuttaa uuden liigan piste-ennätyksensä eikä Kataja saa häntä välillä kiinni lainkaan, Stommes on todella kova lopun ratkaisuhetkillä ja häntäkin silmiinpistävämmin peliään matsin vanhetessa parantaa todella vaisusti aloittava Basabe.
Katajan riveissä Robert Arnold ja Tom Knight ovat miehet paikallaan muutamaa missattua tärkeää vaparia lukuun ottamatta. Hortonin perisynti on koko kauden ollut kummallisen heikko heittopeli (pelitilannevedot tänään 3/8), mutta turha häntä on tästäkään tappiosta syyttää. 36 minuuttia urakoivalle Petri Virtaselle (10/3/2 s./+4) sattuu hänellekin heikko heittopäivä (pelitilanneheitot 3/10) ja menetyksiäkin kertyy viisi. Nimeään liigakartalla tunnetuksi tekevä Marcel Moore (5/3/-4) maksaa oppirahoja virheiden muodossa (täydet viisi) eikä Tommi Huolilankaan (7/4/+7) heittopeli ole uomissaan (kakkoset 2/8).
 
Muuta:
Tilastot ovat osin kummallista luettavaa, sillä Kataja heittää tarkemmin kakkoset (23/44=52 % - Seagulls 19/43=44 %) ja kolmoset (8/18=44 % - Seagulls 9/24=38 %) sekä voittaa levypallot (39-38). Toisaalta 16 menetystä 10 vastaan on tasaisessa ottelussa paljon, kun huomioidaan että Seagulls käyttää ylimääräiset pallonhallintansa tehokkaasti. 17 hyökkäyslevypalloa vastustajalle ei myöskään juuri imartele.
Jesse Niemi ei vielä pelaa, joten konkreettinen kentälle paluunsa tapahtunee perjantaina Joensuussa.
 
Päävalmentaja Pekka Salmisen kommentit:
- Raskasta on juuri nyt!
 
- Tänään oltiin välillä aivan munattomia. Päät alkoivat roikkua ja vähän luovutettiin, mitä ei aiemmin ole tapahtunut.
 
- Hyvä asia oli kuitenkin se että nostettiin itsemme mukaan tappelemaan voitosta. Reggieltä (Arnold) loistava peli taas kerran. Hän on kyllä sikäli kovilla että pelaa kovia minuutteja, välillä pelinjohtajanakin. Myös Tom (Knight) oli hyvä.
 
- Ken (Horton) heitti kolmoset 2/4 mikä on hyvä tarkkuus, mutta passiivisuudestaan pitää päästä eroon.
 
Seuraava ottelu:
Perjantaina LähiTapiola Areenalla. EuroChallenge-kenraalissa vastaan asettuu maajoukkuemiehiä vilisevä Bisons Loimaa.
 
> Ottelutilasto ja valmentajakommentteja (Korisliiga.fi)


< Takaisin | Sivun alkuun