kataja basket club / ottelut / miesten edustusjoukkue
< Takaisin

18.10.2014


Namika Lahti - Kataja Basket 77-74
(13-21, 19-19, 14-13, 31-21)

Alkuasetelmat:
Kauden neljäs liigaottelu, saldo puhdas 3-0 päinvastoin kuin vasten ennakkokaavailuja kauden vaisusti aloittaneella, avausvoittoaan hakevalla Lahdella (0-3; tappiot Kobrille, Kouvoille ja Hongalle). Namikan edellisestä runkosarjakotivoitosta Katajaa vastaan on aikaa 2,5 kuukautta vaille viisi vuotta...
Erityistä mielenkiintoa otteluun tuo kautta edeltänyt pelaajaliikenne: Vesa Mäkäläinen siirtyi Joensuusta Lahteen, josta itärajalle muuttivat Robert Arnold ja Tommi Huolila. Myöskään loukkaantumisten koetteleman todellisen epäonnen soturin, Namika-takamies Ilkka Vuoren panos ei voi ennakkoon jäädä alleviivaamatta. Puolustuspelin erikoismiehen onnistumiset ovat joukkueelleen todella suuressa arvossa.
Katajalta puuttuu polveaan kuntouttava Jesse Niemi, Namika lähtee matsiin parhaalla kokoonpanollaan.
 
Ratkaisu:
Sarjapisteet ovat jo valumassa Katajan laariin sen hivuttautuessa heti startista turvalliseen johtoon Namikan heittopelin takkuillessa. Joensuulaiset johtavat vielä kolmisen minuuttia ennen loppua seitsemällä pisteellä (64-71), kunnes alkaa Cameron Bennerman -show. Laituri hilaa joukkueensa kahdella peräkkäisellä kolmosella ja kahdella vapaaheitolla tasoihin (72-72), kun peliaikaa on jäljellä puolitoista minuuttia. Katajan loppuhetkien menetykset ja toisaalta Namikan tarkat vapaaheitot takaavat, että lahtelaisten kauden avausvoitto on tosiasia - ottelun loppu menee kerrassaan 13-3.
 
Avainpelaajat:
Bennerman (22/3/1 tor./3 pisteen heitot 4/9 /teholuku 14/plus-miinus -luku +8) herää horroksestaan aivan ratkaisevilla hetkillä nousten ottelun tähdeksi. Häntä tasaisemmin esiintyvä takamies David Gonzalvez (16/2/3 riis./teholuku 17/+3) on hänkin lopussa mies paikallaan. Sentteri Ryan Wright (8/8/8 menetystä/1 tor./teholuku -1/+2) jää vaisuksi, mutta Vesa Mäkäläinen (8/7/vapaaheitot 6/6 /teholuku 12/+14) paikkaa isolla osastolla ollen yllättävänkin hyvä loppuhetkien vapaaheitoissa. Ilkka Vuori (11/3/3 s./teholuku 14/+5) tuo myös iloa kotikatsomolle mm. naulaamalla kaksi tärkeää kolmen pisteen heittoa.
Kataja-kolmikko Teemu Rannikko (18/2/6 s./teholuku 21/-1), Ken Horton (15/12/2 s./2 riis./1 tor./teholuku 23/+7) ja Robert Arnold (19/7/2 riis./teholuku 14/-5) on edelleen joukkueen ehdoton sydän. Arnoldin peliä rasittavat tänään kuusi menetystä, hän sekä Horton ovat edelleen kylminä kolmoskaaren takana (Arnold 0/5 - prosentti kaudella 26, Horton 0/4 - prosentti kaudella 21), mutta kaikilla muilla osa-alueilla amerikkalaisvahvistukset vastaavat ns. huutoon ottelu toisensa perään. Sentteri Tom Knight (9/7/1 tor./teholuku 12/-7) punnertaa perussuorituksen ja kollegansa Tommi Huolila (4/3/1 tor./teholuku 4/+4) kiusaa entistä kotiyleisöään ennakkoon odotettua vähemmän.
 
Muuta:
Katajan pallonmenetysten määrä, 18, on selvästi enemmän kuin kauden ensimmäisessä kolmessa ottelussa.
 
Päävalmentaja Pekka Salmisen kommentit:
- Peli oli 33-34 minuuttia meidän hallintaa ja pelasimme hemmetin hyvin.
 
- Meillä oli silloin vain yksi joukkuevirhe ja käsky oli estää Bennermanin vauhtiin pääsy vaikka rikkomalla. No, lopputuloksena hän kiskoi aivan hurlumhei-koreja ja ratkaisi ottelun.
 
- Fakta on se, että Teemua ja meidän jenkkejä ei voi peluuttaa täyttä 40 minuuttia. Meillä on monta nuorta pelaajaa ja jotta tässä olisi mitään järkeä, heille on annettava vastuuta, jotta he kehittyvät ja pystyvät auttamaan meitä pikku hiljaa enemmän ja enemmän.
 
- Vielä tänään emme saaneet penkiltä riittävästi apua. Koko joukkueelle tuli liikaa menetyksiä silloin, kun peli piti tappaa.
 
Seuraava ottelu:
Keskiviikkona Espoossa, jossa Honka kohdataan lyhyen ajanjakson aikana toistamiseen.
 
> Ottelutilasto ja valmentajakommentteja (Korisliiga.fi)


< Takaisin | Sivun alkuun