kataja basket club / ottelut / miesten edustusjoukkue
< Takaisin

15.4.2015


Kouvot, Kouvola - Kataja Basket 97-84
(31-20, 29-20, 19-21, 18-23)

Alkuasetelmat:
Kauden viimeinen runkosarjaottelu (40/40). Neljäs kohtaaminen, voitot Katajalle 2-1.
Lähtökohtaisesti ottelu on molemmille sijoituksen suhteen panokseton. Mikäli Katajan eilen tekemä valitus ns. lisenssijupakassa menisi läpi, muuttuisi tilanne kuitenkin usean joukkueen kohdalla. Koripalloliitto on luvannut päätöksen asiassa viimeistään huomenna. Kyse on siis KTP:n aiheuttamasta lisenssikohusta, jossa ensimmäinen, eilen saatu päätös ei noudattanut vuoden 2009 ennakkotapausta, jolloin Kataja oli vastaavassa tilanteessa (edustuskelvoton pelaaja kokoonpanossa). Kouvoille olisi parasta että se voittaisi ottelun, tällöin sille ei jäisi jossiteltavaa. Kataja sen sijaan pelaa kaikissa skenaarioissa vailla paineita: sen sijoitus ei pelaamalla muutu olivat päätökset mitä tahansa.
Kentällä ainoa mielenkiinnon kohde on se, yltääkö Petri Virtanen 11 pinnaan, joilla hän nousisi Katajan kaikkien aikojen parhaaksi Korisliiga-pistemieheksi.
Kouvot lepuuttaa neljästä amerikkalaispelaajastaan takamies Matt Gibsonia, Katajalta avainpelaajista huilaavat Teemu Rannikko ja Tom Knight.
 
Ratkaisu:
Kouvot heittää kahdella ensi jaksolla hurjilla tarkkuuksilla (kakkoset 76 %, kolmoset 56 %) läheltä ja kaukaa. Katajan hyökkäys pyörii suurimmalta osin Robert Arnoldin suoritusten varassa ja vaikkeivat joukkueen heittoprosentit (44 ja 41 %) mitään huonoja ole, puuttuu siltä molemmissa päissä kenttää (asetelmista johtuen sangen luonnollisestikin) paras puristus. Kouvot malttaa kierrättää palloa, antaa usein sen kuuluisan "extra-syötön", jolloin sen heittäjät pääsevät pommittamaan täysin vapaasti. Puoliajalla johto on turvalliset 20 pistettä eikä mitään kovin suurta taistelua voitosta enää nähdä.
 
Avainpelaajat:
Sisäpelaaja Andre Williamson (16/7), takamies DJ Richardson (19/2) ja laituri Jason Conley (20/6/kentän paras plus-miinus -luku, +25) tekevät Katajan kannalta pahinta tuhoa siinä vaiheessa, kun ero repeää. Williamson kouluttaa Tommi Huolilaa 1 vs 1 -pelissä, Richardson naulaa vapaat kolmoset pussiin (5/7) ja väsyttää Reggie Arnoldia vähintäänkin kohtuullisesti, Conley häärii siellä sun täällä kuten taiturin repertuaariin kuuluu. Kouvojen kotimaisista pelaajista nuoriksi luettavat Daniel Dolenc (11/3) ja Ilari Seppälä (12/3/4 syöttöä) pelaavat pirteästi, konkari Ville Kaunisto (10/4/5 syöttöä) eleettömän tyylikkäästi.
Arnold (18/4/6 s./-17) aloittaa loistavasti, pelin edetessä rasitus alkaa syödä tehoja. Ken Horton (20/6/2 s./3 riistoa/-9) nouseekin tasaisuudellaan Katajan ykkösnimeksi. Huolila (13/7/2 torjuntaa/-9) on monta kertaa vaikeuksissa puolustuspäässä mutta on yhdessä Marcel Mooren (14/1/-1) kanssa pirteä hyökkäyskorilla. Molemmat lähentelevät Korisliigan piste-ennätyksiään, Moore jopa sivuaa omaansa. Jesse Niemi (5/4/4 riis./-14) ja Marius Van Andringa (9/1/+3) pelaavat kohtuulliset playoff-kenraalit. Petri Virtaselle (2/0/2 s./-22) sattuu tavallistakin heikompi heittopäivä.
 
Muuta:
KTP kaataa samaan aikaan kärkiottelussa kotikentällään Karhun. Ellei huominen liiton päätös tuo muutoksia lisenssijupakka-asiaan, voittavat kotkalaiset runkosarjan. Katajan lopullinen sijoitus olisi toinen ja Namika Lahti sen ensimmäinen pudotuspelivastustaja.
 
Seuraava ottelu:
Pudotuspelit alkavat jo tulevana lauantaina kotiottelulla.
 
> Ottelutilasto ja valmentajakommentteja (Korisliiga.fi)


< Takaisin | Sivun alkuun