kataja basket club / ottelut / miesten edustusjoukkue
< Takaisin

21.11.2014


Kataja Basket - Kobrat Lapua 85-73
(19-13, 21-22, 19-16, 26-22)

Alkuasetelmat:
Runkosarjaottelu 11/40 (Kobrille 10/40). Sarjassa sijalla kahdeksan kyttäävä kotijoukkue (4-6) kohtaa heti perässään yhdeksäntenä vaanivan lapualaisryhmän (4-5). Katajalla on alla helpottava vierasvoitto Salosta ja niukka kotitappio EuroChallengessa Benficalle. Peli on ollut viime aikoina sen verran hyvää, että etenkin Korisliigassa lisävoittojen pelaaminen on silkkaa realismia. Kobrat on pelannut vasta kaksi vierasottelua saldolla 1-1. Se kaatoi sarja-avauksessa Lahden mutta hävisi sittemmin Salossa. Peräti kuusi kautta (2008-14) Joensuussa viihtynyt Juho Nenonen saapuu LähiTapiola Areenalle ensi kertaa Kobra-univormussa.
Kataja lähtee otteluun ilman Kalle Naapia. Kobrien neljästä amerikkalaispelaajasta huilaa Trae Golden.
 
Ratkaisu:
Kobrat ei saa hidastettua kentän parasta pelaajaa Teemu Rannikkoa tarpeeksi ja hän pääsee täten tekemään riittävästi sitä mitä osaa. Tänään se tarkoittaa paitsi omien pelaajien vapauttamista maukkaisiin korintekopaikkoihin myös pelitemmon rauhoittamista tarvittaessa ja kääntäen nopean hyökkäyksen tehokasta käynnistämistä. Kataja pudottelee ratkaisevia kolmen pisteen koreja pääosin Rannikon järjestelyistä ja pakottaa samaan aikaan Kobrat pois korin alta. Kun vieraiden kaukoheitot eivät putoa ja avainpelaajansa väsyvät, jäävät pisteet Joensuuhun.
 
Avainpelaajat:
Rannikko (16/5/9 syöttöä/10 kertaa rikottu/3 menetystä/teholuku 23/plus-miinus -luku +7) pelaa jälleen lähes koko ottelun (38 min) ja osoittaa ties kuinka monennen kerran, että vaikka jalat saattavat väsyä, pää kestää kasassa. Oivaa esimerkkiä nuoremmille mm. oikeanlaisen harjoittelun merkityksestä. Kapteeni saa miellyttävää seuraa takakentälle toisen konkarin, Petri Virtasen (17/4/3 s./teholuku 20/+13), kohotessa pienen suvantovaiheen jälkeen jälleen aallonharjalle. Kuten päävalmentaja Pekka Salminen ottelun jälkeen toteaa, "Pete" on esittänyt koko viikon harjoituksissa sellaisia otteita, että onnistumiset myös ottelussa ovat olleet vain ajan kysymys. Nautittavinta Virtasta tänään ovat muutamat Rannikon kanssa juonitut heittopelikuviot. Amerikkalaisista Ken Horton (14/10/2 s./2 riistoa/teholuku 19/+14) alkaa osua kaukoheitoissaan juuri oikeaan aikaan. Tom Knight (14/5/2 riis./4 torjuntaa/teholuku 14/+14) paitsi että kokee kovia ollen parketin pinnassa useaan otteeseen on hieman huolimaton, mutta paikkaa sitä mm. neljällä torjunnalla. Reggie Arnold (17/5/2 s./5 men./1 tor./teholuku 17/+13) on edelleen lievästi väsynyt, mutta punnertaa silti tasaisesti alusta loppuun ja pisteensä näyttävät syntyvät sangen vaivattomasti.
Paul Carter (14/15/8 s./5 men./2 riis./1 tor./teholuku 24/-5) on juuri niin taitava peluri kuin mitä alkukausi on osoittanut. Todellinen Kobra-lauman sielu, joka tänään kuitenkin väsyy loppua kohden edettäessä. Kakkosensa (4/12) eivät tahdo upota millään, mutta muuten pelinsä on jatkuvan hyökkäysuhkan tuottajana laadukasta. DJ Richardson (19/2/3 s./teholuku 14/-1) tukee hyvin Carteria nousten esiin pelin toisella puolikkaalla kovien heittojensa ansiosta. Sentteri Stephen Lumpkins (15/8/3 tor./teholuku 19/-11) väsyy hänkin selvästi, mutta vie kokonaisuutena voiton Kataja-kollegoistaan Knight-Tommi Huolila (4/2/-5). Parasta Lumpkinsia nähdään hänen rullatessa vauhdilla screeneistä korille. Vanha tuttumme Juho Nenonen (11/3/teholuku 9/-10) on Kobrien neljäs yli 10 pisteeseen yltävä pelaaja.
 
Muuta:
Kataja osuu heitoissaan kaaren takaa peräti 59-prosenttisesti (13/22). Kobrat joutuvat ottamaan peräti 37 kolmosta, mutta niistä vain 11 (30 %) tuottaa tuloksen. Tässä siis ottelun ratkaisu.
 
Seuraava ottelu:
Keskiviikkona kotikentällä Kouvolan Kouvoja vastaan.
 
> Ottelutilasto ja valmentajakommentteja (Korisliiga.fi)


< Takaisin | Sivun alkuun